Bejelentés

Megjelent: Pergear 14mm f/2.8

pergear 14mm f2.8
Pergear 14mm f2.8

Újabb kínai manuális objektív jelent meg a fotós piacon. A Pergear 14mm f/2.8-as ultra nagylátószögűje fullframe milces vázakon ad teljes képet.

Ez a látószög már teljesen más képet vetít a néző elé. A célcsoport elsősorban a streetfotósok és a tájfotósok, esetleg az épületfotósok lehetnek, de mivel az egész manuális, így kellő türelem és gyakorlott kéz szükséges az tűéles képek készítéséhez. Maga a borítása full fém, tehát nem gagyi műanyag  – ez az árán is meglátszik – és ami igazán érdekessé teszi az a rekeszállító gyűrűnek a “kattanása”, mivel állításuk szerint minden egyes blende szűkítéskor jól hallható kattanás jelzi az új érték állítását, mindezt maximum f22-es értékig tudod szűkíteni. A 10 blende kellő BOHEH-t és éjszaka szép “lámpacsillogást” ad, és az f2.8 max rekesz pedig a legzordabb fényviszonyok mellett is kellő fényerőt biztosít (persze azért az ISO-t sem árt módosítani).

A szűrő mérete 82mm, így nyugodtan ráhelyezhetünk ND szűrőt, esetleg Sky szűrőt, vagy lapszűrőket pl. vízesés elmosásához.

Súlya nem mondható a legkönnyebbnek a kategóriában, de nyilvánvaló, hogy a fém váz és a nem kevés lencse teszi ezt ilyen “nehézzé”.
Közelpontja 43 cm és SONY, Canon, NIKON és Leica fullframe milcekhez érhető el jelenleg, de tervezik kibővíteni aps-c rendszerekre is.

Ára a cikk megjelentekor $270


Hirdetés:

 

 

Pergear 14mm f2.8 mintafotó 1
Pergear 14mm f2.8 mintafotó 1

Pergear 14mm f2.8 mintafotó 2

Pergear’s 14mm f/2.8 specifikáció:

Gyújtótávolság 14 mm
Maximum rekesz F22
Blendék 10 darab
Kiosztás 2 aszférikus, 5 extra magas szórású (torzítások és élesség növelés),
3 extra alacsony szórású (CA, színkorrekció)
Közelpont 0,43 m
Betekintési szög 114°
Filter méret 82 mm
Rajzolat fullframe – milcre
Élességállítás manuális
Beépített stabilizátor nincs
Súly ~500g
bajonett Sony E, NIKON Z, Canon RF, Leica L

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük