Hirdetés:

Megjelent: SONY Alpha 1

 

SONY Alpha 1

Pár nappal ezelőtt már írtunk róla, hogy érkezni fog a SONY legújabb trónkövetelője a fullframe vonalon. A pletyik ezúttal falsnak bizonyultak, már ami a nevet illeti, de végül is kit érdekel a név. :J Lássuk mit tud ez a gépezet…

SONY a1 a “fókuszbetyár”!


(A bejelentés már korábban megvolt, de a hivatalos magyar sajtóanyagot most kaptuk meg.)
Figyelem hosszú lesz.

Sajtóbejelentés:

Hirdetés:


Az úttörő Alpha 1 kamera új korszakot jelent a professzionális képalkotásban.

Az Alpha 1 minden korábbinál magasabb szinten ötvözi a felbontást, a sebességet és a videós teljesítményt, többek között a vadonatúj nagy-felbontású 50.1 megapixeles full-frame képszenzornak, a 30 képkocka/másodperces felvételi sebességnek és a 8K 30p videós lehetőségeknek köszönhetően.

 

 • Az új 50.1 megapixeles (hozzávetőleges érték) full-frame Exmor RS™ CMOS képszenzor és a továbbfejlesztett BIONZ XR™ képfeldolgozó processzor nyolcszoros feldolgozó erővel rendelkezik1
 • Elsötétülés-mentes folyamatos fotózás akár 30 képkocka/másodperc2 sebességgel
  A gyors szenzoros kiolvasás akár 120 AF/AE művelet elvégzését teszi lehetővé másodpercenként3, még 30 képkocka/másodperces folyamatos felvétel esetén is, ami kétszeres érték az Alpha 9 II-höz képest
 • Fényes és nagyméretű 0.64 típusú 9.44 millió pontos OLED Quad-XGA elektromos képkereső, a világon elsőként4 240 képkocka/másodperces frissítési sebességgel
 • Halk, rezgésektől mentes elektromos zár
 • A világon elsőként5 elérhető a villódzás mentes felvétel, mechanikai és elektromos zárral egyaránt
 • Az Alpha™ széria története során először 1/200 másodperces elektromos vakuszinkronizálási zársebesség6
  A világ leggyorsabb, akár 1/400 másodperces mechanikus vakuszinkronizálási zársebessége
  8K 30p7 10-bites 4:2:0 XAVC HS tömörítésű videofelvételi lehetőségek 8.6K túlmintavételezéssel a kiemelkedő részletességért és felbontásért, ezen felül 4K 120p8 10-bites 4:2:2 filmfelvételi lehetőségek
 • Széles, 15 lépcsős dinamikatartomány állóképekhez9, és 15+ lépcső videófelvételhez10
 • Javított valós idejű Eye AF (autofókusz) emberi és állati szemek követéséhez, új, valós idejű autofókusz madarak fotózásához11, és valós idejű követés, ami automatikusan és pontosan fókuszban tartja az alanyt
 • Öttengelyes beépített optikai szenzorstabilizáló rendszer az 5,5 fokozattal12 nagyobb zársebesség eléréséhez
 • Az FX9-ben és az FX6-ban megismert S-Cinetone színmátrix a kifejező mozis kinézethez
  Professzionális munkafolyamat-támogatási eszközök az iparág leggyorsabb13 beépített Wi-Fi-jével, 10 Gbps sebességű SuperSpeed USB-vel 1000BASE-T Ethernet csatlakozóval és egyéb csatlakozási lehetőségekkel

 

A képszenzor-technológiák és digitális képalkotás terén piacvezető Sony bejelentette legújabb full-frame tükör nélküli kameráját, az Alpha 1-et, mely megerősíti a vállalat piacvezető szerepét, és elköteleződését az innovatív új funkciók lenyűgöző ötvözése mellett.

 

Az Alpha 1 a vállalat technológiai tekintetben legfejlettebb és innovatívabb fényképezőgépe, mely a digitális kamerák világában eddig sosem tapasztalt szinten ötvözi a magas felbontást és a nagysebességű teljesítményt. Az 50.1 megapixeles full-frame képszenzor másodpercenként 120 AF/AE művelet elvégzését teszi lehetővé, a 8K 30p 10-bites 4:2:0 videofelvétel pedig olyan lehetőségekkel ruházza fel az alkotókat, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak.

 

“Kiemelt hangsúlyt fektetünk felhasználóink visszajelzéseire, hogy olyan innovatív megoldásokat valósítsunk meg, amelyek kihívást jelentenek az iparág számára, és minden korábbi képzeletünket felülmúlja” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing-igazgatója. „Az Alpha 1 minden eddig ismert határt áttör, és új sztenderdeket biztosít az alkotók számára a kamerás képalkotási lehetőségek tekintetében. Számunkra – a termék funkcióinak széles választékán felül – az jelenti a legnagyobb izgalmat, hogy az Alpha 1 olyan dolgokat képes rögzíteni, amire korábban még nem volt lehetőség. Ez a kamera a kreatív lehetőségek új dimenzióját nyitja meg, lehetővé téve azt, amit korábban lehetetlennek hittünk.”

 

Az újonnan fejlesztett képszenzor beépített memóriával rendelkezik, és összhangban működik a továbbfejlesztett BIONZ XR képfeldolgozó processzorral, ami 50.1 megapixeles képek folyamatos, 30 képkocka/másodperces sebességű felvételét, és 120 AF/AE művelet elvégzését teszi lehetővé. Az Alpha 1 felvételi lehetőségeit a 9.44 millió képpontos Quad-XGA OLED elektronikus képkereső egészíti ki, 240 képkocka/másodperces frissítési sebességgel, amely kizárja a kijelző villogását. Ezen felül az Alpha-széria története során először lehetőség nyílik 8K 30p 10-bit 4:2:0 videofelvételre is. Az Alpha 1 ezen felül 4K 120p / 60p 10-bit 4:2:2 felvételre is képes, valamint S-Cinetone színmátrixszal is rendelkezik. Az Alpha 1 számos olyan funkcióval is rendelkezik, melyet a terepen dolgozó fotósok számára gyorsítja a munkafolyamatot, mint például a 3.5-ször gyorsabb vezeték nélküli FTP adatátviteli sebesség14.

Ez is érdekelhet:  39. Nikon Photo Contest

 

Korábban elképzelhetetlen felbontás és gyorsaság


Hirdetés:

Akár 30 képkocka/másodperc folyamatos felvételi sebesség

Az Alpha 1 gyors teljesítményének köszönhetően lehetőséget biztosít a fotósoknak olyan pillanatok rögzítésére, amelyek korábban elképzelhetetlennek tűntek. Az 50.1 megapixeles képszenzor gyors olvasási sebessége és a nagy buffermemória 155 tömörítetlen full-frame RAW kép15, vagy 165 full-frame JPEG kép16 elkészítését teszi lehetővé akár 30 képkocka/másodperces sebesség és folyamatos AF/AE követési teljesítmény mellett17.

Az Alpha 1 másodpercenként 120 AF/AE művelet elvégzésére képes, így az alany gyorsan mozgó objektumok rögzítésénél is végig fókuszban marad. Az eszköz a fényerő hirtelen változása esetén is automatikusan képes beállítani az expozíciót, rendkívül alacsony 0,033 másodperces AE válaszkésleltetés mellett.

 

Fejlett elektronikus képkereső a világon elsőként 240 képkocka/másodperces frissítési aránnyal

A gyors képrögzítés támogatásának érdekében az Alpha 1 képkeresőjét a világon elsőként 240 képkocka/másodperces frissítési aránnyal rendelkezik a tükörsima megjelenítésért. A képkereső – mely az expozíció során sem sötétedik el – zavartalan nézetet, keretezést és követést tesz lehetővé folyamatos rögzítés esetén is. A megközelítőleg 9,44 millió képpontot tartalmazó, 0.64 típusú Quad-XGA nagyfelbontású OLED kijelző, valamint a kifinomult optika a kategóriájának legmagasabb felbontását szállítja. Ezen felül 0.90-szeres18 képkeresői nagyítást, 41 fokos átlóban mért látószöget tartalmaz, valamint 25 mm-es nézőpontot a saroktól sarokig tartó tiszta és alacsony torzítású nézetért.

 

Fejlett autófókusz

A Sony az Alpha 1 bevezetésével tovább feszegeti az autofókusz technológia korlátait: az eszköz megkönnyíti az összetett, gyorsan mozgó objektumok pontos rögzítését. A képterület körülbelül 92%-át lefedő 759 pontos fókusz-sík fázisérzékelő AF-rendszernek köszönhetően a fényképezőgép még forgalmasabb környezetben is biztosítja a pontosságot és a töretlen fókuszt.

A Sony fejlett valós idejű autofókusza 30 százalékkal jobb észlelési teljesítményt nyújt a korábbi eszközökhöz képest, köszönhetően a rendkívül erős BIONZ XR képfeldolgozó motornak, amely pontos és megbízható felismerést biztosít, még akkor is, ha az alany arca nem a kamera felé néz. Az emberekhez és állatokhoz egyaránt alkalmazkodó fejlett valós idejű autofókuszon túl az Alpha-széria történetében először az Alpha 1 nagysebességű alanyfelismerő technológiával segíti a madarakxi rögzítésének érdekében a valós idejű Eye AF-et. Az optimalizált algoritmusok biztosítják a követés fenntartását akkor is, ha egy madár álló helyzetből hirtelen elrepül.19

Az Alpha 1 továbbá mesterséges intelligencia alapú valós idejű követéssel rendelkezik, mely automatikusan fenntartja a pontos fókusztávolságot. Az alanyfelismerő algoritmus szín-, minta- (fényerő-) és távolsági (mélységi) adatot használ a térinformációk valós idejű, nagy sebességű feldolgozásához.

 

Csendes, rezgésmentes elektronikus zár

Az új képszenzor gyors olvasási sebessége lehetővé tette a zársebesség másfélszeres lassítását az állóképek készítésénél az Alpha 9 II-höz képest. Az Alpha 1 elektronikus zárja20 csendes, villódzásmentes sorozatfelvételt kínál a világon először. A zár némán, mechanikai zaj nélkül működik, valamint rezgésmentes, így még kihívást jelentő, fluoreszkáló vagy villogó mesterséges fényviszonyok mellett is megvalósítható a stressztől mentes folyamatos rögzítés. Az Alpha fényképezőgépek története során először 1/200 másodperces21 elektronikus vakuszinkronizálás is lehetséges. Az elektronikus zár előnyei megmutatkoznak a vaku használata közben is, mely a kibővített rögzítési sokoldalúságot szolgálja.

 

Kettős meghajtású zárrendszer 1/400 másodperces vakuszinkronhoz

Az Alpha 1 rendelkezik a világon leggyorsabb, 1/400 másodperces vakuszinkron-sebességgel, mellyel sokkal könnyebben rögzíthetők mozgásban lévő történések. A szénszálas redőnyzár mellett az Alpha 1 tartalmaz egy újonnan kifejlesztett, kettős hajtású zárrendszert, amely rugó- és elektromágneses meghajtót használ, így nagy tartósságot és könnyűséget kínál.

A cikk folytatódik >>>

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
 • 950
 • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x