Hirdetés:
hírek

Canon 28mm Macro objektív

 

A Canon bemutatta az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM-et, az EOS M sorozatú fényképezőgépekhez tervezett új makróobjektívet. A kisméretű és könnyű objektív a világ első objektívje beépített makróvakuval [i].

Beépített világítás a remek makrófotókért

A makróvaku használata lehetővé teszi, hogy a fotós közelről fotózhasson le egy témát anélkül, hogy saját maga, vagy a fényképezőgép árnyékot vetne arra.  A kisméretű tárgyak fotózása esetén ugyanis a fotós az objektíven lévő kapcsolóval aktiválhatja a beépített megvilágítást, illetve szabályozhatja az objektív elején lévő gyűrűből érkező fény intenzitását és irányát is.

A fényhatás a makróvaku mindkét oldalán külön szabályozható, a speciális kialakításnak köszönhetően pedig jelentősen csökken a fényképezőgép és az objektív által vetett árnyék is. Az új objektív ideális az ékszerek csillogásának vagy egy finom ruhaanyag textúrájának kiemeléséhez is.

Egyedüláló nagyítást kínál

Az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM a világ legkönnyebb, tükörnélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépekhez tervezett makróobjektívje[ii]. Ez köszönhető a kategóriájában egyedülálló nagyításnak, a 13 milliméteres legkisebb fókusztávolságnak és a mindössze 130g-os súlyának.

Akár a kedvenc ételünket fotózzuk az Instagram™-ra, akár a csodálatos tavaszi virágok apró részleteit, ez az objektív tökéletes választás a legfinomabb részletek és színek kiemelésére.

Kihangsúlyoz minden részletet

Az igazán egyedi fotók készítéséhez az objektív az életnagyságú 1,0-szeres nagyítást és az 1,2-szeres Super Macro módot kínálja. Az új makróobjektív akár 13 milliméterre is képes fókuszálni, ami lehetővé teszi a legapróbb részletek kiemelését is, ugyanakkor abban is egyedi, hogy akár a végtelenbe is tud fókuszálni. A Canon optikai képstabilizátora kiküszöböli a fényképezőgép bemozdulását, és éles, elmosódástól mentes fotókat eredményez. A Hybrid IS technológiával kombinálva még a makrófelvételeknél gyakori bemozdulásokat is korrigálja.  

Az objektív hétlamellás kör alakú blendekialakítása a háttér egyenletes elmosását is lehetővé teszi. A 45 milliméteres fókusztávolságnak köszönhetően (amely 35 milliméteres formátummal ekvivalens) pedig változatos portré- és szélesebb látószögű képek is bármikor készíthetők anélkül, hogy cserélni kellene az objektívet.

Videók készítésekor az objektív STM technológiája szinte hangtalan fókuszálást biztosít, így a zoomolás hangja nem zavarja meg a filmfelvételt a témák közötti váltáskor sem. 

Az autofókusz gyorsaságának teljes körű kihasználásához május végén érkezik  firmware-frissítés az EOS M3 és EOS M10 fényképezőgépekhez. 

Az EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM legfontosabb jellemzői:

  • Kiváló makrófelvételek készíthetők az egyedi beépített makro vaku segítségével
  • Felvételek, akár 13 mm-ről
  • Tökéletesen éles képek a Hybrid IS technológiának köszönhetően
  • 1,2-szeres Super Macro mód

www.canon.hu

 


[1]A fényképezőgépekhez használt cserélhető autófokuszos objektívek között (SLR vagy tükör nélküli fényképezőgépek). 2016. május szerinti állapot szerint, a Canon felmérése alapján.

[2]A fényképezőgépekhez használt cserélhető makró objektívek között (SLR vagy tükör nélküli fényképezőgépek). 2016. május szerinti állapot szerint, a Canon felmérése alapján.

 

 

 

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük