Hirdetés:

Olympus OM-5

Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be OM SYSTEM OM-5 fényképezőgépét, mely tökéletes társ a kisebb és nagyon kalandokban egyaránt – a helyi kis kirándulásoktól kezdve a távoli tájak felfedezéséig. Az OM-5 az OM SYSTEM termékcsaládjának egy igencsak sokoldalú tagja.

Ez a ténylegesen mindent tudó, Mikro-NégyHarmad rendszerű cserélhető objektíves fényképezőgép masszív, por- és cseppálló kivitelt kapott, mely -10°C hőmérsékletig fagyálló is egyben. Ideális mindazoknak, akik kifejezetten akciódús életmódot élnek, és gondtalan felvételkészítést szeretnének olyan, zord környezetben, amit jellemzően a gépek zöme nem visel el. E nagy teljesítményű, ugyanakkor könnyedén hordozható kameraváz olyan magasan fejlett jellemzőkkel büszkélkedhet, melyek ösztönzik a kreatív felvételkészítést. Ilyen például a digitális felvételi funkciók egyik legizgalmasabbja, az 50MP Handheld High Res Shot, vagy a Live ND, illetve a függőleges elrendezésű (okostelefonra optimalizált) felvételkészítés.

Hirdetés:


A nagy teljesítményű, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor a kompakt és könnyű M.Zuiko Digital objektívekkel párosítva kiemelkedő képminőséget biztosít egy kiválóan hordozható kivitelben, megalkotva a tökéletes outdoor-adventure fényképezőgépet. Az OM-5 készen áll arra, hogy lenyűgöző felvételeket készítsen bárhol, bármikor, bármilyen környezetben.

OM SYSTEM OM-5: FŐBB JELLEMZŐK ÉS TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK

Kompakt és könnyű kivitel, 5-tengelyes képstabilizátorral

Az OM SYSTEM OM-5 5-tengelyes képstabilizátort kínál egy különösen kompakt vázban, mely 125,3 x 85,2 x 49,7 mm (Sz × Ma × Mé) méretekkel és 366g (csak váz) tömeggel büszkélkedhet. A képstabilizátor akár 6,5 zársebesség-lépésnyi2 korrekciót biztosít, mely megfelelő – kompatibilis – objektívvel3 párosítva 7,5 lépésnyi4 korrekcióra is képes az 5-tengelyes Sync IS rendszernek köszönhetően. A nagyteljesítményű képstabilizátor biztosítja a lassabb zársebességgel történő felvételkészítést, például olyan helyeken, ahol állvány használata nem lehetséges – így tökéletes társ az utazó fotósok számára. A népszerű 20.37 millió effektív képpontos5 Live MOS szenzorral és a nagyteljesítményű TruePic IX képprocesszorral felszerelt modell természetes színátmeneteket biztosít minimális képzaj és maximális képminőség mellett, magas érzékenység esetén is.

Az OM-5 121-pontos, All Cross-type On-chip Phase Detection AF szenzorával a kép szinte bármely részére fókuszálhatunk a kép komponálásának szabadságát és a nagypontosságú élességállítást biztosítva. A Starry Sky AF különösen nagy pontosságú automatikus élességállítást kínál az egyszerű asztrofotózáshoz – ami korábban különösen nehéz feladat volt.

IP53 osztályú időjárásvédelem

Az OM SYSTEM OM-5 tömítésrendszere IP531 osztályú por- és cseppállóságot biztosít, -10°C-ig fagyállóság mellett – tehát ugyanazt a kiváló időjárásállóságot, amit az OM SYSTEM OM-1 csúcsmodell. Ennek a kivitelnek köszönhetően a felhasználók még a legkeményebb körülmények között is a fotós feladatra összpontosíthatnak anélkül, hogy aggódniuk kellene a hirtelen eső, hó, vagy a fröccsenő víz miatt. A gép az SSWF (Supersonic Wave Filter) rendszerrel is rendelkezik, mely hatékonyan távolítja el az objektívcserekor esetlegesen a gépbe kerülő szennyeződéseket, porszemeket a szenzorról, ezáltal tökéletes megoldást kínál az aktív fotózáshoz és a gondtalan kültéri objektívcseréhez. A gépben használt kompakt BLS-50 akkumulátort a gépben, a mellékelt USB-AC adapterrel tölthetjük.

Olympus ibis

Sokoldalú digitális felvételkészítés-funkciók

A digitális felvételi funkciók által egyszerűen készíthetünk olyan képeket, melyeket régebben jellemzően csak speciális felszerelés és komoly képszerkesztő szoftver segítségével tudtunk előállítani. Az OM SYSTEM OM-5 olyan kényelmesen kezelhető, sokoldalú digitális felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyek inspirációt kínálnak a kreatív fotózáshoz – ilyen például a High-Res Shot és a Live ND.

 • High-Res Shot

Ebben a modellben megtalálhatjuk a Handheld High-Res Shot funkciót, mely több felvétel kombinálásával készít egy igencsak nagy felbontású, kb. 50 megapixeles képet. Ezzel a funkcióval akár kézből kitartva, szinte bármilyen szögből élvezhetjük nagyfelbontású képek készítését. Több felvétel felhasználása nem csak a felbontást javítja, de a képzajt is csökkenti. A gépben a népszerű Tripod High-Res Shot funkció is helyet kapott.

 • Live ND

Alacsony zársebesség használata – mintha ND szűrőt használnánk akár ND16 (4 zársebesség-lépésig).

E funkcióval elérhetjük azt, hogy az ND-szűrővel egyébként nem kompatibilis ultra-nagylátószögű objektívekkel is alkalmazhatjuk az ND-szűrő hatást. Ha az LV Simulation funkciót aktiváljuk, a fotózás előtt ellenőrizhetjük az alacsony zársebesség hatását a keresőben, illetve a kijelzőn.

 • Pro Capture

Ha a kioldót félig lenyomjuk, a Pro Capture elkezdi a felvételkészítést és a kioldó teljes lenyomása előtti pillanatok így megörökítésre kerülnek – ezáltal a reakciónk lassúságából, valamint a gép kezeléséből adódó késlekedés problémája megoldódik. A nagy, akár 30 fps sebességű sorozatfelvétel (AF/AE locked) használatakor kb. 14 korábbi felvétel áll rendelkezésünkre.

 • Focus Stacking

A Focus Stacking3 nyolc felvételt készít eltérő fókuszpozícióval, majd automatikusan egy képet generál – ezáltal anélkül használhatjuk a háttér elmosódást, hogy jelentősebben lecsökkentenénk a rekeszt a mélységélesség beállításához. Ez a funkció makrófotózáshoz ideális.

 • Live Composite


  Hirdetés:

Ezzel a funkcióval úgy készíthetünk gyönyörű, változatos felvételeket, hogy közben a Live View által a kijelzőn követjük a kép létrehozásának folyamatát, bonyolultabb expozícióvezérlést igénylő szituációkban, például város fotózásakor a csillagos égbolt alatt.

 • Keystone Compensation

A Live View segítségével egyidejűleg függőleges / vízszintes trapézkorrekciót és perspektívajavítást is végrehajthatunk.

A gépben ezek mellett megtalálhatjuk a Live Bulb, Interval Shooting / Time Lapse Movie, Focus Bracketing, HDR, Color Creator, Művészi szűrő és halszem-kompenzáció funkciókat is.

Kiváló minőségű 4K Hand-Held videofelvétel és függőleges elrendezésű videók

Az OM SYSTEM OM-5 vázba épített 5-tengelyes képstabilizátora videofelvétel közben is hatékony használható. A speciális elektronikus videó-stabilizátorral kombinálva stabil, kézből kitartható, időkorlát nélküli 4K rögzítést biztosít. A kamera által használt On-chip Phase Detection AF szenzor információk segítenek a videofelvétel fókuszvezérlésében – az egyenletes, a videó jellemzőinek megfelelő élességállításban. Az OM-Log nagyobb szabadságot kínál a szerkesztéshez és a fényeléshez, így túl- és alulexponálás nélkül használhatjuk a csúcsfényeket és az árnyékokat. A függőleges videofelvétel funkció ugyancsak megtalálható az OM-5-ben; A videók így az okostelefonok által igényelt formátumban készülnek és kerülnek mentésre, ezáltal könnyebben, szerkesztés nélkül posztolhatók a közösségi oldalakon. Gond nélkül csatlakoztathatjuk6 High-Res LS-P5 Lineáris PCM hangrögzítőnket a kiváló minőségű video-hanganyag érdekében – a Slate Tone funkciót használva pedig egyszerű hanganyag szinkronizálást végezhetünk videoszerkesztés közben.

További jellemzők:

UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class) támogatás a gép kiváló minőségű webkameraként történő használatához – egyszerűen csak a számítógéphez csatlakoztatva, USB kábel segítségével.

AF Target mód a téma követésére az AF területeken át – a téma mozgása és pozíciója függvényében, tetszőleges páratlan számú függőleges számú pont kijelölésével 11 függőleges és 11 vízszintes pont közül. A függőleges és vízszintes AF területek közötti mozgás három szint közül választható.

Expozíció-kiegyenlítés funkció az expozíció hirtelen megváltozása ellen Time Lapse fotózáskor.

Külön megvásárolható kiegészítők

A már megjelent ECG-5 kiegészítő markolat külön kioldóval és vezérlőtárcsával biztosítja a még stabilabb kézben tartást, az ergonomikus kezelhetőség megtartása mellett.

A már szintén kapható RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlő lehetővé teszi a fényképezőgép távolabbi vezérelhetőségét – mindezt IP57 védelemmel, por- és cseppálló kivitelben7. Alacsony energiaigénnyel, Bluetooth® Low Energy rendszerrel biztosítja a kommunikációt – például a videofelvételek indítását és leállítását is. Használható vezetékes távkioldóként is, a mellékelt kábel csatlakoztatása után.

Fotózás és a szerkesztés támogatása

Az OM Image Share (OI.Share) okostelefon-alkalmazás a fényképezőgép Wi-Fi-n keresztül történő csatlakoztatását, a felvételek és adataik átvitelét, valamint távvezérlés lehetőségét biztosítja. A felvételek helyadatait az okostelefon segítségével állapítja meg és ágyazza be a felvételekbe, mely Bluetooth® Low Energy kommunikációval történik. A vezeték nélküli távvezérlés funkció már hangutasításokkal is működtethető a hagyományos kezelhetőség mellett.

OM SYSTEM OM-5 FŐBB JELLEMZŐK

 • Kompakt és könnyű váz IP531 por- és cseppálló kivitelben
 • Fagyálló -10°C-ig
 • Akár 7,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítmény vázba épített 5-tengelyes képstabilizátorral
 • Kiváló minőségű + függőleges elrendezésű videofelvétel
 • TruePic IX képprocesszor
 • Digitális felvételkészítés-funkciók:
  50MP Hand-Held Hi-Res
  Live ND
  PRO Capture
  Focus Stacking
  Live Composite
  Starry Sky AF
 • 121-pontos All Cross-type On-chip Phase Detection AF
 • Tömeg: 366g (akkumulátorral)

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK: OM SYSTEM OM-5

Az OM-5 ezüst és fekete színben, 2022 november végétől érhető el a következő kivitelekben és árakon:

OM SYSTEM OM-5 váz: 529 990.- Ft

OM SYSTEM OM-5 váz + 12-45mm F4.0 PRO objektív kit: 694 990.- Ft

OM SYSTEM OM-5 váz + 14-150mm F4.0-5.6 II objektív kit: 694 990.- Ft

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

www.olympus.hu


 1. Amennyiben por és cseppálló objektívvel párosítjuk (az objektív szabvány szerint). Nem érvényes töltés, illetve HDMI csatlakoztatás esetén
 2. A 6,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítmény elérésére a vázhoz az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívek kell használnunk – gyújtótávolság: f=40mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=80mm)
 3. A kompatibilis objektívekkel kapcsolatos információ a fényképezőgép terméklapján érhető el
 4. Az 5-tengelyes Sync IS és 7,5 lépésnyi képstabilizátor teljesítményhez szükséges objektív: M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, gyújtótávolság: f=100mm (35mm ekvivalens gyújtótávolság: f=200mm), képstabilizátor félig lenyomott kioldónál: kikapcsolva
 5. Kb. 21,77 millió pixel
 6. KA335 audiokábel és SM2 Shock mount szükséges (mindkettő külön megvásárolható)
 7. Vezeték nélküli kapcsolat esetén, IP51 kábel csatlakoztatása esetén.

Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x