Kezdőlap » hirek » Megjelent: NIKKOR Z 40mm f/2

Megjelent: NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 40mm f/2

Elkezdődött az őszi szezon, és ezzel sorra jönnek az új bejelentések. Most a Nikontól kaptunk hivatalos sajtóanyagot a legújabb tükörnélküli, fix fényerős objektívjéről, ami nagyon jó társnak ígérkezik minden olyan fotósnak, aki sokat jár úton-útfélen. :J

Sajtóbejelentés

2021. szeptember 14: A mai napon a Nikon bemutatja a Nikon Z családhoz csatlakozó, kisméretű és legkönnyebb teljes képes fix objektívet! A gyönyörűen lírai NIKKOR Z 40mm f/2 mindennapi szuperhős: éles, nagy fényerejű és elég kicsi ahhoz, hogy diszkréten használhassa, nagyszerű mindenre a vlogoktól az élénk pillanatképekig.

A nagy fényerejű, általános fix objektív természetes látószöget biztosít, amely ideális a spontán portrékhoz, valamint interjúkhoz és oktatóvideókhoz. Ha nincs nagy objektív az arcukban, a témák nem érzik kellemetlenül magukat; ez az objektív pedig olyan kicsi és könnyű, hogy ideális arra is, hogy hogy egyéni valós szemszögből készült videofelvételeket is készítsen.

A széles Z-bajonett az objektív széles f/2 maximális rekeszével kombinálva nagyszerű teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között is, ideális a gyenge megvilágítású helyzetek megörökítéséhez. A lekerekített, kilenclamellás rekesz lágy, természetes hatású elmosódást tesz lehetővé: a fotósok és a videósok lágyan elmosódott, szuper krémes háttérrel készíthetnek felvételeket, amely előtt a téma élesen kiemelkedik.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Örömmel üdvözöljük ezeket a sokoldalú fix objektíveket a folyamatosan fejlődő Nikon Z rendszerben. Ez az objektív kiváló ár-érték arányú belépő a Nikon Z világába. Olyan kompakt és könnyű, hogy ideális elsődleges általános objektívként vagy könnyű másodlagos objektívként való használatra.”

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 40mm f/2

  • Nagy fényerejű f/2 általános fix objektív: 40 mm-es látószög Z sorozatú teljes képméretű fényképezőgépeken. 60 mm-es látószög egy Z sorozatú DX-formátumú fényképezőgépen.
  • Élethű: az objektív gyönyörű részletességgel, mélységélességgel és színekkel készít állóképeket és videókat.
  • Művészi elmosódás: még soha nem volt ilyen egyszerű borotvaéles téma létrehozása a gyönyörűen, lágyan elmosódott háttér előtt.
  • Remek képek közelről is: 0,29 méteres minimális fókusztávolság. Az élesség kiváló, még a közelről is.
  • Gyors és néma automatikus élességlátás: a rendkívül halk léptető motoros működtetésnek és a Z-bajonett által gyűjtött plusz fénynek köszönhetően az élességállítás gyors, pontos – és hangtalan.
  • Videókhoz tervezve: nem fogják tönkretenni a videókat az élességállítási zajok. A fókuszlégzés drámai mértékű csökkenésének köszönhetően a felvétel látószögének befolyásolása nélkül módosíthatja a fókuszt.
  • Zsebre rakható: elég kicsi ahhoz, hogy a fényképezőgépen tarthassa, de egy kabátzsebben is elfér.
  • Alkalmazkodó: a néma vezérlőgyűrűvel hangtalanul állítható be az élesség, a rekesz, expozíciókompenzáció vagy az ISO-érzékenység.
  • Jól védett: védve van a portól és a vízcseppektől.¹

www.nikon.hu


Megjegyzések

¹ Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
1 Comment
Legrégebbi
Legújabb Legértékesebb
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

1
0
Írd meg a saját véleményedet.x