Hirdetés:

Sigma 85mm f1.4 DGDN

Melyik lencse jut eszedbe, ha azt kérdezzük, hogy “portréobjektív”?. Nagy valószínűséggel a 85 miliméter, vagy a fölötti tartományt fogod mondani, és jól mondod. :J
A jó hír az, hogy a Sigma most piacra dobta – na nem szó szerint – a legújabb 85 miliméteres, 1.4 fényerejű izmos objektívjét a milc vázakhoz. Eme objektív tökéletesen fog passzolni például egy SONY gépre, hiszen gond nélkül teljes szélességben és hosszúságban kirajzolja a fullframe szenzor minden pixelét.

Sajtóbejelentés:

A 85 mm-es F1.4 DG DN  (A) egy elengedhetetlen darab a portré fotósok körében. A nagy fényerőt biztosító lencsék  gyönyörű háttér elmosással segítik a kreatív fényképészeket.  A gyors és pontos AF mellett a 85 mm-es F1.4 DG DN (A) exkluzív kialakítása párosul egy “könnyű” és kompakt tulajdonsággal. A por- és fröccsenésmentes bevonat megvédi a belső szerkezeteket és lencséket, kiváló építési minőség mellett.

Hirdetés:


Főbb jellemzők

1. Magas teljesítmény, amely érdemes a 85mm F1.4 névre
A 85 mm F1.4 egy “specifikáció”, amely szinte azonos a portré lencsével. Az ART lencsékkel a SIGMA folytatja a lehető legnagyobb optikai teljesítményt és a legújabb optikai tervezési technológiákat az Aizu gyárban, ami a SIGMA egyetlen gyártóhelye. Az eredmény egy részletgazdag és éles kép, amely létfontosságú egy portréfotó esetében, mindezt elérhető áron, így haladó, vagy profi fotósok egyaránt örömüket lelik majd ebben az objektívben. Öt SLD (speciálisan alacsony szórású) elem és egy aszférikus lencse mellett egy új nagy fénytörési mutatóüveget is beleraktak, amely tökéletesen korrigálja a nem kívánatos becsillanásokat. A gyár a tág rekeszen jelentkező erős vignettálást, és hordó torzításon is dolgoztak, annak érdekében, hogy még tökéletesebb, élesebb képeket készíthessenek a fotósok. A 11 lamella pedig tökéletes BOKEH hatást ad a képnek f1.4 rekeszértéken. Ez az új lencse valóban olyan optikai teljesítményt nyújt, amely méltó a 85 mm F1.4  ART névre.

2. Könnyű és kompakt
A 85 mm F1.4 DG DN Art súlya 630g / 22,2oz, 77 mm-es szűrőmérettel és 94,1 mm-es hosszú / 3.7in. *. Kizárólag tükör nélküli kamerákhoz tervezték. A fázisérzékelős AF a kontraszt szempontjából optimális fókuszt biztosítják.  A kis méret értelemszerűen sokkal felhasználóbarátabb, könnyebben kezelhető, jobban kézre áll. Mérete vetekszik számos konkurens gyártó hasonló felépítésű modelljével, de kis súlyának köszönhetően megőrizte a kompakt érzést.
* L-bajonetthez


Hirdetés:

[irp posts=”14897″ name=”Sigma fp teszt”]

3. Teljes funkcionalitás és kiváló építési minőség
Ez a kompakt kialakítású objektív számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek kielégítik mind a professzionális, mind a haladó fotósok igényeit. A 85 mm-es F1.4 DG DN (A) objektíven helyet kapott egy kapcsoló, amivel a manuális és az autofókusz módok között tudunk váltogatni. Közvetlen ez alatt van egy fókusz lock gomb (ami elviekben funkciógomb is), amivel az aktuálisan beállított élességet tudjuk rögzíteni. A por- és fröccsenésbiztos szerkezeten kívül a lencse olyan anyagokat is használ, mint az alumínium és a TSC (Thermally Stabil kompozit) ott, ahol a legmegfelelőbbek, elérve az Art vonalra méltó építési minőséget. A 85 mm-es F1.4 DG DN (A) segít biztosítani a felhasználók számára a zökkenőmentes fényképezési élményt minden körülmények között.

Objektív felépítése: 15 lencsetag, 11 csoportban
Látószög (35 mm): 28,6°
Rekesz lamelláinak száma: 11 (lekerekített diafragma)
Legszűkebb rekesz: F16
Legkisebb tárgytávolság: 85 cm
Legnagyobb nagyítási arány: 1:8,4
Szűrőmenet mérete: φ77 mm
Méretek (átmérő x hossz): φ82,8 mm × 96,1 mm
Tömeg: 630 g

Javasolt bruttó fogyasztói ár: 379.990.-

Elérhető SONY E, illetve L bajonetthez.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

A hivatalos angol nyelvű sajtóanyag alapján szabadon fordítva.

 


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet: