Bejelentés

41. Magyar Sajtófotó pályázat

40 év sajtófotói

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya meghirdeti a 41. Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársainak jelentkezését várjuk, de – a korábbi évekhez hasonlóan – a pályázat nyitott mindenki számára


A Magyar Sajtófotó Pályázat és az anyagából összeállított kiállítás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléje. Azon kevés hazai kulturális rendezvény-sorozat egyike, amelyet alapítása óta töretlenül, minden évben megrendezünk. Független magyar márka, amely amellett, hogy a pillanat nyelvén mutatja be egy év történéseit, számtalan egyetemes értéket képvisel.

A pályázat beadási határideje 2023. január 31.

A pályázatra jelentkezni 2022. január 1. – december 31. között készült képekkel lehet a hírkép és a képriport kategóriában. Ez az időbeli korlátozás nem érvényes a többi sorozat-kategóriára, ahol több éven átívelő anyagokat is elfogadunk, de ezekben is kell, hogy szerepeljen 2022-ben készült felvétel. A pályázatra korábbi években díjat nyert fotó nem adható be. A Magyar Sajtófotó Kiállításon már szerepelt, nem díjazott képekből négynél több nem adható be a versenyre. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be a pályázatra, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból, az utóbbi legfeljebb 10 képből állhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.


Hirdetés:

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:
1. Hír-, eseményfotó
2. Képriport
3. Mindennapi élet (egyedi)
4. Mindennapi élet (sorozat)
5. Emberábrázolás-portré (egyedi)
6. Emberábrázolás-portré (sorozat)
7. Művészet (egyedi)
8. Művészet (sorozat)
9. Sport (egyedi)
10. Sport (sorozat)
11. Természet és tudomány (egyedi)
12. Természet és tudomány (sorozat)
13. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi)
14. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat)

Pályázni kizárólag online módon lehet a Magyar Sajtófotó Pályázat hivatalos pályázati honlapján.
A pályázat és a zsűrizés technikai lebonyolítását az eContest pályázatkezelő rendszer támogatja, ez a rendszer biztosítja a zsűrizés anonimitását és átláthatóságát is.
Képeket feltölteni – bejelentkezés vagy regisztráció után – 2023. január 2-án, déli 12:00 órától 2023. január 31-én, déli 12:00 óráig lehet.

A feltöltött pályázati anyagokat a jelentkezési határidőn belül a pályázók szabadon módosíthatják. A feltöltött pályaművek a zsűri által történt előválogatást követően válnak nyilvánossá a honlap látogatói számára.
A pályamunkákat a kiíró által felkért zsűri, előzsűrizés után, bírálja el.

A legjobb képekből Az év fotói címmel kétnyelvű könyv készül.
A pályázat anyagából tervezett első kiállítást és díjátadót 2023-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban tartjuk.
Az év folyamán, az előző évek hagyományainak megfelelően, több helyszínen is bemutatjuk a tárlatot.
A részletes kiírást 2022. december 10-én tesszük közzé a https://sajto-foto.hu oldalon.

MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük