Bejelentés,  Sony

Megjelent: SONY ZV-1 II

sony zv 1 ii
SONY ZV-1 II

 

3 év telt el, hogy a SONY kihozta első vlogger kameráját a ZV-1 modellt. Nagyjából akkor indult meg ez az őrület is, ami azóta is napi szinten lázban tartja azokat, akiket ez a világ érdekel. Most pár év elteltével kapott egy ráncfelvarrást az előd, és piacra dobták a II-es változatot.

Sajtóközlemény

A Sony bemutatta a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

Az 1.0 típusú Exmor RS™ képérzékelővel (kb. 20,1 effektív megapixel), a Bionz X™ képfeldolgozó motorral és a ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50mm F1.8-4 i objektívvel a ZV-1 II lehetővé teszi, hogy a különböző képességű alkotók egyaránt élvezhessék a kifinomult funkciókat. A 18-50mmii széles látószögű objektív a csoportos szelfiket, a szűk belső tereket, és a mindennapi jelenetek dinamikus felvételét is lehetővé teszi, a Multiple Face Recognitioniii pedig több arcot is képes felismerni, és automatikusan beállítja, hogy minden arc éles és tiszta maradjon, amikor két vagy három embert tartalmazó szelfi felvételeket készít – ezeknek köszönhetően a ZV-1 II a fejlett vlogging kamera utazási méretbe csomagolva.

“A ZV-1 II egy izgalmas fejezet a tartalomkészítőknek, és sokak, köztük a vloggerek, a közösségi média influencerek és a rövid videók készítői számára lehet az első számú kamera. A ZV sorozat legújabb vlogkamerájával megfogadtuk a felhasználók különböző kéréseit, és olyan funkciókat építettünk be, amelyek a vloggereknek a legfontosabbak” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Imaging Products & Solutions Marketing vezetője. “Arra törekszünk, hogy a közösségünk visszajelzéseit felhasználva folyamatosan bővítsük és fejlesszük a ZV sorozatot, és a ZV-1 II pontosan ezt teszi.”

 

Átfogó funkciók vloggerek és videós tartalomkészítők számára

A ZV-1 II számos új és népszerű funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az alkotók számára, hogy jobb tartalmakat rögzítsenek. Ultraszéles látószög és zoom – a 18mmii széles látószög megkönnyíti a lenyűgöző fotogén kép megörökítését a teljes jelenetről – különösen, ha karnyújtásnyira készítenek szelfiket. A 18-50 mm-es optikai zoom és a Clear Image Zoom simán nagyítja a képeket, miközben minimalizálja a képminőség csökkenését, így a látószög változtatásával változatos videókat lehet létrehozni.

1.0 típusú érzékelő bokeh Switch funkcióval, amely gyönyörű bokeh-t biztosít a háttér egyetlen érintéssel történő defókuszálásával.
Intelligens 3-kapszulás mikrofon – Auto módban a kamera felismeri az emberi arcokat vagy tárgyakat, és automatikusaniv átkapcsolja a beépített mikrofon irányát ([Front] vagy [All Directions]). Manual üzemmódban önarcképekhez a [Front], narrációval történő felvételeknél a [Rear] vagy az [All Direction] lehetőséget lehet választani. A mellékelt szélvédő biztosítja a hangszóró tiszta felvételét kültéren. A könnyen használható kábel nélküli rögzítés a Multi Interface Shoe-hoz v, és a 3,5 mm-es mikrofoncsatlakozó megkönnyíti a külső mikrofonok csatlakoztatását.
A Cinematic Vlog Setting funkció a vlogkamerával történő egyszerű környezeti képek készítésének igényeire válaszol. Egyetlen érintéssel lenyűgöző képeket tesz lehetővé. Egyszerűen csak meg kell érinteni a képernyőn megjelenő funkció ikont, és a kamera automatikusan beállítja a CinemaScope méretet (2,35:1) vi és a 24 fps képkockasebességet, ami megegyezik a mozifilmekével. Ezután a képernyőn megjelenő gombokkal öt LOOK és négy MOOD közül lehet választani.
A Creative Look viii 10 előre beállított megjelenést támogat a kreatív preferenciáknak és a profi szintű képalkotási funkcióknak megfelelően.
A Face Priority AE és a Soft Skin Effect automatikusan és azonnal felismeri az arcokat, és beállítja az expozíciót az arc fényerejének optimalizálására, függetlenül a megvilágítástól. A Soft skin effektus kisimítja a bőrt és az arcvonásokat filmezés közben.
Fast Hybrid AF System – Még nagy felbontású 4k felvételeknél is, ahol precíz fókuszálásra van szükség, a fényképezőgép az α sorozatú kameráknál is látott Fast Hybrid AF-rendszerrel tartja élesen a képeket. A fényképezőgép rendelkezik AF Transition Speed funkcióval a videofelvétel közbeni fókuszálási sebesség kiválasztásához, valamint AF Subject Shift Sensitivity funkcióval a fókusznak az alany mozgásához és a környezethez igazodó vezérléséhez. Emellett a Real-time Eye AF képes pontosan fókuszálni az emberre vagy állatra állóképek és videók esetén egyaránt.
Product Showcase Setting – Amely lehetővé teszi a termékbemutató videók kényelmes felvételét, az arcról a kiemelt termékre történő zökkenőmentes fókuszátmenettel.
Az S&Q shoot modeix lehetővé teszi az akár 5x lassú vagy akár 60x gyors mozgatás kiválasztását, hogy a mindennapi jeleneteket még hatásosabbá tegye. A felvételi és a rögzítési képkockasebesség kombinációja mostantól egyetlen képernyőn állítható be.
A 125 és 12800 közötti ISO-érzékenység lehetővé teszi, hogy a kamera még gyenge fényviszonyok mellett is éles, kevésbé zajos képeket rögzítsen.
Active Mode elektronikus képstabilizátor – a tartalom séta vagy mozgás közben is rögzíthető, és különösen hasznos a kézből történő felvételek készítésénélx. Hasznos a kézből tartott Movie és Slow & Quick mozgóképek készítéséhez.
Beépített ND filter – hogy az expozíciót három stoppal csökkentse, és még a legfényesebb helyzetben is gyönyörű háttér bokeh-t biztosítson.

Kompakt és könnyű az egyszerű hordozhatóság, kezelhetőség és csatlakoztathatóság érdekében

A ZV-1 II tökéletes utazásokhoz; kompakt és könnyű kialakításának köszönhetően kényelmesen hordozható zsebben vagy kis táskában, még optikai nagy zoom objektívvel is. A ZV-1 II támogatja a különböző filmezési stílusokat a szelfikészítésre alkalmas variálható szögű képernyővel, a könnyen fogható és kényelmes markolattal (vagy az opcionális GP-VPT2BT állvánnyal), a felhasználóbarát gomb- és vezérlőelrendezésselxi és a váz előlapján található felvételjelzővel. A monitor kijelzőjét újratervezték, merész, jól látható piros kerettel, amely nyilvánvalóvá teszi, ha felvétel készül. Az energiatöltés könnyen elvégezhető az USB Type-C® csatlakozón keresztül.

Az alkotók a Sony Creators’ Cloud platformjával és az okostelefonok egyszerű csatlakoztatásával könnyedén oszthatják meg a tartalmakat. A Creators’ App segítségével okostelefonról vezérelhető a ZV-1 II, nyomon követhető a kamera akkumulátorának és média státuszának állapota, szerkeszthető a dátum és az eszköz neve, valamint egyszerűen továbbíthatók a felvett fényképek és videók, akár a háttérben is. A Creators’ Appxii kényelmes lehetőséget biztosít a fényképezőgép szoftverének frissítésére is.

Az egyszerű, kiváló minőségű élő közvetítéshez egyszerűen csak csatlakoztatni kell a ZV-1 II-t egy PC-hez vagy okostelefonhoz xiii egy kereskedelmi forgalomban kapható USB-kábellel (nem tartozék), hogy webkameraként lehessen használni. A videókat még vonzóbbá lehet tenni online megbeszéléseken és élő közvetítéseken a Creative Look használatával, amellyel javítható a bőr megjelenése és beállítható a színárnyalat. Az arcok tisztábbnak és világosabbnak tűnnek (Face Priority AE), a szemek pedig fókuszban maradnak (Real-time Eye AF).

 

Környezetbarát és akadálymentesített tervezés

Amellett, hogy a Sony elkötelezte magát a fenntartható jövő mellett olyan globális kezdeményezésekkel, mint a Road to Zero és a 2030-as megújuló energiacél, a ZV-1 II-t kifejezetten a fenntarthatóság jegyében fejlesztették ki. A kamera vázához aktívan újrahasznosított anyagokat, köztük SORPLASTMxiv-t használnak, csökkentve ezzel a környezetre gyakorolt hatást anélkül, hogy a funkcionalitás sérülne. A csomagoláshoz a Sony egyedi újrahasznosított papír “Original Blend Material” anyagát alkalmazzák, amely nem használ műanyagot és könnyen újrahasznosítható. Az olyan anyagok, mint a bambusz, a cukornádrost és a piacról gyűjtött újrahasznosított papír felhasználásával egyszerre környezetbarát és kiváló minőségű.

A ZV-1 II olyan hozzáférhetőségi funkciókat tartalmaz, amelyek többféleképpen megkönnyítik a működést, beleértve a képernyőolvasó funkciót a látássérültek számára. A hozzáférhetőségi funkciók lehetővé teszik, hogy bárki élvezhesse a fényképezést és a lejátszást. A képernyőolvasó funkcióxv aktiválásakor a menüképernyők szövegét hangosan felolvasása. A képernyőolvasó funkciót a [Setup] lapon a [Screen Reader] funkció bekapcsolásával lehet aktiválni. A képernyőolvasó hangereje a [Sound Options] segítségével állítható be. A fentieken kívül a ZV-1 II számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek segítik a különböző alanyok pontos fókuszálását. A Real-time Eye AF automatikusan felismeri és fókuszálja az [Human] vagy [Animal], illetve a Real-time Tracking funkciót. A Focus Magnififaction, és a Peaking funkciók megkönnyítik a manuális fókuszálást, az olyan funkciók pedig, mint a Touch Focus, Touch Tracking, valamint a Touch Shutter, lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy egyszerűen a monitor képernyőjén lévő alany megérintésével lehessen fókuszálni, követni és fényképezni. A ZV-1 II hozzáférhetőségi jellemzői (a specifikációkban felsorolt elemek): Screen Reader, Touch AE, Focus Magnifier, Peaking Display, Real-time Eye AF, Real-time Tracking, Touch Focus, Touch Tracking, Touch Shutter, Vari-angle LCD screen és Custom funkció.

 

Árazás és elérhetőség

Az új ZV-1 II 2023 júniusától lesz kapható a Sony hivatalos viszonteladó partnereinél, 1000 eurós becsült kiskereskedelmi áron.

 

SONY ZV-1 II

Felbontás 20 MP
Érzékelő 1,0 hüvelyk
Kártyafoglalat Többszörös nyílás Memory Stick Duo™ / SD-memóriakártyának
LCD kijelző kb. 921 600 képpont, 7,5 cm-es (3,0-as típusú) TFT, érintőképes
Zár típusa Elektronikusan vezérelt
Zársebesség

Fotók: 1/32000 – 1/4 s, Videók: 1/12800–1 s

ISO Fotók: ISO 125–12800 (ISO 80-tól 12800 értékig növelhető), AUTO (ISO 125–12 800, állítható alsó és felső határérték) Videók: ISO 125–12800 értéknek megfelelő, AUTO (ISO 125–12800, állítható alsó és felső határérték)
Fókuszálás

Fast Hybrid AF (fázisérzékelős AF/kontrasztérzékelős AF)

Fókuszpontok száma

Fotók: Max. 315 pont (fázisérzékeléses AF), videók: Max. 273 pont (fázisérzékeléses AF)

IBIS nincs
Akkumulátor NP-BX1 újratölthető akkumulátor / kb. 290 felvétel (LCD-monitor) (CIPA szabvány)
Súly csak a váz   292 g

www.sony.hu

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük