Oszd meg barátaiddal:

Birdo Az év madárfotósa 2023.

birdo2023
Bird-O fotópályázat 2023.

 

Már lehet nevezni a Birdo Az év madárfotósa 2023 fotópályázatra. A hazai mellett külföldi madárfotósokat is megszólító pályázat kortól, szakmai felkészültségtől függetlenül bárki számára nyitott.

A Birdo Az év madárfotósa ma Magyarországon az egyetlen olyan fotópályázat, amelynek kizárólag a madarak a főszereplői. Miért éppen a madarak? Mert a jó képek megragadják az emberek figyelmét, elgondolkodtatnak, inspirálnak és cselekvésre ösztönöznek. A madárvilágot ismerő és óvó közösség a természet egésze iránt is érzékenyebbé válik. A Birdo kizárólag etikus elvek alapján fotózott képeket fogad el, amelyek készítése a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta, így például drónfotókkal sem lehet pályázni.

A pályázat kétfordulós, fotót csak a nevezési időszak alatt, 2023. április 3. és 2023. július 9. között lehet beküldeni, előzetes regisztráció után. Ezt követi a zsűri két körös értékelése. A nyilvános eredményhirdetés helyszíne és időpontja: Fővárosi Állat és Növénykert, 2023. november 4.

A madárfotósok 10 kategóriában versenyezhetnek, nevezési díj nélkül. A pályázat sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött. Az összesített győztes Az év madárfotósa címet és a fődíjat is hazaviheti. A 21 évesnél fiatalabb fotósok Az év ifjú madárfotósa címért és a vele járó fődíjért pályázhatnak. A zsűri Az év madárfotója fődíjat is odaítéli. A fődíjak mellett kilenc kategóriában első, második és harmadik díjat adnak ki, valamint két magasra értékelt fotót neveznek meg. A Dokumentum kategóriában csak első díjat osztanak ki, itt olyan fotósorozatokat várnak, amelyeknél az esztétikai értéken túl egy madárfaj vagy élőhelye megmentéséért végzett szakmai munka vagy civil erőfeszítés bemutatása áll a középpontban.

A díjak összértéke 2023-ban több, mint 2 mft. Emellett a pályázat publikációs lehetőséget is biztosít a pályázóknak. A díjnyertes és magasra értékelt fotókat bemutatják a Birdo honlapján és közösségi médiafelületein, egy vándorkiállításon, valamint a Birdo fotóalbumban.

A kiírók fontosnak tartják, hogy a díjazottak méltó emléket őrizzenek a pályázatról. Ezért a Moholy-Nagy Egyetemen (MOME) végzett fiatal alkotókat kértek föl a Birdo Az év madárfotósa pályázat arculatának kialakítására, a minden fináléba jutott fotóért adott oklevél, valamint az első és fődíjasoknak szánt díjtárgy és a Veled tárgy megtervezésére. A fényképezőgép szíjára illeszthető Veled, és egyben a Birdo üzenete: legyen a résztvevők közös ügye sokakkal megszerettetni a madarakat szépségük, különlegességük bemutatásával, mert így növekedhet azok száma, akiknek szívügye lesz a madárvédelem.

Ez is érdekelhet:  Varázslatos Hortobágy – természetfotó kiállítás

A kiírás részletes feltételei magyar és angol nyelven a pályázat weboldalán olvashatóak: bird-o.hu

A fotókat szakmailag független zsűri értékeli, elnöke Imre Tamás, NIKON nagykövet, természetfotós. Mellette fotósok, ornitológus és madárillusztrátor is tagja a testületnek. 2023-ban új taggal gazdagodott a Birdo zsűrije. Dr. Sós Endre, a Fővárosi Állat- és Növénykert Természetvédelmi- és Állategészségügyi igazgatójának személye a pályázat madárvilág iránti elkötelezettségét tükrözi.

A Birdo Az év madárfotósa 2023 pályázat szakmai támogatója a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Fővárosi Állat- és Növénykert (Magyar Madármentők Alapítvány), a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, médiatámogatója a Természetfotó Magazin.

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x