Hirdetés:

A SONY kihozta a legerősebb és “leggyorsabb” SD kártyát

Azzal bizonyára nem hozunk új információt, hogy a SONY mindig is előrébb volt sok területen versenytársainál fejlesztés terén. Ez tény, és a tények makacs dolgok, persze lehet vitatkozni, szívesen meghallgatunk más véleményt is. Node ez a cikk most arról szól, hogy a SONY az SD kártyák piacán megint valami újat alkotott, valami extra erőset, és gyorsat, lássuk mi ez.

Igen, ahogy az intróban bevezettük új termék látott napvilágot az SD kártyák piacán. A SONY állítása szerint ez a legerősebb, leg-leg stapabíróbb, és leggyorsabb kártya a világon – és vélhetően a saját kínálatukban is. Egyébként tavaly év végén is bejelentettek egy új kártyát (bár az a CF vonalat erősítette), egy új foglalattal, szóval tudnak a srácok. Node lássuk a bejelentést, íme:

Hirdetés:


XXX

Sajtóbejelentés:

A Sony bejelentette a hordozható adattárolók legújabb mérföldkövét, az SF-G series TOUGH specification UHS-II besorolású memóriakártya sorozatot, amely azoknak a fotósoknak készült, akik fotóik maximális biztonságára törekednek akkor is, ha SD kártyáikat kiveszik a fényképezőgépükből. Az új SF-G series TOUGH specification ötvözi a világ leggyorsabb olvasási és írási sebességét, mindezt egy olyan egyedülállóan strapabíró kialakításban, amely 180N erőhatásig elhajlíthatatlan, és akár 5 méteres zuhanásig ütésálló. Azoknak a fotósoknak, akik a tökéletes felvételért a végsőkig elmennek jó hír, hogy SF-G series TOUGH specification SD kártyák IPX8 védettségű víz- és IP6X védettségű porállósággal rendelkeznek.

 • A világ legstrapabíróbb[i] SD kártyája, amely 18-szor[ii] jobban ellenáll a hajlításnak[iii] és az ütődéseknek[iv]
 • A világ első[v] egy elemből álló kialakítása, amely még jobban ellenáll a külső hatásoknak
 • Nincsenek törékeny összetevők, se érintkezők vagy írásvédelmi zár
 • A világ leggyorsabb[vi] olvasási sebessége, amely elérheti akár a 300MB/mp-et, írási sebessége pedig akár a 299MB/mp-et[vii]
 • IPX8-szintű védettség a nedvesség és IP6X-szintű védettség a por és egyéb szennyeződések ellen[viii]
 • Tartsa biztonságban adatait az SD Scan Utility és File Rescue Software segédprogramokkal

 

Az új SF-G series TOUGH specification SD kártya 18x erősebb, mint egy általános SD szabványú[1] termék. A világ első egy elemből álló SD kártyája (üres hely nélkül a belső szerkezetben) egy rendkívül kemény és ellenálló anyagból készült, míg egy általános SD kártya egy 3 részből felépülő vékony anyagból állnak, és így jóval nagyobb a sérülés veszélye. A különleges felépítés véd az általános fizikai behatások ellen is, amelyek már hatással lehetnek az általános SD kártyák működésére, így a töredező műanyag burkolat vagy a beragadó mechanikus írásvédelmi zár többé nem okozhat gondot. Ezt a magasfokú védelmet úgy érték el, hogy a világon elsőként ezek az SD kártyák nem rendelkeznek érintkezőkkel és nincs rajtuk mechanikus írásvédelmi zár sem. A Sony mérnökei a mechanikus és törékeny alkatrészek eltávolításának köszönhetően az SF-G series TOUGH specification SD kártyákat még ellenállóbbá tették a hajlítások ellen, így azok nem csak strapabíróak, de rendkívül időtállók is. Az egy elemből álló, zárt felépítésű kártyákba vízcsepp, por vagy egyéb szennyeződés sem kerülhet, köszönhetően a legmagasabb szintű víz- (IPX8) és por elleni (IP6X) védelemnek.

Használja ki a fényképezőgépében rejlő erőt


Hirdetés:

A Sony full-frame tükör nélküli fényképezőgépei (például az α9 és az α7 sorozat) egyre nagyobb teljesítményre képesek mind az állóképek, mind a videók felvétele közben. Ezeknek a csúcstechnológiás fényképezőgépeknek hasonló minőségű és sebességű memóriakártyákra van szükségük, hogy maximalizálni tudják teljesítményüket. Manapság a professzionális fotósok egyre inkább előnyben részesítik az SD kártyákat, és elvárják, hogy az megbízható és tartós legyen. A világ leggyorsabb írási sebességének (akár 299MB/mp) köszönhetően a puffer törlésének ideje minimálisra csökkent, így a fotós szinte annyi fényképet készíthet másodpercenként, amennyire csak szüksége van. Az SF-G series TOUGH specification memóriakártya mindemellett támogatja a leggyorsabb videofelvételezési sebességkategóriát, a V90-et, így ideális választás lehet nagy felbontású videók rögzítéséhez.

 

Az SF-G series TOUGH specification akár 300MB/mp olvasási sebességének köszönhetően nagy mennyiségű fotó és videófájl küldése és továbbítása is rendkívül egyszerű. A világ leggyorsabb olvasási sebességének hála az utómunkával járó feladatokra szánt idő drámaian lecsökken. Hogy még jobban megfeleljen a felhasználók megnövekedett igényeinek, az SF-G series TOUGH specification memóriakártyákat sárga fényezéssel látták el, hogy a sötétben vagy kevés fényben dolgozó fotósok is könnyedén észrevehessék.

 

Maximális adatbiztonság

Az SF-G TOUGH SD kártya többek között olyan extra funkciókkal is megkönnyíti a fotósok munkáját, mint az SD Scan Utility szoftver, amellyel az eszköz aktuális állapota egyszerűen ellenőrizhető. A File Rescue Software-el[2] a véletlenül törölt adatok és fotók is könnyedén visszanyerhetők. A maximális védelem és adatbiztonság érdekében az SF-G TOUGH memóriakártyák ellenállnak a röntgen-sugárzásnak, a mágnesességnek, az elektromos kisüléseknek, a szélsőséges hőmérsékletnek és az UV sugárzásnak.

 

Elérhetőség

Az SF-G TOUGH memóriakártyák októbertől érhetők el Európában 32GB, 64GB és 128GB méretben.

www.sony.hu


 • [i] A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján a széles piacra szánt memóriakártyák között.
 • [ii] Akár 18x nagyobb ellenálló képesség egy átlagos SD kártya 10N-os hajlításelleni védelméhez képest
 • [iii] Akár 180N erőhatásig hajlításálló
 • [iv] Akár 5 m magasságig ütésálló
 • [v] A 2.1 mm vastag SD kártyák piacán. Az érintkező nélküli kártya specifikációja megegyezik a szabványos méretű SD kártya 6.0 verziójú mechanikus leírásával. A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján.
 • [vi] A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján.
 • [vii] A Sony vállalati tesztjei alapján. Az átviteli sebesség a fogadó termék típusa, telepített operációs rendszere és felhasználási körülményei alapján változhat. A termék maximális sebességének kihasználásához UHS-II szabványt támogató eszköz szükséges. A Sony 2018. augusztusi felmérése alapján.
 • [viii] IP68 szabványnak megfelelő védelem. 100%-os védelem sem a kártyára, sem a kártyán tárolt adatokra nem garantált.

**

 • [1] Míg egy átlagos SD kártya 10N, addig az SF-G TOUGH kártya 180N erőhatást is kibír.
 • [2] Letölthető a Sony terméktámogatási weboldaláról

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x