Kezdőlap » hirek » 80 éves a NIKKOR objektív család

80 éves a NIKKOR objektív család

A japán NIKON gyár 1932-ben jelentette be az első, Nikkor-ra keresztelt objektívjét. Az első Nikkor a légi felvételek követelményeinek megfelelően lett megtervezve. Akkoriban még filmes gépek voltak csak és ennek megfelelően ezekhez gyártották őket. Ekkor jelent meg az F sorozat.

75-million-Nikkor-lensesAzóta eltelt 80 év, készült filmes géphez, készült digitális géphez Nikkor objektív. A siker kulcsa egyfelől a csúcsminőség, másfelől az az elképzelhetetlen adat, ami miatt annyira sikeresek lettek ezek a lencsék. Az első legyártott optika óta 2012 év végéig összesen 75 millió darabot adtak el az egész világon a NIKKOR objektívekből. Ez eszméletlen mennyiség. A F-bajonettre  tervezett modellek között nagy a választék. Van fényerős, illetve kevésbé erős úgynevezett kit modellek, de vannak igazán komoly – és pénztárca merítő – darabok is a kínálatban, elég széles a választék. Talán ennek is köszönheti a cég a sikerét. Az F-bajonett a mai napig él a DSLR fényképezőgépek korában is, de 1959-es bevezetése óta a család csak az utóbbi időben bővült az „1” névre keresztelt bajonettel, melyet a Nikon a kompakt cserélhető objektíves kompaktjainál használt.

Ezzel az FX (Full Frame), DX (APS-C) mellé egy harmadik szenzor formátum is csatlakozott a CX (1”) személyében, és valószínű, hogy még fogunk hallani újdonságokról nem is olyan sokára.

Hirdetés:

nikonrumors.com

Hirdetés:

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Ez is érdekelhet:  Nikon D6 frissítés

Hírlevél feliratkozás


Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x