Bejelentés,  Olympus

Megjelent: Olympus OM SYSTEM OM-5

Olympus OM-5

Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be OM SYSTEM OM-5 fényképezőgépét, mely tökéletes társ a kisebb és nagyon kalandokban egyaránt – a helyi kis kirándulásoktól kezdve a távoli tájak felfedezéséig. Az OM-5 az OM SYSTEM termékcsaládjának egy igencsak sokoldalú tagja.

Ez a ténylegesen mindent tudó, Mikro-négyharmad rendszerű cserélhető objektíves fényképezőgép masszív, por- és cseppálló kivitelt kapott, mely -10°C hőmérsékletig fagyálló is egyben. Ideális mindazoknak, akik kifejezetten akciódús életmódot élnek, és gondtalan felvételkészítést szeretnének olyan, zord környezetben, amit jellemzően a gépek zöme nem visel el. E nagy teljesítményű, ugyanakkor könnyedén hordozható kameraváz olyan magasan fejlett jellemzőkkel büszkélkedhet, melyek ösztönzik a kreatív felvételkészítést. Ilyen például a digitális felvételi funkciók egyik legizgalmasabbja, az 50MP Handheld High Res Shot, vagy a Live ND, illetve a függőleges elrendezésű (okostelefonra optimalizált) felvételkészítés.

A nagy teljesítményű, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor a kompakt és könnyű M.Zuiko Digital objektívekkel párosítva kiemelkedő képminőséget biztosít egy kiválóan hordozható kivitelben, megalkotva a tökéletes outdoor-adventure fényképezőgépet. Az OM-5 készen áll arra, hogy lenyűgöző felvételeket készítsen bárhol, bármikor, bármilyen környezetben.

OM SYSTEM OM-5: FŐBB JELLEMZŐK ÉS TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK

Kompakt és könnyű kivitel, 5-tengelyes képstabilizátorral

Az OM SYSTEM OM-5 5-tengelyes képstabilizátort kínál egy különösen kompakt vázban, mely 125,3 x 85,2 x 49,7 mm (Sz × Ma × Mé) méretekkel és 366g (csak váz) tömeggel büszkélkedhet. A képstabilizátor akár 6,5 zársebesség-lépésnyi2 korrekciót biztosít, mely megfelelő – kompatibilis – objektívvel3 párosítva 7,5 lépésnyi4 korrekcióra is képes az 5-tengelyes Sync IS rendszernek köszönhetően. A nagyteljesítményű képstabilizátor biztosítja a lassabb zársebességgel történő felvételkészítést, például olyan helyeken, ahol állvány használata nem lehetséges – így tökéletes társ az utazó fotósok számára. A népszerű 20.37 millió effektív képpontos5 Live MOS szenzorral és a nagyteljesítményű TruePic IX képprocesszorral felszerelt modell természetes színátmeneteket biztosít minimális képzaj és maximális képminőség mellett, magas érzékenység esetén is.

Az OM-5 121-pontos, All Cross-type On-chip Phase Detection AF szenzorával a kép szinte bármely részére fókuszálhatunk a kép komponálásának szabadságát és a nagypontosságú élességállítást biztosítva. A Starry Sky AF különösen nagy pontosságú automatikus élességállítást kínál az egyszerű asztrofotózáshoz – ami korábban különösen nehéz feladat volt.

IP53 osztályú időjárásvédelem

Az OM SYSTEM OM-5 tömítésrendszere IP531 osztályú por- és cseppállóságot biztosít, -10°C-ig fagyállóság mellett – tehát ugyanazt a kiváló időjárásállóságot, amit az OM SYSTEM OM-1 csúcsmodell. Ennek a kivitelnek köszönhetően a felhasználók még a legkeményebb körülmények között is a fotós feladatra összpontosíthatnak anélkül, hogy aggódniuk kellene a hirtelen eső, hó, vagy a fröccsenő víz miatt. A gép az SSWF (Supersonic Wave Filter) rendszerrel is rendelkezik, mely hatékonyan távolítja el az objektívcserekor esetlegesen a gépbe kerülő szennyeződéseket, porszemeket a szenzorról, ezáltal tökéletes megoldást kínál az aktív fotózáshoz és a gondtalan kültéri objektívcseréhez. A gépben használt kompakt BLS-50 akkumulátort a gépben, a mellékelt USB-AC adapterrel tölthetjük.

Olympus ibis

Sokoldalú digitális felvételkészítés-funkciók

A digitális felvételi funkciók által egyszerűen készíthetünk olyan képeket, melyeket régebben jellemzően csak speciális felszerelés és komoly képszerkesztő szoftver segítségével tudtunk előállítani. Az OM SYSTEM OM-5 olyan kényelmesen kezelhető, sokoldalú digitális felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyek inspirációt kínálnak a kreatív fotózáshoz – ilyen például a High-Res Shot és a Live ND.

 • High-Res Shot

Ebben a modellben megtalálhatjuk a Handheld High-Res Shot funkciót, mely több felvétel kombinálásával készít egy igencsak nagy felbontású, kb. 50 megapixeles képet. Ezzel a funkcióval akár kézből kitartva, szinte bármilyen szögből élvezhetjük nagyfelbontású képek készítését. Több felvétel felhasználása nem csak a felbontást javítja, de a képzajt is csökkenti. A gépben a népszerű Tripod High-Res Shot funkció is helyet kapott.

 • Live ND

Alacsony zársebesség használata – mintha ND szűrőt használnánk akár ND16 (4 zársebesség-lépésig).

E funkcióval elérhetjük azt, hogy az ND-szűrővel egyébként nem kompatibilis ultra-nagylátószögű objektívekkel is alkalmazhatjuk az ND-szűrő hatást. Ha az LV Simulation funkciót aktiváljuk, a fotózás előtt ellenőrizhetjük az alacsony zársebesség hatását a keresőben, illetve a kijelzőn.

 • Pro Capture

Ha a kioldót félig lenyomjuk, a Pro Capture elkezdi a felvételkészítést és a kioldó teljes lenyomása előtti pillanatok így megörökítésre kerülnek – ezáltal a reakciónk lassúságából, valamint a gép kezeléséből adódó késlekedés problémája megoldódik. A nagy, akár 30 fps sebességű sorozatfelvétel (AF/AE locked) használatakor kb. 14 korábbi felvétel áll rendelkezésünkre.

 • Focus Stacking

A Focus Stacking3 nyolc felvételt készít eltérő fókuszpozícióval, majd automatikusan egy képet generál – ezáltal anélkül használhatjuk a háttér elmosódást, hogy jelentősebben lecsökkentenénk a rekeszt a mélységélesség beállításához. Ez a funkció makrófotózáshoz ideális.

 • Live Composite

Ezzel a funkcióval úgy készíthetünk gyönyörű, változatos felvételeket, hogy közben a Live View által a kijelzőn követjük a kép létrehozásának folyamatát, bonyolultabb expozícióvezérlést igénylő szituációkban, például város fotózásakor a csillagos égbolt alatt.

 • Keystone Compensation

A Live View segítségével egyidejűleg függőleges / vízszintes trapézkorrekciót és perspektívajavítást is végrehajthatunk.

A gépben ezek mellett megtalálhatjuk a Live Bulb, Interval Shooting / Time Lapse Movie, Focus Bracketing, HDR, Color Creator, Művészi szűrő és halszem-kompenzáció funkciókat is.

Kiváló minőségű 4k Hand-Held videofelvétel és függőleges elrendezésű videók

Az OM SYSTEM OM-5 vázba épített 5-tengelyes képstabilizátora videofelvétel közben is hatékony használható. A speciális elektronikus videó-stabilizátorral kombinálva stabil, kézből kitartható, időkorlát nélküli 4k rögzítést biztosít. A kamera által használt On-chip Phase Detection AF szenzor információk segítenek a videofelvétel fókuszvezérlésében – az egyenletes, a videó jellemzőinek megfelelő élességállításban. Az OM-Log nagyobb szabadságot kínál a szerkesztéshez és a fényeléshez, így túl- és alulexponálás nélkül használhatjuk a csúcsfényeket és az árnyékokat. A függőleges videofelvétel funkció ugyancsak megtalálható az OM-5-ben; A videók így az okostelefonok által igényelt formátumban készülnek és kerülnek mentésre, ezáltal könnyebben, szerkesztés nélkül posztolhatók a közösségi oldalakon. Gond nélkül csatlakoztathatjuk6 High-Res LS-P5 Lineáris PCM hangrögzítőnket a kiváló minőségű video-hanganyag érdekében – a Slate Tone funkciót használva pedig egyszerű hanganyag szinkronizálást végezhetünk videoszerkesztés közben.

További jellemzők:

UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class) támogatás a gép kiváló minőségű webkameraként történő használatához – egyszerűen csak a számítógéphez csatlakoztatva, USB kábel segítségével.

AF Target mód a téma követésére az AF területeken át – a téma mozgása és pozíciója függvényében, tetszőleges páratlan számú függőleges számú pont kijelölésével 11 függőleges és 11 vízszintes pont közül. A függőleges és vízszintes AF területek közötti mozgás három szint közül választható.

Expozíció-kiegyenlítés funkció az expozíció hirtelen megváltozása ellen Time Lapse fotózáskor.

Külön megvásárolható kiegészítők

A már megjelent ECG-5 kiegészítő markolat külön kioldóval és vezérlőtárcsával biztosítja a még stabilabb kézben tartást, az ergonomikus kezelhetőség megtartása mellett.

A már szintén kapható RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlő lehetővé teszi a fényképezőgép távolabbi vezérelhetőségét – mindezt IP57 védelemmel, por- és cseppálló kivitelben7. Alacsony energiaigénnyel, Bluetooth® Low Energy rendszerrel biztosítja a kommunikációt – például a videofelvételek indítását és leállítását is. Használható vezetékes távkioldóként is, a mellékelt kábel csatlakoztatása után.

Fotózás és a szerkesztés támogatása

Az OM Image Share (OI.Share) okostelefon-alkalmazás a fényképezőgép Wi-Fi-n keresztül történő csatlakoztatását, a felvételek és adataik átvitelét, valamint távvezérlés lehetőségét biztosítja. A felvételek helyadatait az okostelefon segítségével állapítja meg és ágyazza be a felvételekbe, mely Bluetooth® Low Energy kommunikációval történik. A vezeték nélküli távvezérlés funkció már hangutasításokkal is működtethető a hagyományos kezelhetőség mellett.

OM SYSTEM OM-5 FŐBB JELLEMZŐK

 • Kompakt és könnyű váz IP531 por- és cseppálló kivitelben
 • Fagyálló -10°C-ig
 • Akár 7,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítmény vázba épített 5-tengelyes képstabilizátorral
 • Kiváló minőségű + függőleges elrendezésű videofelvétel
 • TruePic IX képprocesszor
 • Digitális felvételkészítés-funkciók:
  50MP Hand-Held Hi-Res
  Live ND
  PRO Capture
  Focus Stacking
  Live Composite
  Starry Sky AF
 • 121-pontos All Cross-type On-chip Phase Detection AF
 • Tömeg: 366g (akkumulátorral)

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK: OM SYSTEM OM-5

Az OM-5 ezüst és fekete színben, 2022 november végétől érhető el a következő kivitelekben és árakon:

OM SYSTEM OM-5 váz: 529 990.- Ft

OM SYSTEM OM-5 váz + 12-45mm F4.0 PRO objektív kit: 694 990.- Ft

OM SYSTEM OM-5 váz + 14-150mm F4.0-5.6 II objektív kit: 694 990.- Ft

www.olympus.hu


 1. Amennyiben por és cseppálló objektívvel párosítjuk (az objektív szabvány szerint). Nem érvényes töltés, illetve HDMI csatlakoztatás esetén
 2. A 6,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítmény elérésére a vázhoz az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívek kell használnunk – gyújtótávolság: f=40mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=80mm)
 3. A kompatibilis objektívekkel kapcsolatos információ a fényképezőgép terméklapján érhető el
 4. Az 5-tengelyes Sync IS és 7,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítményhez szükséges objektív: M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, gyújtótávolság: f=100mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=200mm), képstabilizátor félig lenyomott kioldónál: kikapcsolva
 5. Kb. 21,77 millió pixel
 6. KA335 audiokábel és SM2 Shock mount szükséges (mindkettő külön megvásárolható)
 7. Vezeték nélküli kapcsolat esetén, IP51 kábel csatlakoztatása esetén.
Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük