Cineware 6664H gömbfej – teszt

Hirdetés:
Cineware 6664H gömbfej

Mostani tesztalanyunk egy gömbfej, ami ahhoz képest, hogy kínai gyártmány, igen jól összerakott és meg merem kockáztatni azon kijelentésemet, hogy márkásabb társai mellett is nyugodt szívvel felveheti a versenyt. Miért írom ezt, mert egy jól összerakott, masszív fejet kapunk a pénzünkért töredék árért a márkásabb társaihoz képest.

A maga közel 600 g súlyával pont annyira nehéz, hogy még kényelmesen ráhelyezhető például egy monopodra is, így egy kisebb telét (én egy 80-200 mm-t raktam rá) is elbír, nem kezd el elmászni és önálló életet élni a gömbfej. Ha tájfotós vagy, esetleg sokat fotózol épületeket, akkor igen hasznos lehet ez neked. 3 igen jól megtervezett és fogásra is kellemes rögzítőt helyeztek el rajta, ami vertikálisan / horizontálisan, illetve a harmadik magát a gyors cseretalpat rögzíti fixen.

A leírás szerint 5 kg a teherbírása, ami igaz lehet, mert én egy dslr és a fent említett telével használtam (összsúly kb. 2,5 kg) tripodon és még ellensúlyozni sem kellett, persze azért terepen ezt ne próbáld ki.

Kinézet:

Első ránézésre egyben van, könnyű és strapabíró.

Kezelhetőség:

Nem lötyög semmi, a rögzítőket is jól megcsinálták, még kesztyűben és vizes kézzel is könnyedén csavarhatjuk a nagy méretű rögzítőket.

Pozitív-negatív tapasztalat:

Pozitív: Ár-érték arányban szerintem megfelelő, és bátran felveszi a versenyt akár más márkásabb társaival szemben is, és az 5 kg-os terhelhetőségével ideális segéd lehet még akár természetfotósoknak is.

Negatív: Nem tapasztaltam ilyet.

 

Képgaléria:

 

Ezt a terméket a PHOTOKING biztosította számunkra tesztelésre. Köszönjük!

Írta: Petyusz

Kinézet:


Hírlevél feliratkozás