Hirdetés:

Egy új DX formátumú Nikkor objektív

A Nikon bejelentette új DX-formátumú zoom objektívjét az AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR típusjelzésselAz optika átfogása a nagy látószögtől a telefotóig terjed; a modell kompakt kialakítású és rázkódáscsökkentéssel is rendelkezik. Ez az objektív tökéletes választás lehet DX vázas DSLR gépekre és Full Frame vázas gépekre egyaránt, de miért, lássuk a sajtóbejelentés részleteit. 

Ez a sokoldalú, általános használatra kiválóan alkalmas objektív ugyanolyan elsőrangú minőségben rögzít átfogó tájképeket, mint távoli témáról készített közelképet vagy épp éles HD videót. Az objektív remek választás kezdő fotósoknak. Széles gyújtótávolság-tartománya 18–140 mm, ami elegendő szabadságot kínál ahhoz, hogy objektívcsere nélkül lehessen különféle témákat fényképezni. Az új modell praktikus és jól hordozható; rendkívül kényelmes opció akkor, ha ön szeret kevés csomaggal utazni, ugyanakkor nem akar lemaradni egyetlen fényképezési lehetőségről sem.

Általános használhatóság

AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR
AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR

Egy jó teljesítményű, hordozható objektív rendkívül praktikus eszköz. A széles, 18–140 mm-es gyújtótávolság-tartományt kínáló, tehát a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat lefedő, új NIKKOR objektív igazi mindenes. Mindegy, hogy átfogó tájképeket fotóznak nagy látószöggel, vagy a telefotó tartományt kihasználva távolról közelítenek rá egy témára és örökítik meg a részleteit; a kezdő és alkalmi/hétvégi fotósok megelégedéssel tapasztalják majd, hogy objektívcsere nélkül tudnak kiváló minőségű fényképeket és videókat készíteni.

Hirdetés:


Stabil fényképezés

Az objektív sokoldalú gyújtótávolság-tartományát kiegészíti a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere (VR) is, amelynek jóvoltából a fotós akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhet. Ez hatékonyabb fotózást tesz lehetővé gyenge fényben, illetve a teljes zoomtartományban sokkal élesebbek lesznek a kézből készített felvételek. A képek elmosódásának esélye drámai mértékben lecsökken, különösen amikor a tartomány telefotó felé eső részét használja a fotós. A VR technológia biztosítja, hogy a fényképezőgép képe stabil legyen még videók készítésekor is, pánozáskor pedig egyenesen javítja a láthatóságot. Az objektív működése csendes, állóképek és videók készítésekor egyaránt.


Hirdetés:

Optimális képminőség

Ez is érdekelhet:  Magyarország 365 fotópályázat

Az új objektívet a modern, nagy képpontszámú D-SLR érzékelők igényeinek megfelelően tervezték, így a teljes zoomtartományban elsőrangú felvételeket készít. Az optikai kialakítás 17 objektívelemet tartalmaz 12 csoportban. Egy ED (extra-alacsony szórású) üveg objektívelem és egy aszférikus lencsetag is segít a nagy felbontás és kontraszt elérésében, miközben minimálisra csökkentik a torzítás és a színszórás legtöbb formáját.

Könnyű útitárs

Az objektív nagyszerű egyensúlyt kínál méret, tömeg, ár és képminőség terén a precíziós NIKKOR optika, a széles gyújtótávolság-tartomány és a könnyű kialakítás (490 g) kombinációjával. A fém bajonett és az időjárás viszontagságai ellen védő gumitömítés utazás közben is garantálják az objektív rendkívüli tartósságát.

AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR specifikáció:

Típus G típusú AF-S DX objektív beépített CPU-val és F-bajonettel
Gyújtótávolság 18–140 mm
Maximális rekesz f/3,5–5,6
Minimális rekesz f/22–38
Az objektív felépítése 17 objektívelem 12 csoportban (1 ED üveg objektívelemmel és 1 aszferikus lencsetaggal)
Látószög 76° – 11°30′
Élességállítás Nikon belső élességállítási (IF) rendszer a Silent Wave Motor által vezérelt automatikus élességállítással, valamint külön élességállító gyűrűvel a kézi élességállításhoz
Minimális fókusztávolság 0,45 m a fókuszsíktól számítva, valamennyi zoom pozícióban
Maximális leképezési arány 0,23x
Íriszlamellák száma 7 (lekerekített fényrekesz)
Írisz Teljesen automatikus
Rekeszbeállítás 18 mm gyújtótávolság esetén: f/3,5–22; 140 mm gyújtótávolság esetén: f/5,6–38; a legkisebb megjelenített rekeszbeállítás a fényképezőgépen megadott expozíció lépésközének méretétől függően változhat.
Szűrőtoldalék méret 67 mm (P = 0,75 mm)
Méretek Kb. 78 mm legnagyobb átmérő x 97 mm (a bajonett peremétől számított távolság)
Tömeg Kb. 490 g

http://europe-nikon.com/

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x