Hirdetés:
hírek,  Nikon

39. Nikon Photo Contest


Nikon Photo Contest
NIKON Photo Contest

A NIKON örömmel jelenti be, hogy a 39. NIKON Photo Contest (NIKON fotóverseny) pályázatára október 27-én reggel 6 órától (közép-európai idő szerint) lehet nevezni. A pályázat 2023. február 13-án, reggel 6 órakor (közép-európai idő szerint) zárul.

A korábbi versenyekhez hasonlóan a 2022–2023-as nevezők is küldhetnek be állóképeket és videókat. A „Beloved” (Szeretett) a fotóverseny témája, ahol a NIKON olyan képeket keres, amelyek különböző perspektívákból fejezik ki az egyéni prioritásokat mind az „Single Photo” (Egyetlen fénykép), mind a „Photo Story” (Fényképes történet) kategóriákban.

A filmverseny témája a „Next Steps” (Következő lépések) – a „Short Film” (Rövidfilm) és a „Super Short Film” (Szuperrövidfilm) kategóriákba benevezett filmeknek a jövő növekedését és a világ fejlődését kell kifejezniük.

Az idei, elismert szakemberekből álló zsűrit Sarah Leen, a National Geographic magazin és a National Geographic Partners első női fényképészeti igazgatója fogja vezetni. 2020-ban Sarah megalakította a Visual Thinking Collective nevű, vizualitás-központú projektek létrehozására és kezelésére szakosodott, női szerkesztőkből, tanárokból és kurátorokból álló közösséget.

Zsűrielnöki kinevezése kapcsán Sarah a következőket mondta:


Hirdetés:

„Azt remélem, hogy a NIKON Photo Contest olyan történeteket gyűjt össze, amelyek a mai világunkat reprezentálják. A COVID-19 világjárványtól való félelem és hároméves elszigeteltség után csak most kezdünk hozzászokni egy új életmódhoz. Mostantól új lehetőségek és új esélyek várnak ránk. Gondoljon tehát a világra, gondolja át, hogy mit látott változni és fejlődni, és most milyen új lehetőségeket találhatunk. Izgatottan várom, hogy a világ minden tájáról származó munkákat lássak. Ezzel a versennyel megmutathatjuk, hol tartunk ma, és elmesélhetjük történeteinket, az Önök személyes történeteit.”

A NIKON Photo Contestet 1969-ben rendezték meg először, és jelenleg a világ legnagyobb nemzetközi fotóversenye. Célja a képalkotási kultúra gazdagítása azáltal, hogy lehetőséget biztosít a profi és amatőr fotósoknak világszerte arra, hogy kifejezzék magukat és kapcsolatot teremtsenek egymással. Az előző versenyen összesen 26.000 résztvevő vett részt a világ 150 országából és régiójából, akik több mint 65.000 fényképet küldtek be.

A verseny valamennyi profi és amatőr fotós előtt nyitva áll, korra, nemre és állampolgárságra való tekintet nélkül. A verseny kategóriáival kapcsolatos további információk, valamint a nevezési móddal kapcsolatos tudnivalók a NIKON Photo Contest webhelyén találhatók. A győztesek bejelentésére várhatóan 2023 júliusában kerül sor.

Nevezés kezdete: 2022.10.27.
Nevezés vége: 2023.02.13.

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük