Hirdetés:

A Panasonic bejelentette, hogy ősszel elkezdi értékesíteni hazánkban is a Lumix GX-7 csúcskategóriás, tükör nélküli fényképezőgépét. A következőkben a sajtóbejelentés részleteit olvashatjuk.

A LUMIX DMC-GX7 gyenge fényviszonyok mellett is kiváló képminőséget biztosít, és tág teret nyújt az egyéni kreativitás kibontakoztatására a manuálisan állítható kreatív vezérlők segítségével, és a világ első olyan DSLM (tükör nélküli) fényképezőgépe, amely 90 fokban dönthető, beépített keresővel rendelkezik. Ez utóbbinak köszönhetően bármilyen látószögből tökéletes kép készíthető a géppel.

Szenzor és képfeldolgozás

Panasonic Lumix GX-7
Panasonic Lumix GX-7

A LUMIX DMC-GX7 mind a minőség, mind pedig a dizájn tekintetében prémium kategóriás gépnek számít. A retró stílusú fényképezőgép az újonnan kifejlesztett 16 megapixeles digitális Live MOS szenzor és a Venus Engine képfeldolgozó elektronika kombinációjával kiváló képminőséget biztosít gyenge megvilágítás mellett is.

A LUMIX DMC-GX7 egy olyan újonnan kifejlesztett, 16 megapixeles digitális Live MOS szenzort tartalmaz, amely minimális képzaj mellett biztosít nagy felbontású képet. A LUMIX DMC-GX7 szenzora több fényt képes befogadni, mint más LUMIX modellek az optimalizált, kevesebb áramkört igénylő pixel architektúrának és a nagyobb fénybefogadó felületnek köszönhetően. Mindez nagyobb érzékenységet és szélesebb dinamikatartományt  eredményez. A Full HD (1920 x 1080 pixel) felvétel közben másodpercenként 50 képkockát rögzít a kamera. A csúcsminőségű videót AVCHD Progressive és MP4 formátumban, sztereóhanggal együtt menti a készülék, mikrofonja a szélzaj nagy részét is kiszűri.

Hirdetés:


Fókusz

A körülbelül 0,06 másodperc sebességű Light Speed autofókusz segítségével a gyorsan mozgó tárgyakról is éles kép készíthető. Ez a funkció arra szolgál, hogy a fókuszállítást magán a képen, vagyis a készülék kijelzőjén egy mozdulattal elvégezhessük az egyéb beállításokkal egy időben, akár a kereső használata közben (Touch Pad funkció). Az érintőképernyős fókuszállítás videófelvétel készítése közben lehetővé teszi, hogy a fókuszt egy ujjmozdulattal beállítsuk. Az AF követéssel ugyanakkor mód van arra is, hogy a fókusz az adott tárgyon vagy arcon maradjon még akkor is, ha az a felvétel közben mozog.

A hajszálpontos AF használatának rugalmasságát tovább növelték azzal, hogy a nagyítás 3-szoros és 10-szeres érték között növelhető finom lépésekben. A One-shot AF segítségével az autofókusz a manuális fókusz funkció közben is használható: a fókusz ennek segítségével hozzávetőleg a tárgyra állítható, majd ezt követően, a manuális fókusz funkcióhoz visszatérve, a finomítás elvégezhető.

A fókuszállítás további tökéletesítése érdekében a  DMC-GX7 Focus Peaking funkciót is kapott, amely manuális, valamint a manuális és autofókusz együttes használata közben mutatja, hol éles a kép. Ennek a funkciónak az érzékenysége állítható, egy választott színnel ez a pont megjelölhető, így a felvétel készítése közben is látható marad. Magasra állított érzékenység esetén világoskék, sárga vagy zöld színnel jelölhető ez a pont, alacsony érzékenység esetén kék, narancssárga vagy fehér a választható szín.

Képstabilizátor

A LUMIX DMC-GX7 az első olyan LUMIX készülék, amely beépített képstabilizátorral (O.I.S.) rendelkezik. Ez a LUMIX objektívekkel hagyományosan együtt járó O.I.S. rendszert kiegészítve működik. A készülék a rendszert automatikusan felismeri és a felhasználó döntésétől függően helyezi működésbe. A beépített O.I.S. működése a stabilizátor nélküli objektívekhez igazítható a gyújtótávolság beállításával 8 és 1000 mm értékek között. Ez a funkció azok számára lehet hasznos, akik szeretnek „hagyományos” (fix gyújtótávolságú, a legkiválóbb képminőséget adó), képstabilizátor nélküli objektívekkel fényképezni, de bármilyen, képstabilizátor nélküli objektívvel használható.

Kereső

Az újonnan kifejlesztett, 90 szögben dönthető kereső (LVF) a piacon a legnagyobb, több mint 2,7 millió képpontos felbontással rendelkezik, színhelyességéről a közel százszázalékos AdobeRGB színtérlefedettség gondoskodik.  Ezzel a keresővel, valamint a 3 hüvelykes, a készülék hátoldalán elhelyezett, vertikálisan szintén dönthető kijelzővel  a felhasználó bármilyen helyzetben képes megnézni, mit fogott be a készülék lencséje, akkor is, ha az a földfelszín közelében, csípőmagasságban vagy épp a feje fölött van. Az Eye Sensor AF funkció azonnal beindítja az autofókuszt mihelyt a felhasználó a keresőbe pillant így garantálva, hogy soha ne maradjon le a tökéletes pillanatról.


Hirdetés:

Az érintőképernyős vezérlés a nagy felbontású (1040K) kijelzőn valósul meg. Ennek segítségével a fókusz egy egyszerű kézmozdulattal egészen pontosan a tárgyra állítható. Ugyanezen a felületen lehet ezt követőn exponálni, vagy a két műveletet egyszerre végrehajtani. Az új, In Cell Touch LCD kijelző tükröződése elhanyagolható.

A teljesen hangtalan üzemmódban az exponálással együtt a fókuszállítás is tökéletesen hangtalan marad, így az alany megzavarása nélkül is készíthető felvétel.

Sorozat, panorama, Wi-Fi

Panasonic Lumix GX-7
Panasonic Lumix GX-7

Az  1/8000 szekundumos zársebesség mellett a pillanat kimerevíthető, vagy nagyobb rekesznyílás állítható be a kép mélységélességének csökkentése érdekében még fényes napsütésben is. Gyorsfelvételi módban másodpercenként 5 darab 16 megapixeles kép készíthető, elektronikus zárkioldással azonban 40. Ezen felül a LUMIX DMC-GX7 a bekapcsoló gomb megnyomása után fél másodperccel már használható.

A DMC-GX7 tartalmaz Kreatív Panoráma funkciót, alacsony zársebességű felvételi módot, lehet vele felvételsorozatot kockázni (Stop Motion Animáció) és – a kreatív vezérlés és retusálás funkciókkal összesen 22 effektet alkalmazni a kép készítésekor ill. azt követően is.

A LUMIX DMC-GX7 rendelkezik NFC (Near Field Communication) technológiájú Wi-Fi®-vel, amelynek segítségével a készülék egy kézmozdulattal képes adatkommunikációt létrehozni okostelefonnal vagy tablettel. Könnyedén feltölthetők és megoszthatók a képek, mi több az    okostelefon vagy a tablettávirányítóként is használható az exponálás megkönnyítése érdekében.

 

A Panasonic DMC Lumix GX-7 2013 szeptemberében kerül a hazai üzletek polcaira objektív nélkül. A gépváz ára 315 000 forint körül  várható. Ez is mutatja, hogy egy csúcskategóriájú és minden igényt kielégítő fényképezőgépről van szó. A 14-42 mm-es standard zoom kit-objektívvel 345.000 áron értékesítik majd.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

ITExtreme

Panasonic Lumix DMC GX-7 specifikáció:

 • 16 megapixeles digitális Live MOS szenzor
 • Venus Engine képfeldolgozó elektronika
 • Full HD (1920 x 1080 pixel) videófelvétel
 • beépített képstabilizátor (O.I.S.)
 • ISO 200-25600
 • Light Speed autofókusz
 • 3”-os dönthető In Cell Touch LCD kijelző
 • Beépített Wi-Fi és NFC
 • Sorozatfelvétel 5 kép/mp
 • 1/8000 maximális zársebesség
 • Beépített vaku
 • 123 x 71 x 55 mm

Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x