Bejelentés,  milc,  Sony

Megjelent: SONY A7RV

sony a7rv front
sony a7rv

Újabb trónkövetelő a milcek piacán. A SONY pár nap leforgása alatt 2 új vázat is kiadott, a korábbi vlog kamera után most a már régóta sejthető és tudható A7RV jelent meg.
61 megapixel, 5 tengelyes IBIS, és egy hipertudományos AI proci, amit mindent is lát előre. Az ISO már egyre kevésbé fontos, helyét átveszi a vázba előre programozott fotózást és videózást könnyítő feature-ök, node hol a vége?
Kellünk mi még egyáltalán a gép mögé? Ezt nem most fogom tudni megválaszolni, de a technika iszonyat gyorsan fejlődik, ami valljuk be sok esetben igen hasznos eredményeket szül, mint például ez a gépezet is.

Sajtóközlemény

A Sony új Alpha 7R V kamerája új, nagy felbontású képalkotási élményt nyújt mesterséges intelligencia alapú autofókusszal

Az új mesterséges intelligencia (MI) feldolgozó egység a 61 MP-es magas felbontású képszenzorral és a Bionz XR™ feldolgozó motorral az Alpha modelleknél eddig nem látott, lehető legjobb képminőséget garantálja.

A Sony bejelentette az Alpha 7R V (ILCE-7RM5) modellt, ami a 7R széria legújabb tagja az elismert Alpha sorozatú tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőképek családjában. Az Alpha 7R V egyesíti a Sony legnagyobb felbontású képérzékelőjét, valamint az Alpha 7R kamerák esetében először a nagy teljesítményű képfeldolgozó Bionz XR™ motort. A nagy felbontás és a processzor kombinációja új áttörés a témák felismerését és rögzítését illetően az állóképek és a videók esetén egyaránt.

Az új Alpha 7R V 61.0MP-es állóképeket, kifinomult 8ki videó rögzítést, a Sony Alpha fényképezőgépekben valaha kínált leghatékonyabb 8-fokozatúii képstabilizációt, új 4 tengelyes többállású kijelző, nagy sebességű kommunikációs funkciókat, magas szintű kezelhetőséget, valamint zökkenőmentes munkafolyamat-integrációt kínál. A Sony legújabb kamerája ideális olyan szakemberek számára, akiknek első osztályú, nagy felbontású képalkotó eszközre van szükségük.

Az Alpha 7R termékcsaládunk legújabb tagja tökéletes példája annak, hogy folyamatosan az iparág vezető képalkotó technológiájának fejlesztésére törekszünk” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging divízió termékmarketingért felelős igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az új Alpha 7R V készüléket, amely rendkívül fejlett mesterséges intelligencia integrációval rendelkezik, így lehetővé teszi az új generációs autófókusz lehetőségeket. Izgatottan várjuk, hogy mit alkotnak majd a közösségünk tagjai az új Alpha 7R V-vel.”

Továbbfejlesztett AF az újonnan kifejlesztett mesterséges intelligencia feldolgozó egység alapján

Az Alpha 7R V új generációs AF funkcióval és fejlett alanyfelismeréssel rendelkezik az új, mélytanulással is bíró AI (mesterséges intelligencia) feldolgozó egységnek köszönhetően. A legmodernebb AI-feldolgozás az emberi alakok és testhelyzetek felmérésére vonatkozó részletes információkat használja fel, hogy jelentősen javítsa a kamera alanyfelismerési pontosságát, illetve teljes mértékben kihasználja a lehető legjobb felbontástiii. Az AI alanyfelismerése több új tárgytípussal, közte járművekkel és rovarokkal is bővültiv.

A fejlett AI technológia mellett az Alpha 7R V a Sony Alpha sorozat számos kedvelt funkciójának fejlesztett változatát tartalmazza, amelyek most először érhetők el a Sony 7R szériájában:

  • Kiemelkedő valós idejű követésv

  • Gyorsabb és pontosabb, széles területű, nagy sűrűségű AF rendszer

  • Folyamatos felvételkészítés 10 fps-envi AF/AE követéssel

  • Csendes, rezgésmentes felvételkészítésvii egészen 7 fps-igviii

  • Akár 583 tömörített RAW kép folyamatos felvétele magas sebességenix

Az Alpha 7R V olyan fókusz funkciókkal is rendelkezik, amelyek támogatják a magas felbontást, beleértve a DMFx (direct manual focus) opciót és a fókusz sorozatfelvételtxi, amely népszerű funkció lehetővé teszi a fókuszált képek egymásra helyezését.

A Sony Alpha 7R szériára jellemző rendkívüli felbontás

Az Alpha 7R V-t a legújabb Bionz XR™ képfeldolgozó motornak és a közel 61 valós megapixellel rendelkező 35 mm-es full frame hátsó megvilágítású Exmor R™ CMOS képszenzornak köszönhetően elképesztő részletességgel tervezték. A legújabb Bionz XR képfeldolgozó motor biztosítja, hogy a fényképezőgép érzékelőjének felbontási potenciálja teljes mértékben ki legyen használva, ami által az Alpha sorozat eddigi legnagyobb felbontása érhető el alacsony érzékenység mellett. Ezáltal az érzékenységi beállítások ISO 100-tól ISO 32000-igxii terjednek álló- és mozgóképek esetében, illetve széles dinamikus távolság 15 lépcsőigxiii érhető el mozgóképeknél.

Az Alpha 7R V teljes képstabilizáló rendszere nagy precizitású képstabilizáló egységgel, fejlett giroszkóp szenzorokkal, valamint az állóképekhez és a videókhoz egyaránt optimalizált stabilizációs algoritmussal is rendelkezik. Az állóképekhez használt 8-lépéses kompenzációsii hatással együtt az új stabilizációs algoritmus olyan precíz érzékelést és irányítást biztosít egészen az egypixeles szintig, amely teljes mértékben kihasználja a szenzor 61 megapixeles felbontását, hogy a felvételeken a legapróbb részletek is kidomborodjanak. A Sony legújabb kamerája javított pixel shift Multi Shooting funkcióval is rendelkezik, amely kihasználja a készülékbe épített precíziós képstabilizáló rendszer vezérlését, és több pixeleltolódással készült képeket rögzít, amiket később számítógépen összeállítanak, hogy egyetlen képen lehengerlő felbontást érjenek el. Az Imaging Edge Desktop™ Ver.3.5 számítógépes applikáció legfrissebb verziójával olyan kis, pixelszintű mozgások is automatikusan felismerhetőek és javíthatóak, mint az alany apró megmozdulása vagy a falevelek – ennek köszönhetően elérhető a tökéletes kompozícióxiv. A 240,8 millió pixelből (19,008 x 12,672 pixel)xv álló 16-képes kompozíciók olyan adathalmazból hozhatók létre, amelyek nagyjából 963,2 millió pixelnek feleltethetők meg. Az Alpha 7R V támogatja a precíz és sokoldalú külső vaku iránytást a további kreatív rugalmasság érdekében. Sőt, a kihívást jelentő fényviszonyok között az Alpha 7R V állóképek és videók esetében is hatékonyan tompítja a mesterséges fényforrásokból eredő villódzásokatxvi.

Az állóképek készítéséhez rugalmasságot nyújtó további funkciók a következők:

  • Veszteségmentes RAW képtömörítés, választható RAW képméretek és minőségek

  • Jelentősen bővített fókusz és expozíciós sorozatbeállítás

  • Beépített Creative Look beállítások állóképekhez és videókhoz

  • Kiváló minőségű HEIF képek magas tömörítési hatékonysággal

  • Széles fényerősség tartomány a nagy képernyőkön való megjelenítéshez.

Filmszerű videós képességek

A nagyszerű fényképezési lehetőségek mellett az Alpha 7R V fejlett videós képességekkel is rendelkezik. A Sony legújabb kamerája 8ki 24/25p videó, illetve 6.2K-ból binningxvii nélkül, túlmintavételezéssel készült 4k videó felvételt, nagy hatékonyságú MPEG-H HEVC/H.265 kodeket, intrafelvételt, 10-bites 4:2:2 felvételt, valamint számos, kiváló minőségű képfelvételhez és rugalmas szerkesztéshez hasznos képességet is biztosít. Rendelkezik még fejlett témafelismeréssel az egyedülálló valós idejű nyomon követés érdekében, a légzéskompenzáció és a kamera metaadatainak utólagos feldolgozásra való felhasználhatóságának lehetőségével, illetve fejlett testbe épített képstabilizációval is. A készülékbe épített Active módxviii képstabilizációnak köszönhetően zökkenőmentes a menet közbeni rögzítés, az Alpha 7R V emellett kompatibilis olyan lencsékkelxix, amelyek rendelkeznek beépített képstabilizációval, így lehetőség van még precízebb és egyenletes felvételek készítésére.

sony a7rv back
sony a7rv

Használhatóság és megbízhatóság

Az Alpha 7R V a professzionális igényeket kielégítő, kiemelkedő megbízhatóságot ötvözi a kompakt, könnyű formavilággal az állóképek és a videók esetében egyaránt. Az Alpha 7R V rendelkezik egy új 4 tengelyes, többállású LCD kijelzővelxx, amely ötvözi a hagyományos dönthető monitor hasznosságát az oldalra nyíló, variálható látószögű rugalmassággal, és a 9,44 millió képpontos elektronikus keresővel. Az Alpha 7R V két CFexpress Type A/SDXC kompatibilis médiafoglalattal és egy vadonatúj menürendszerrel is rendelkezik, amely érintésvezérlést és több testreszabható funkciót tartalmaz.

Az Alpha 7R V azt is lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy optimalizálják a munkafolyamataikat a fejlettebb támogatás érdekében frissített csatlakoztathatósággal. A magas sebességű adatátvitel lehetséges Wi-Fi (802.11ac) 2×2 MIMOxxi, illetve vezetékes SuperSpeed USB 10Gbps, USB-C® port csatlakozással. A hatékony távoli felvételkészítés, valamint az állókép- és filmfájlok átvitele mellett az új USB streaming lehetőségek támogatják az UVC/UAC funkciót, így a kamerától akár 4k (QFHD) felbontással, hanggal is lehet közvetíteni.

A szakemberek visszajelzései alapján az Alpha 7R V a hosszabb felvételi időxxii, érdekében jobb hőelvezetéssel, továbbfejlesztett por- és nedvességálló kialakítássalxxiii, tartós magnéziumötvözetből készült vázzal és egyéb finomításokkal rendelkezik a kihívást jelentő munkakörnyezetben is lehető legjobb megbízhatóság érdekében.

Az Alpha 7R V kompatibilis az PCK-LG3 képernyővédő üvegfóliával, amely megőrzi az érintésérzékenységet, miközben védi az LCD-monitort a foltoktól és az ujjlenyomatoktól.


Hirdetés:

A fenntarthatóságot szem előtt tartó szakemberek számára tervezve

A termék életciklusának minden szakaszában intézkedéseket hoztak a környezeti lábnyomának csökkentése érdekében: a termékfejlesztéstől kezdve az ellátási láncon, a termelésen, és a csomagoláson át a Sony az energia és az erőforrások leghatékonyabb felhasználásával igyekszik inspirálni. Olyan újrahasznosítható műanyag, mint a SORPLAS™xxiv is a kameratest részeinek megalkotásához használták fel. Ezenkívül a gyártás megújuló energiát használó létesítményben történik.

A Sony olyan műanyagmentesxxv csomagolóanyagok használatára törekszik, amelyek megfelelő védelmet nyújtanak az ütések ellen. A csomagolások növényi alapú, nem szőtt anyagokból készülnekxxvi. Mindezek hozzájárulnak a környezeti hatások minimalizálásához.

——————-

Amennyiben arra vagy kíváncsi, hogy a 2022 decemberétől kapható masina mennyibe fog kerülni, akkor jól bele kell nyúlni a zsebbe. Induló ára $ 3.900 (ez 2022. október 27-i  árfolyamon 1.598.000 Ft ). Igen engem is sokkolt. 🙂

——————-

www.sony.hu

SONY A7RV specifikáció

Felbontás 61 MP
Érzékelő fullframe / Exmor R CMOS-érzékelő, 3:2 képarány
Processzor Bionz XR™
Kártyafoglalat 2 db foglalat CF Express A tip. / vagy SD/SDHC (UHS-I/II)
EVF 1.6 cm (Quad-XGA OLED),100% lefedettség, 9.4 MP
LCD kijelző 8.0 cm, TFT, 2 MP, tapiképernyő, 4 tengelyes
Zár típusa Elektronikus / mechanikus vezérlésű
Zársebesség Fotó: 1/8000-1/30 sec , bulb  / Videó:  1/8000-1/4 sec (1/3 lépésenként)
Vakuszinkron: 1/250 s (35 mm fullframe), 1/320 s (aps-c)
ISO 100-32.000 (kit. 102.400)
Fókuszpontok száma  693 pontos, szinte teljes lefedettség
IBIS 5 tengelyes
Akkumulátor NP-FZ100 (~440 EVF, ~530 LCD fotónál / ~90 perc EVF, ~100 perc LCD videónál)
Egyéb Wifi, Bluetooth, USB-C, PC interfész, Mikrofon/füles,

i Slow & Quick Motion funkciók nem elérhetők XAVC HS 8k filmek felvételénél. [APS-C/S35 Shooting] rögzítve [Off] beállításon. Látószög nagyjából 1.2x.

ii CIPA szabvány. FE 50mm F1.2 GM. Hosszú expozíció NR kikapcsolva.

iii Előfordulhat, hogy a kamera nem minden körülmény között ismeri fel pontosan az alanyokat. A megadottaktól eltérő tárgytípusok bizonyosan esetekben tévesen felismerhetők.

iv Előfordulhat, hogy a kamera nem minden körülmény között ismeri fel pontosan az alanyokat. Elérhető alany beállítások: Ember, Állat/Madár, Állat, Madár, Rovar, Autó/Vonat, és Repülő. A megadottaktól eltérő tárgytípusok bizonyosan esetekben tévesen felismerhetők.

v [Tracking] opció a menüben. Fejlett mesterséges intelligenciára, közte gépi tanulásra alapozva.

vi Legfeljebb 8 fps képkockasebesség AF/AE követés élő felvételeknél. A maximális folyamatos felvételi sebesség függ a kamera beállításaitól.

vii Képtorzulás előfordulhat gyorsan mozgó alanyok felvétele, illetve kamera pásztázása, vagy más módon történő gyors mozgatás esetén.

viii Legfeljebb 7 fps képkockasebesség folyamatos “Hi+” módban. A maximális folyamatos felvételi sebesség függ a kamera beállításaitól.

ix Sony CEA-G160T CFexpress Type A memóriakártya felhasználásával. Folyamatos Hi+ mód. A képek tényleges száma a felvételi körülményektől függően változhat.

x Nem érvényes az E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS és az E 18-200mm F3.5-6.3 OSS LE objektívekre vagy más A-mount objektívekre. Teljes DMF nem áll rendelkezésre folyamatos felvételkészítéskor AF-C vagy AF-A mód (Lo kivételével), illetve SEL70200GM objektív használata esetén AF-C módban.

xi A-mount objektív támogatás nélkül.

xii Bővíthető ISO 50-80-ra és 40000-102400-ra állóképekhez.

xiii Sony tesztelési feltételek. Állóképek.

xiv 2022 októberi termékbejelentés alapján. Alkalmazható modellek: Alpha 1 és Alpha 7R V.

xv Kompozíció utáni képméret nagyjából 60,2 millió (9 504×6 336) pixel 4-képes felvételekhez, és nagyjából 240,8 millió pixel (19 008 x 12 672) 16-képes felvételekhez.

xvi Kizárólag 100 Hz és 120 Hz villódzás felismerés. Csökkenhet a sorozatfelvételi sebesség. Fázisérzékelő AF lefedettség csökken. Villódzás-mentes felvétel nem elérhető csendes felvételnél, BULB expozíciónál, és filmfelvételnél.

xvii Super 35mm, 30p vagy 24/25p felvételnél.

xviii Active Mode-ban enyhe képlevágás. Az Active Mode nem elérhető XAVC HS 8k felvételnél vagy 120 (100) fps képkockasebességnél.

xix A kompatibilis objektívekkel kapcsolatos információkért tekintse meg a Sony hivatalos weboldalát: https://www.sony.net/dics/7rm5-s/ . Szoftverfrissítés szükséges lehet bizonyos objektívekhez. A kompenzáció hatékonysága a használt objektívtől függően változhat.

xx A monitor mozgása korlátozott lehet, ha kábelek vannak csatlakoztatva a kamera csatlakozóihoz.

xxi Wi-Fi® kommunikáció elérhető 2.4 GHz és 5 GHz sávszélességeken. 5 GHz kommunikáció egyes országokban és régiókban korlátozott lehet.

xxii Sony saját tesztek [Auto Power OFF Temp.] [High] beállítással.

xxiii Nem garantált a 100%-os por és nedvesség elleni védelem.

xxiv A gyártási időtől függően nem garantált, hogy a SORPLAS™ bizonyos részek gyártásához felhasználásra kerül.

xxv A bevonatokhoz és ragasztókhoz használt anyagok kivételével.

xxvi A bevonatokhoz és ragasztókhoz használt anyagok kivételével. A gyártási időtől függően a természetes nem szőtt anyagok nem garantáltan elérhetők.

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük