Nanlite Pavotube T8-7X teszt

 

pavotube t8 7x fotoshirek
nanlite pavotube t8-7x teszt

 

Bevezető:

A Nanlite egyike azon kínai gyártóknak, akik már nagyon régen a piacon vannak – konkrétan 2022-ben ünnepelték a 30. születésnapjukat –, és bár eddig itthon annyira nem volt ismert, de az utóbbi pár évben erőteljes marketingbe kezdtek világszerte, és szerencsére már a hazai kereskedésekben is elérhető, mint például a PHOTOKING-ben, ahonnan ez a teszt példány is van. A Nanlite már nem a gagyi minőséget árulja – korábban se volt jellemző, de rengeteget fejlesztenek azóta, ami a minőségen is megmutatkozik. Ennek mi vásárlók nagyon örülünk.
Termékeit a lehető legjobb minőségben és ezzel párhuzamosan megfizethető áron kínálja, még úgy is, hogy el kell jusson hazánkba, vámmal és adóval terhelve.

A Nanlite T8-7x ledes fénykard, amiről a tesztem is szólni fog a cikk megírásakor kicsivel több, mint br. 40.000 Ft- ba került a Photoking Kft-nél, ahol most még kedvezőbb áron Te is beszerezheted (erről majd a cikk végén) rajtunk keresztül.

———– spoiler vége ———-

 

 

Térjünk rá a tesztre

A „fénykard” (mert igazából ez se nem led fénycső, se nem a klasszikus led lámpa) 2022 tavaszán jelent meg, így elég friss az élmény és a termék is. Igen termetes a maga 1 méteres hosszával (ebből hasznos terület ~88 cm), mégis nagyon könnyű, köszönhetően a műanyag borításnak. Igen itt tulajdonképpen 1 fém anyag sincs, minden műanyag, és bár első gondolatod az lehet, hogy akkor mi kerül ezen ennyibe, kérlek gondold át még egyszer a kérdést. :J

Igen valóban egy műanyagba rakott elektronikus szerkezet, aminek semmi súlya nincs szinte, így pont arra, amire kitalálták – fényfestés, hangulatvilágítás, dekorfény, stb. – abszolút hozza az elvártakat. Én például fényfestésre és hangulatvilágításra is használni fogom. Retusálás közben például fontos, hogy meglegyen a hangulatom arra, hogy dolgozni kezdjek, és egy kellemes kékes világítás, vagy egy enyhe színváltás is még pont nem zavaró, és szépen megáll a sarokban (1/4-es álványmenettel rendelkezik az alján, ezért bátran rárakhatod kicsi vagy nagy tripodra is).

nanlite pavotube t8 7x termekfoto

Kinézet:

Mielőtt azonban jobban szemügyre vesszük 1 mondat a csomagolásról. Kicsit meglepett, hogy a kínaiak hogy tudnak ilyen jól csomagolni. Mint írtam ez egy könnyű (~280 g) kis kütyü, és még a csomagolással sem volt nehezebb, mint egy jóllakott galamb súlya. Mindent jól belepasszíroztak egy keményebb papírhengerbe. A kupakot letekerve – aminek a szélei pár használat után igencsak viseltesek lesznek – elsőre az USB C – USB A kábelt, majd egy nedvszívó tasakot, a leírást (meglepő módon csak angol nyelven) és végül magát az 1 méteres csövet találjuk, ennyi.

Ismétléssel folytatom a sort. Műanyag, könnyű, egyszerű / minimal design, semmi felesleges gomb, abból is mindössze 3 van (Power, Dim, CCT/HUE), de mivel ezt appon keresztül fogod használni (Bluetooth segítségével), ha megveszed és magadénak tudod, a power gombon kívül a többit, akár le is ragaszthatod. Lehet a következő kiadáson már csak a bekapcsoló gombocska lesz.

Aljára jól kialakított, a tenyérbe megfelelően illeszkedő – ezáltal biztonsággal forgatható – markolatot helyeztek, nem csúszik ki a kezemből, biztos a fogása, igaz nagyobb tenyerűeknek kicsit zavaró lehet a hüvelykujj oldalirányú helyzete.

A ledek szép, szórt fényt adnak, köszönhetően a diffúz előtétnek, persze ha nagyon kreatív vagy még tehetsz elé pauszpapírt, bár felesleges, mert így a fény erősségén is veszítesz, ami 1 méteren, illetve 5600K-n belül még korrekt 528 lumen, de ahogy távolodunk az értékek is változnak. Persze fényfestésnél ez nem zavaró, tudsz mahinálni a rekesszel, iso-val, úgyis állványon van a gép. Itt szólnék még egy szót azon kedves bütykölős kollégákhoz, akik hasonlóképpen szeretnek kipróbálni különféle diy bigyulákat, hogy nyugodtan kisérletezzetek a fénykardra aplikálható kis papírkákkal, higyjétek el nekem ezzel még különlegesebb fényeffekteket tudtok létrehozni. 🙂

 

Kezelhetőség:

A csatlakozást, töltést, firmware update-et USB-C -n keresztül tudod végezni, ami szintén alul található – a gombok alatt. A mini kábelt mellékelték, amivel max egy adapterbe tudod belerakni, de ha laptopról akarnád tölteni elég furán nézne ki. Maga a töltés átlagos töltővel kb. 2,5 óra, természetesen gyorstöltővel ez hamarabb megvan, illetve érdemes Powerbankot is magaddal vinni a fotózásra / videózásra, hogy kapjon energyt, ne érjen meglepetés munka közben, mivel 100%-on használva nem sokáig bírja, papíron kevesebb, mint 1 óra, míg 10%-on, akár 3 óránál is többet, igaz ez nem nevezhető reális felhasználási módnak, csak ha hangulatvilágításként használod… mondjuk. / Itt jegyezném meg azon tapasztalatomat is, hogy szabadtéren, full sötétben, nagyjából 80%-os fényerőn teszteltem és készítettem el a fotókat, ezzel az akksit is kíméltem kicsit, így a közel 3 órás – amúgy pikkpakk elrepülő időt – gond nélkül bírta, nem kellett powerbank.

Applikációból (NANLINK APP) gyorsan és könnyedén tudjuk változtatni az értékeket. CCT / HSI / EFFECT / PIXEL EFFECT módok közül tudsz választani. Utóbbinál az a nagyon menő, hogy a színek függőleges lefutásban „mozognak”, így egy kis kreatívitást belecsempészve egy stúdiós fényfestésnél igen vagány fotókat tudsz majd készíteni. Itt még nincs vége a dolognak. Az appot jól kitalálták – kellett is rá jó sokat várni (Androidosoknak) mire aktiválták. Ezek mellett az appban tudod álltani a fényerőt, a sebességet, kelvint, saturációt, be tudsz állítani egyedi preseteket / beállításokat, ha több ilyen kütyüd van, akkor csoportokat is csinálhatsz, és mindezeket pár gombnyomással. Tudsz kreálni több színből álló, álló vagy mozgó effektet, villogóst, pulzálót, szinte bármit, nagyon sok beállítási lehetőséged van. Az applikációval Bluetooth-on keresztül kommunikál, amit szabadtéren kb 5-6 méterig lát, utána már akadozik a kommunikáció. Ezeket mondanom sem kell a készüléken levő pár gombbal elég macerás lenne megoldani.
Kiegészítésként árulnak hozzá egy 2.4 Ghz adaptert, ami egyben powerbank is, így a Bluetooth-al ellentétben sokkal stabilabb kommunikációt biztosít.

***

Ezt a terméket elsősorban fényfestésre és hangulatvilágításra tudod majd használni, vagy ha videós vagy, akkor akár háttérvilágításhoz, különféle effekteléshez egyaránt.
A Pavotube T8-7X a kicsit bonyolult elnevezése mellett is (a T8 vélhetően a fénycsövek foglalatára hajaz)  egy jól összerakott ledes fotós / videós eszköz, ami nagyban fogja majd segíteni azokat, akik szeretnek belevinni valami kreatív elemet munkáikba. Több eszköz összekapcsolásával pedig végtelen a lehetőség, ezért is szeretik használni videósok ezt a fénycsövet. “Elődje”, vagy legalábbis, amiből kiindultak a fejlesztésnél vélhetően a Pavotube 15x / 30x és továbbfejlesztett változatai kellő alapot adtak.
Ennél a terméknél inkább a szoftveres vonal veszi át a főszerepet, mivel magáról a készülékről sokat nem lehet írni, de el kell ismernem, hogy jól össze lett rakva.

Ami még számomra talán hiány lehet – és más gyártóknál már láttam – a hangvezérlés, ami nem lenne túl nagy feladat a beprogramozásban, és a videósok is el lenének olvadozva tőle – nem beszélve például a kis rendezvényekről, illetve a már szintén említett felesleges gombok elhagyása. Plusz talán érzetre jó lenne, ha a markolat fémből, vagy legalábbis egy masszívabb műanyagból lenne összerakva.

Összességében totálisan meg vagyok elégedve vele, szólok is a fiúknak, hogy tegyenek félre egyet belőle, mert szerintem hamar el fogjátok kapkodni a raktárból, pláne a kedvezménnyel. 🙂 

 

WOW faktor: hát az ennél a terméknél nem annyira érdekes, mert egy tök egyszerű szerkezet, de ha írnom kell rá számot, akkor 3/5.

 

Nanlite Pavotube T8-7X specifikáció

 • CRI: 96
 • TLCI: 97
 • Színhőmérséklet (Kelvin): 2700K-7500K
 • Lumen @ 3200K: 493
 • Lumen @ 5600K: 528
 • Dimmerelés: Igen (eszközről: 0, 20, 40, 60, 80, 100%, NANLINK APP-ból: 0-100%)
 • Beépített Bluetooth
 • Type-C kábellel tölthető
 • Állványmenet: 1/4
 • Működési hőmérséklet: ~45℃
 • Aktív hűtés: nincs
 • Teljesítmény: 8W
 • Akksi: 2200mAh
 • Beépített, tölthető Li-ion akkumulátor
 • @ 100% teljesítményen: ~ 56 perc
 • @ 10% teljesítményen: ~3.5 óra
 • Termék hossza: 1m, ebből hasznos terület ~ 88cm

 

Javasolt Powerbank-al tölteni fotózás közben.

 

 

A tesztet írta: PETYUSZ

 

Most 10% kedvezményt kapsz, ha vásárlásnál használod a PRAGERFOTO10 kódot.
Ezt a megjegyzés rovatba írd, és vásárlásnál megkapod a kedvezményt.
(más kedvezménnyel nem összevonható, a készlet erejéig érvényes)

A terméket itt tudod megvásárolni <

 

8.3 TESZT ALAPJÁN

Nanlite Pavotube T8-7X

Megveszem
4.8 / 5

Átlagolva 6 értékelésből.

pavotube t8 7x fotoshirek
Kinézet 8
Kezelhetőség (Appon keresztül) 9
Menürendszer (Appon keresztül) 9
Ár-érték aránya 7
Előnyök:
 • Könnyű, ergonomikus
 • A 60 led, már 70%-on is erős fényt ad
 • Viszonylag hosszú üzemidő
 • Beépített diffúzor, amivel szórtabb fényt kapunk
 • Az applikációban számtalan presetet beállíthatunk előre
Hátrányok:
 • Műanyag, ragasztott borítás
 • Kevés aktív terület / ledek száma
 • Felesleges gombkiosztás a terméken (appból fogod használni)
EXTRA ajánlat:Most 10% kedvezményt kapsz, ha vásárlásnál használod a PRAGERFOTO10 kódot. Ezt a megjegyzés rovatba írd, és vásárlásnál megkapod a kedvezményt. (más kedvezménnyel nem összevonható, a készlet erejéig érvényes)
Neked mennyire tetszik ez a termék?
4.8 (6)
Hirdetés: