Oszd meg barátaiddal:

Megjelent: Canon EOS R6 Mark II

canon eos r6 mark ii
Canon EOS R6 MK II

A Canon bejelentette az EOS R6 Mark II modellt, az eddigi leggyorsabb, fejlett, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépét, amely az úttörő EOS R rendszert tovább bővíti – 40 kép/mp, lenyűgöző, gyenge fényviszonyok között is megbízhatóan működő AF és 6K RAW / 4K UHD filmfelvételek, mindez az RF foglalatra építve.

Az EOS R6 Mark II a „hibrid” alkotók számára készült termékcsalád legújabb modelljeként az RF foglalat megbízható alapjaira épít, és újradefiniálja az EOS R6 által felállított szabványokat. Mind az állóképek, mind a filmfelvételek esetében még magasabbra teszi a lécet a kategóriaelső teljesítmény, a lélegzetelállító sebesség, a stabilitás és a professzionális filmkészítési funkciók egyedülálló kombinációjával.

Páratlan élesség

Az EOS R6 Mark II ugyanazon DIGIC X processzor technológiát használja a fényképezőgép új, 24,2 megapixeles CMOS-érzékelője mellett, amely az EOS R5, az EOS R6 és az áhított EOS-1D X Mark III alapját képezte. Egyben támogatja a jól ismert, következő generációs Dual Pixel CMOS AF II technológiát, amely a sebességet és a megbízhatóságot páratlan szintre emeli.

Az EOS R6 Mark II képes nyomon követni a témákat, folyamatosan éles képpel megjelenítve azokat, miközben a témák az adott jelenetben mozognak. A továbbfejlesztett mélytanuló mesterséges intelligencia segítségével a fényképezőgép felismeri az embereket, a járműveketi – amelyek most már a repülőgépeket és a vonatokat is magukban foglalják – és az állatokat, amely a lovak/zebrák felismerésével bővültii. A felismerendő téma típusa kiválasztható a menüben, vagy az új Automatikus opció használatával, attól függően, hogy a fotós milyen lehetséges helyzetekben készíti felvételeit. A fejlett szemkövető funkcióval a felhasználók megadhatják, hogy melyik szemre (a bal vagy a jobb) fókuszáljanak elsődlegesen, és ha a szemek nem felismerhetők, az EOS R6 Mark II ehelyett a felvételen látható arcra fókuszál. Még ha a megörökítendő személy el is fordul egy pillanatra, a fejét továbbra is követi a rendszer, és ha a feje nem látható, a fényképezőgép a testet követi tovább.

Az EOS R6 Mark II a világ leghatékonyabb képstabilizálási teljesítményével büszkélkedhet, az akár 8-fokozatúiii képstabilizátorának köszönhetően. A kombinált – optikai és beépített – képstabilizátor használatával hosszú expozícióval, kézben tartott felvételeket készíthet különleges tisztaság és élesség mellett. A fotósok a környezetet is megörökíthetik, bármilyen körülmények között – akár -6,5EViv fényerősségnél is rázkódásmentesen fókuszálhatnak, és akár ISO 102 400-as érzékenység esetén is képesek fényképezni.

Következő generációs sebesség az EOS R rendszerhez

Az új sebességrekordokat felállító EOS R6 Mark II a Canon eddigi leggyorsabb EOS fényképezőgépev. Folyamatosan akár 40 kép/mpvi sebességgel képes fényképezni – elektronikus zárral 20 kép/mp és 5 kép/mp opcióval –, mechanikusan pedig akár 12 kép/mp sebességgel, olyan múló pillanatokat is megörökítve, amelyek az emberi szem számára alig érzékelhetőek. Az EOS R6 modellhez képest az új érzékelő csökkenti a gördülő zár hibát (rolling shutter), így a fényképezőgép elektronikus zárja a gyorsan mozgó objektumok megállítására használható.

Emellett az EOS R6 Mark II lépést tart a fotósok igényeivel, és a felvétel készítésének megkezdése előtt rögzíti az eseményt, a RAW Burst sorozatfelvételi módban ½ másodperces előzetes felvételkészítéssel – ez nagy előny, ha kiszámíthatatlan témákat fotózunk, a teniszezőktől a kisgyermekekig. A RAW Burst sorozatfelvételi mód 30 kép/mp sebességgel folyamatosan, akár 191 képkockán keresztül készít felvételeket, minden képet egyetlen CR3 fájlban rögzítve; mindezt AF-követéssel. Az egyes képek kivehetők ebből a tekercsből a Canon Digital Photo Professional szoftverrel vagy a fényképezőgépben, és elmenthetők egyedi JPEG, HEIF vagy RAW fájlként.

Az igények kielégítése fejlett videófunkciókkal

Az érzékelő teljes szélességét kihasználva az EOS R6 Mark II kategóriájavii egyetlen olyan fényképezőgépe, amely 4K 60p UHD felbontású felvételek készítésére képes, egyidejű Dual Pixel CMOS AF II fókuszálással. Minden 4K felvétel az érzékelő 6K kimenetének túlmintavételezésével jön létre, ami kiváló képminőséget eredményez. A még nagyobb teljesítményre vágyó független filmkészítők számára az EOS R6 Mark II a HDMI-kimeneten keresztül 6K RAW formátumot ad ki, amelyet Atomos Ninja V+ felvevővel ProRes RAW formátumban lehet rögzíteni. Ez nagyobb részletességet biztosít, valamint lehetőséget ad az olyan paraméterek utólagos beállítására, mint például a fehéregyensúly.

Az alkotók aktiválhatják a 3 vagy 5 másodperces előzetes filmfelvétel rögzítési módot – ha ez be van kapcsolva, a készülék a videót folyamatosan közvetíti a készenléti állapotban lévő fényképezőgépen keresztül, lehetővé téve az esemény rögzítését még a felvétel gomb megnyomása előtt. Ideális kihagyhatatlan pillanatokhoz, vagy kiszámíthatatlan jelenetekhez.

Az EOS R6 Mark II továbbfejlesztett áramköri kialakítással rendelkezik, amely hosszabb felvételi időt tesz lehetővé, több mint 40 percet túlmintavételezett 4K 60p felvétel esetén vagy akár 6 órát 4k 30p felvételviii esetén – a korábbi 29,59-es maximális felvételi idő eltávolításával – a környezeti hőmérséklettől, a memóriakártyahelytől és az akkumulátor élettartamától függően.

Az innovatív EOS R6 Mark II lehetővé teszi a tartalomkészítők és filmkészítők számára, hogy megfeleljenek a lenyűgöző állóképek és mozgóképek előállítására irányuló, egyre növekvő igényeknek, így a modellel akár 179,82 kép/mp sebességgel, Full HD felbontással hihetetlen lassított felvételek készíthetők AF támogatás mellett. A filmfelvételek készítése során a „hamis szín” használható az expozíció beállításához útmutatóként, ami különösen hasznos olyan körülmények között, amelyek jellemzően túlexponált fénypontokat eredményeznek. A PQ-n keresztül elérhető HDR-támogatással, valamint a Canon népszerű Canon Log 3 funkciójával az alkotók lélegzetelállító, élethű videókat készíthetnek, és nagyobb kifejezési lehetőségeket valósíthatnak meg – ezáltal a néző szinte elmerülhet a tartalomban. A támogatott objektívekkel használvaix az EOS R6 Mark II fókuszlégzés (focus breathing) korrekciót is használ, hogy kompenzálja a fókuszlégzés (focus breathing) hatásait, ezáltal filmszerű hatást biztosítva.

Intelligens csatlakozás tartalomszolgáltatáshoz

A frissített Bluetooth v.5 és Wi-Fi (5GHz) segítségével az EOS R6 Mark II egyszerűen csatlakoztatható okostelefonokhoz és hálózatokhoz, lehetővé téve a nagy sebességű fájlmegosztást és FTP/FTPS/SFTP átvitelt – így a szerkesztés és megosztás még útközben is egyszerűvé tehető. A fényképezőgép távolról is vezérelhető a Camera Connect és az EOS Utility alkalmazások segítségével, Wi-Fi-n vagy nagy sebességű USB-C-n keresztül PC-hez, Mac számítógéphez vagy okostelefonhoz csatlakoztatva. A félprofesszionális fotósok és tartalomkészítők számára a tartalomszolgáltatás legalább olyan fontos, mint a kép- és videófelvétel – az EOS R6 Mark II támogatja a képfájlok automatikus átvitelét a készülékről az image.canon felhőplatformra, a képek egyszerű megosztásához és nyomtatásához.

Az EOS R6 Mark II további szoftverek telepítése nélkül használható webkameraként Skype, Zoom és Teams videohívás-alkalmazásokat futtató PC és Mac számítógépeken. Ezt a plug-and-play funkciót a Windows és MacOS operációs rendszerekbe beépített, iparági szabványos USB Video Class (UVC) és USB Audio Class (UAC) illesztőprogramok biztosítják. A fényképezőgép a hagyományos számítógépes webkamerákhoz képest jobb képminőséget biztosít, amellyel kiváló benyomás kelthető az online videohívások során.

canon eos r6 mark ii hátlap
Canon EOS R6 MK II

Az alkotók kreativitásának kiterjesztése

A zökkenőmentes navigációt lehetővé tevő, megbízható ergonómiával rendelkező EOS R6 Mark II fényképezőgépet kényelmesen kezelhetik a jelenlegi EOS és EOS R System sorozat használói. A következő generációs interfésszel ellátott, multifunkciós csatlakozóval rendelkező EOS R6 Mark II modell lehetővé teszi új tartozékok sorozatának használatát, beleértve az újonnan piacra dobott SPEEDLITE EL-5-öt is. Ezek a tartozékok kábelek és bizonyos esetekben akkumulátorok nélkül használhatók.

A modell váza a Canontól elvárt tartósságot nyújtva ellenáll a kedvezőtlen időjárási körülményeknek. A nagy felbontású, 3,69M képpontos EVF kristálytiszta látványt nyújt fotózás vagy videózás közben, mivel 120 kép/mp sebességgel frissül – emellett az EOS R6 Mark II az EOS R3-tól megörökölte az Optical View Finder keresőfunkcióját, amely természetes megjelenítést biztosít, s megtartva az árnyékok és fénypontok részletességét, jó láthatóságot biztosít a sötét területeken és az átmeneteknél. Az EOS R6 Mark II ugyanazokkal az LP-E6 akkumulátorokkal és markolattal is kompatibilis, mint az EOS R6, de az LCD-képernyő használatával az akkumulátor élettartama – előnyös módon – kb. 50%-kal megnő.

Canon Camera Connect alkalmazás

Az EOS R6 Mark II mellett a Canon bejelentette a Camera Connect alkalmazás frissítését is, amely új megjelenést és érzést, valamint továbbfejlesztett csatlakozási lehetőségeket és egyszerű felhasználói élményt kínál. A v.3-as frissítés központi portállá teszi az alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen hozzáférjenek más Canon szoftverekhez és szolgáltatásokhoz, például a nyomtatási alkalmazáshoz vagy az image.canon felhőszolgáltatáshoz. Az alkalmazásból a Canon-felhasználók csatlakoztathatják fényképezőgépüket okostelefonhoz vagy táblagéphez, hogy azt távvezérlőként használhassák, illetve finomhangolhatják a képeket, letölthetik vagy megoszthatják azokat útközben, sőt, akár firmware-frissítéseket is letölthetnek a fényképezőgépükhözx.

Szintén ma mutatkozott be az RF 135mm F1.8L IS USM, egy prémium teleobjektív, amely ideális gyenge fényviszonyok melletti portréfotózáshoz, valamint a SPEEDLITE EL-5, egy nagy teljesítményű Speedlite, amely esküvők és események megörökítéséhez is kiválóan alkalmas.

Canon EOS R6 II specifikáció

Felbontás24 MP
ÉrzékelőFullframe CMOS-érzékelő
ProcesszorDIGIC X
Kártyafoglalat2 db foglalat SD, SDHC, SDXC (UHS-II kompatibilis)
EVF100% lefedettség, 3.7 MP, 1.27 cm átmérő
LCD kijelző7.62 cm, TFT, 1.62 MP, tapiképernyő
Zár típusaElektronikus / mechanikus vezérlésű
ZársebességMechanikus / Electronikus első redőnyre: 1 / 8000 sec  – 30 sec
Electronikus: 1 / 16000 sec – 30 sec
Videó rögzítés: 1 / 8000 sec – 1 / 60 sec
ISO100-102.400
Fókuszpontok száma 1053 pontos
IBIS5 tengelyes
AkkumulátorLP-E6NH / LP-E6N / LP-E6
EgyébWifi, Bluetooth, USB-C, Mikrofon/füles,
Súly670 g (akksival és kártyával)

www.canon.hu


i A járművek közé tartoznak az autók, motorkerékpárok, vonatok és repülőgépek.

ii Az állatok közé tartoznak a kutyák, macskák, madarak és lovak.

iii Yaw/Pitch (függőleges/kereszt) tengely mentén, a CIPA szabvány alapján 8,0 fokozat az RF 24-105mm F4 L IS USM modellel 105 mm-es fókusztávolságnál.

iv f/1,2-es rekeszértéknél, központi AF-ponttal, One-Shot AF funkcióval, 23°C/73°F hőmérsékleten, ISO100 érzékenység mellett. Kivéve a Defocus Smoothing („háttérlágyító” – DS) bevonattal ellátott RF objektíveket.

v 2022. november 2-i állapotnak megfelelően.

vi A sorozatfelvételi sebesség lassabb lehet a témától/a felvétel körülményeitől, a fényképezőgép beállításától vagy a használt objektívtől stb. függően. A részleteket lásd a Haladó felhasználói kézikönyvben. A maximális sorozatfelvételi sebességet Servo AF-fel támogató objektívekkel kapcsolatos információkért lásd az EOS R6 Mark II Kiegészítő információit a „cam.start.canon” weboldalon. A téma jellegétől vagy a felvétel körülményeitől függően előfordulhat gördülő záras képtorzulás.

vii A Canon által végzett kutatás alapján, 2022. november 1-i állapot.

viii Az akkumulátornak és a memóriakártyának köszönhetően.

ix A firmware-frissítések után jelenleg támogatott objektívek a következők:

  • RF 14-35mm F4 L IS USM

  • RF 15-35mm F2.8 L IS USM

  • RF 24-70mm F2.8 L IS USM

  • RF 24-105mm F4 L IS USM

  • RF 70-200mm F2.8 L IS USM

  • RF 70-200mm F4 L IS USM

  • Az RF24mm F1.8 Macro IS STM modell kezdettől fogva támogatja ezt a funkciót, és nem igényel firmware-frissítést.

x Ez a funkció csak kiválasztott fényképezőgépek esetében lehetséges. További információkért, kérjük, látogasson el a Camera Connect App oldalra.

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 986
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x