Oszd meg barátaiddal:

SONY ZV-1 vlogger kamera

 

SONY ZV-1

 

A Sony bejelentette új, kisméretű vlogger kameráját, a ZV-1-et, amely amellett, hogy pehelykönnyű, kompakt, és sokoldalú lehetőségeket kínál a tartalomgyártók számára. A ZV-1-et a kezdetektől fogva a tartalomgyártók és vloggerek igényeit figyelembe véve alkották meg, így ötvözi a könnyedén igénybe vehető funkciókat és a kompromisszumok nélküli képalkotó technológiákat, így tökéletes választás bármely tartalomgyártó számára.

„A Sony új ZV-1 kameráját azért alkottuk meg, hogy kiszolgáljuk a tartalomgyártók aktuális igényeit és elvárásait” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója. „A kamera tökéletesen tükrözi a közösségünk visszajelzéseit, akik nem akarnak hibrid termékekkel kompromisszumokat kötni, így elkészítettük azt a kamerát, amely a tartalomgyártást helyezi előtérbe. Innovatív kialakításának és a számos új technológiának, beállításnak és módnak köszönhetően eddig sosem látott lehetőségek nyílnak az alkotók számára a tartalmak elkészítésére. A ZV-1 segítségével az alany minden környezetben tökéletes fókuszban van, és minden funkciót a mindennapi vlogoláshoz finomhangoltunk.”

A ZV-1-et egy 1.0 verziójú Exmor RS® CMOS képszenzorral, DRAM chippel és egy 24-70 mm-es F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T* nagy látószögű objektívvel látták el, amely gyönyörű bokeh hatást biztosít, és kiemeli a tartalom főszereplőjét. A Sony kiemelkedő autofókusz technológiájának köszönhetően a kamera nagy pontossággal és precízen rögzíti és követi a szereplőket. A legújabb generációs Bionz X képprocesszor és az LSI chip magas felbontást, kiemelkedő képminőséget és alacsony zajszintet biztosít, mely ötvöződik a sokoldalú hangbeállítási lehetőségekkel is. A ZV-1 a Sony első kompakt kamerája, mely oldalról nyitható, állítható szögű LCD érintőképernyővel rendelkezik, ami egyszerűbbé teszi szelfik készítését külső hangrögzítő eszközök használata esetén. Ezen felül a ZV-1 4k filmfelvételi funkcióval és beépített képstabilizátorral is rendelkezik.

Az aktuális tartalomkészítési igények kiszolgálása

A ZV-1 egyszerű megoldást biztosít a bokeh effekt két szintjének gyors megváltoztatására rögzítés közben. A bokeh Switch funkcióval a felhasználók könnyedén válthatnak az optikai látószögek között anélkül, hogy az alany kiesne a fókuszból. A kamera tetején található gomb könnyen hozzáférhető és használható.

Igény szerinti fókuszálás

A ZV-1 segítségével a felhasználók minden korábbinál egyszerűbben készíthetnek termékteszteket és más videós tartalmakat. A Product Showcase gombnak köszönhetően többé nem szükséges a terméket kézzel rögzíteni, mivel a funkció gyors és egyszerű fókuszváltást tesz lehetővé az alany arca és a termék között.

Az új kamera rendelkezik a piacvezető Alpha és RX-szériás fényképezőgépekben megismert fejlett autofókusz technológiával, amely gyors és rendkívül pontos autofókuszt tesz lehetővé rögzítés közben. A valós idejű Eye AF és a valós idejű követés segítségével a felhasználók még zsúfoltabb környezetben is zökkenőmentesen válthatnak több szereplő között, és szükség esetén szabályozhatják követési sebességet és érzékenységet.

Előtérben az arc

A ZV-1 számára már nem okoz problémát olyan extrém fényváltozások követése, mint amikor a napsütötte helyszínről hirtelen árnyékos területre lép a felvétel szereplője – köszönhetően a Face Priority automatikus expozíció (AE) funkciójának. Azonosítja és kiemelt fontosságúként kezeli az alany arcát, és hogy bármilyen környezetben tisztán látszódjon, optimalizálja a fényerőt. Az AE-technológia reagál azokra a hirtelen változásokra is, amikor az alany elfordítja az arcát, ilyenkor az egyenletes minőség fenntartása érdekében elkerüli, hogy fényesebb vagy sötétebb kép keletkezzen.

Természetes színek

A ZV-1 fényképezőgép fejlesztett színtudománya képes a bőrszín optimalizálására. Az alany arcának hangsúlyossá tétele érdekében – mely különösen hasznos a szelfi-mód használatánál – a ZV-1 sima és természetes arcképet generál, miközben a szem és a száj is éles marad a képeken és videókon.

Ez is érdekelhet:  Megjelent: SONY FE 70-200MM F4 Macro G OSS II

Kristálytiszta hang

A minőségi tartalomgyártáshoz elengedhetetlen a tiszta és kiváló hangminőség, a ZV-1 pedig megbízható és sokoldalú hangbeállításaival kellően felszerelt e téren. A ZV-1 a Sony legújabb irányított, háromkapszulás mikrofonját használja beépített eszközként, mely az előre irányított hangrögzítésével tisztán képes megörökíteni az alany hangját, miközben minimalizálja a háttérzajt, különösen a szelfi-mód használata közben. A rugalmasság érdekében a ZV-1 rendelkezik egy sztenderd 35 mm-es jack mikrofonnal (3.5 mm), valamint Multi Interface Shoe™ (MI Shoe) bemenettel, mely megkönnyíti a további mikrofonok összekapcsolását. Továbbá a ZV-1-hez jár még egy szélzajszűrői, mely könnyedén ráilleszthető a Multi Interface Shoe-ra, így megvédi a felvételt a szél által keltett zajoktól.

Optimalizált kialakítás és funkcionalitás a vlogkészítésben

A ZV-1 egy tartalomgyártókra és vloggerekre szabott készülék. A pehelysúlyú eszköz a Sony első kompakt fényképezőgépe, mely oldalról nyitható, változtatható szögű LCD képernyővel rendelkezik, megkímélve ezzel a felhasználókat egy újabb tartószerkezet használatától. Továbbá egyszerűsíti a felvételek elkészítését az MI Shoe és egyéb opcionális mikrofonok összekötésével.

A ZV-1 használata egy kézzel is lehetséges, köszönhetően a kényelmes markolatnak és a nagy méretű felvétel gombnak a fényképezőgép tetején, mellyel könnyedén és gyorsan elindítható a rögzítés. Az eszközön világító fény pedig jelzi, hogy a fényképezőgép mikor aktív.

A ZV-1 a képstabilizálás terén is nagyot fejlődött: már sétálás közben is lehet remegéstől mentes felvételeket készíteni. HD-ban (aktív módban) rögzítés esetén optikai és elektronikai stabilizációs eljárások a sztenderd SteadyShot™ tizenegyszereséreii képesek csökkenteni a rezgést. 4k videó rögzítésénl az Optical SteadyShot (aktív módban) használatával pedig nyolcszorosára képes növelni a stabilizációsiii hatást. A ZV-1 kompatibilis még a vezetéknélküli távvezérlővel rendelkező GP-VPT2BT markolattal, mely további állandóságot és kényelmet biztosít a felhasználónak.

Élvonalbeli audiovizuális tulajdonságok

A formatényezők ellenére az eszköz több professzionális filmkészítő tulajdonsággal rendelkezik:

 • 4k videófelvétel teljes képpontkiolvasással pixel binning (képponttöltés-összegzés) nélkül a nagy bitrátájú XAVC S™ kodekiv használata közben
 • Alapvető 3.5 mm-es mikrofonbemenet
 • Hybrid Log-Gamma (HDR)v / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
 • Interval Shootingvi technológia a lehengerlő time-lapse videók készítése érdekébenvii
 • Szuperlassított rögzítésviii, akár 1000 képkocka/másodperc sebességgelix
 • Az Imaging Edge™ képstabilizálóx mobilalkalmazás ’Movie Edit add-on’ kiegészítőjével is kompatibilis

Élő közvetítés a ZV-1-en keresztül

A ZV-1 webkameraként is funkcionál, nincs más teendő, csak hozzácsatlakoztatni a PC-hez USB-n keresztül. Ez lehetővé teszi a tartalomgyártóknak, hogy valós időben tartsák a kapcsolatot követőikkel, miközben a ZV-1 fejlett képalkotó technológiáját és egyedi tulajdonságait is hasznosítják. A Sony új PC-szoftvere 2020 júliusában válik elérhetővé.

 

A ZV-1 vlogfényképezőgép 2020 júniusában lesz elérhető Európában. Hazai forgalmazásban már 280.000 forinttól elérhető lesz.


 • i A mikrofonhoz csatlakoztatott szélvédő használatával csökkenthetők a szél által okozott zajok
 • ii A képstabilizációs szög és a széles látószög a zoomtartomány végén, Active Mode-ban elérhető
 • iii A képstabilizációs szög és a széles látószög a zoomtartomány végén, Active Mode-ban elérhető
 • iv Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges a XAVC S formátumú videók rögzítéséhez. A 100mbps bitrátájú mozgóképek rögzítéséhez UHS-I (U3) SDHC/SDXC memóriakártya szükséges
 • v Csatlakoztassa a terméket egy HDR (HLG) kompatibilis Sony TV-hez USB kábel segítségével a HDR filmek megjelenítéséhez
 • vi Köztes felvételek esetén a Wi-Fi nem használható
 • vii Time-lapse filmek asztali számítógépen készíthetők
 • viii Hangrögzítés nem elérhető. Class 10 vagy magasabb SDHC/SDXC memóriakártya szükséges
 • ix PAL mód használata esetén. A menüben választható PAL vagy NTSC mód
 • x Használatához az Imaging Edge Mobile alkalmazás szükséges

www.sony.hu

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 1 014
 • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x