Hirdetés:
hírek

Nikon SB-300 vaku


A NIKON Europe bejelentette új belépő szintű vakuját, a NIKON SB-300 nevű modellt.

A kisméretű, könnyű, sokoldalú és jól hordozható vaku ideális választás olyan kezdő fotósok számára, akik szeretnének túllépni a fényképezőgép beépített vakujának korlátain, és többféle kreatív megvilágítási lehetőség iránt érdeklődnek. A modell kompatibilis a vakupapuccsal felszerelt NIKON D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel, és lehetővé teszi a fény minőségének és irányának vezérlését, amivel segít hatásosabbá tenni a fényképeket.

Fényvezérlés

Nikon SB-300
NIKON SB-300

A fényképezés a fénnyel való képalkotás művészete, és az SB-300 jóvoltából egyszerűen és kedvező áron fedezheti fel, hogy egy külső vaku milyen hatást gyakorolhat képeire. Ezzel a 18-as kulcsszámú (m, ISO 100) vakuval megvilágíthatja a távoli témákat, még sötétben is; használhatja az egységet derítő vakuként a téma finom részleteinek kiemelésére és a környezeti fény által keltett árnyékok lágyítására; vagy éppen kompenzálhatja vele az erős ellenfényt.

Sokoldalú

A vakufej 120°-ban felfelé dönthető, így a különféle helyzetekben rugalmasabban fényképezhet. Kerülje el a „lapos” képeket úgy, hogy a vaku fényét a plafonról vagy a falakról veri vissza, vagy pedig szögben tartott vakufejjel dolgozik, és ezáltal lágyabb, természetesebb hatású fénnyel világítja meg a témát, például igazán szép beltéri portrék készítésénél. A NIKON i-TTL vakuvezérlés támogatása optimális, kiegyensúlyozott automatikus vakuzást eredményez, a D-SLR gépek felhasználói pedig a természetesebb hatású megvilágítás érdekében a fényképezőgépen könnyen beállíthatják a hosszú záridős szinkront, a vörösszemhatás-csökkentést és más vaku módokat.


Hirdetés:

Könnyű

A kis méretben jelentős megvilágítási teljesítményt kínáló SB-300 ideális útitárs. A vaku használata egyszerű – csak szerelje fel közvetlenül a fényképezőgép vakupapucsára, és kapcsolja be. Nem kell ismeretlen menük megértésével vagy próbálgatásával bajlódnia. Az egység két darab AAA-méretű elemmel/akkumulátorral működik, amelyek a világon bárhol beszerezhetők. Bárhol legyenek is az SB-300 felhasználói, soha nem kell lemondaniuk a vakus fotózásról.

Az SB-300 mellékelt tartozéka egy puha tok.

Fő jellemzők

  • Hordozható vakuegység: a legjobb választás, ha több fényre van szüksége, vagy ha kreatívan szeretné elkészíteni a képeket. i-TTL kompatibilis.
  • Kompatibilis a vakupapuccsal felszerelt NIKON D-SLR és COOLPIX fényképezőgépekkel.
  • Sokoldalú képfedés: a 18-as kulcsszám (m, ISO 100) lehetővé teszi a távoli témák megvilágítását még gyenge fényben is.
  • Irányítható fény: a vakufej 120°-ban felfelé dönthető, így pontosan beállíthatja a megvilágítás szögét. A felvételeket kreatív módon készítheti el úgy, hogy a vaku fényét a mennyezetről vagy a falakról veri vissza.
  • Könnyű működtetés: a vaku használata egyszerű, az egység közvetlenül a fényképezőgép vakupapucsára szerelhető fel.
  • Hőkikapcsoló funkció: megakadályozza a vaku túlmelegedés miatti károsodását intenzív használat esetén.
  • AAA-méretű elemek/akkumulátorok: az SB-300 két darab AAA-méretű elemmel/akkumulátorral működik, amelyek a világon bárhol beszerezhetők.
  • A firmware a fényképezőgépvázon keresztül frissíthető.

NIKON SB-300 specifikáció:

Elektronikus felépítés IGBT tranzisztor (Automatic Insulated Gate Bipolar Transistor) és soros áramkörök
Kulcsszám (20 °C) 18 (ISO 100, m)
Megvilágítás szöge Egy 27 mm-es (FX-formátumú) vagy 18 mm-es (DX-formátumú) objektív látószögét fedi le
A vaku tényleges munkatávolság-tartománya (i-TTL) 0,6–20 m (az ISO érzékenységtől, a visszaverődés szögétől és a rekesztől függően változik)
A fényképezőgép vezérlőivel működtethető funkciók Vakuvezérlési mód: i-TTL, kézi; vaku mód: derítő vakuzás (szinkron az első redőnyre), hosszú záridős szinkron az első redőnyre, szinkron a hátsó redőnyre és hosszú záridős szinkron a hátsó redőnyre
Visszaverődés szöge A vaku függőlegesen 120 fokos szögig felfelé dönthető, a következő lépésközökkel: a vaku egyenesen előre néz, illetve 60, 75, 90 és 120 fokos szögben áll
Készülék be/ki Az SB-300 be- és kikapcsolásához használja a főkapcsolót
Tápellátás Két AAA-méretű alkáli vagy NiMH elem/akkumulátor
Vaku készenléti jelzőfénye A töltés befejezése után világít, figyelmeztetéskor villog
Vakuzás időtartama Körülbelül 1/1650 másodpercig világít teljes teljesítményű kisütés esetén
Akku élettartam és a vaku újratöltési ideje * Alkáli: kb. 4,0 mp (minimális újratöltési idő **), 70 vagy több kisütés / 4,0–30 mp (endurance *** / recycling time **); NiMH : kb. 3,5 mp (minimális újratöltési idő **), 110 vagy több kisütés / 3,5–30 mp (élettartam *** / újratöltési idő **)
Rögzítőtalp zárja A reteszzár megakadályozza a véletlen leválasztást
Egyéb funkciók Hőkikapcsoló, firmware frissítés ****
Méretek (Sz x Ma x Mé) Kb. 57,4 x 65,4 x 62,3 mm
Tömeg Kb. 120 g (két AAA-méretű alkáli elemmel/akkuval), kb. 97 g (csak a vakuegység)
Mellékelt tartozékok SW-N7 nagy látószögű előtét, SS-DC1 puha tok, BS-N2000 vakutalp védőfedél

http://europe-NIKON.com/

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük