Cineware 6664H gömbfej – teszt

Cineware 6664H gömbfej

Mostani tesztalanyunk egy gömbfej, ami ahhoz képest, hogy kínai gyártmány, igen jól összerakott és meg merem kockáztatni azon kijelentésemet, hogy márkásabb társai mellett is nyugodt szívvel felveheti a versenyt. Miért írom ezt, mert egy jól összerakott, masszív fejet kapunk a pénzünkért töredék árért a márkásabb társaihoz képest.

A maga közel 600 g súlyával pont annyira nehéz, hogy még kényelmesen ráhelyezhető például egy monopodra is, így egy kisebb telét (én egy 80-200 mm-t raktam rá) is elbír, nem kezd el elmászni és önálló életet élni a gömbfej. Ha tájfotós vagy, esetleg sokat fotózol épületeket, akkor igen hasznos lehet ez neked. 3 igen jól megtervezett és fogásra is kellemes rögzítőt helyeztek el rajta, ami vertikálisan / horizontálisan, illetve a harmadik magát a gyors cseretalpat rögzíti fixen.

A leírás szerint 5 kg a teherbírása, ami igaz lehet, mert én egy dslr és a fent említett telével használtam (összsúly kb. 2,5 kg) tripodon és még ellensúlyozni sem kellett, persze azért terepen ezt ne próbáld ki.

Kinézet:

Első ránézésre egyben van, könnyű és strapabíró.

Kezelhetőség:


Nem lötyög semmi, a rögzítőket is jól megcsinálták, még kesztyűben és vizes kézzel is könnyedén csavarhatjuk a nagy méretű rögzítőket.

 

Képgaléria:

 

Ezt a terméket a PHOTOKING biztosította számunkra tesztelésre. Köszönjük!

Hirdetés: