Benro A4580F állvány – teszt

Benro A4580F

Jelenlegi tesztalanyom a Benro egy igen masszív változata az A4580F állvány. Első ránézésre is már azt sugallja, hogy “ez igen”, és valóban nem hazuttolja meg magát. Egyben van mind anyagában, mind felépítésében, mind… hát igen súlya is van. :J

Kivéve a fekete-kék táskából rögtön szembeköszön a logó és a modellszám, mellette a táska vállpántja, illetve egy kiegészítő (kép nincs róla sajnos) a talp aljára csavarható ék alakú “támaszték”, ha pl. terepen szeretnéd használni az állványt.

Az állványt teljesen kihúzva hatalmas, – nagyobb nálam, mondjuk nem vagyok nagynövésű :J – 185 cm-ig engedi magát. Erre még rájön a fej (attól függően milyet veszel).
A váz anyaga aluminium, de a jobb minőségből összerakva. 4 szekcióra osztható a három láb, illetve plusz 1-2 állásba még oldalra is dönthető, ha a téma vagy a helyszíni adottságok azt kívánják. A szekciókat gyorsan és könnyedén rögzíthetjük a nagy méretű patentokkal. Továbbá van egy szivacs borítás is az egyik lábon a kényelmesebb fogásért – és hogy télen ne fagyjon oda a kezünk, ha nincs kesztyű rajtunk. :J

A Benro A4580F állvány saját súlya nem kevés 3.1 kg, amit hosszas túrán cipelve a hátunk is megérez, viszont ezért kapsz egy igen masszív szerkezetet. A leírás szerint (állványfej nélkül) 20 kg-ot bír el, ami mondjuk megfelel egy pro váznak és egy közepes telének.

Összességében azt tudom írni, hogy bár én ezt az állványt stúdió körülmények között teszteltem, – termékfotó és portréfotó – de ott is szuperül helyt állt egy telével. Ehhez még hozzá kell tennem, hogy mivel terméket fotóztam fentről kb. 45 fokban döntve használtam. Ellensúlyt téve az állványra gond nélkül megtartotta a gépemet.

Benro A4580F

Kinézet:

Első ránézésre is sugallja a profi minőséget. A kinézete olyan, mint egy átlagos állványé. Különösen jól megtervezettek a patentok, amit még nagyobb kezű fotósok is könnyedén használni tudnak.

Anyaga: 

Az anyaga aluminium és többek között ennek is köszönheti “könnyű” súlyát.

Kezelhetőség:

Gyorsan lehet a szekciókat módosítani, illetve oldalirányba is könnyedén tudtam állítani, amihez a beépített vízmérték is segítségemre volt.

 

Képgaléria:

 

Benro A4580F fontosabb tudnivalók:

Gyártó Benro
Anyag Alumínium
Teherbírás 20kg
Tömeg 3.1kg
Lábtagok száma 4
Maximális magasság 185cm
Szállítási méret 63cm
Legalacsonyabb állás 27.5cm

Ezt a terméket a PHOTOKING biztosította számunkra tesztelésre. Köszönjük!

Írta: Petyusz

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük