hírek

Megérkezett: Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS

Az Olympus a napokban jelentette be legújabb fényképezőgépét az E-M10 Mk4 típust, ami egy tökéletes MILC a középkategóriában. Ezzel párhuzamosan pedig megjelentette hozzá a teleobjektívet is, így biztosan közelebb érezheted majd magadhoz, akár a vadvilágot. :J

Sajtóbejelentés:

Az új M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS tökéletes kiegészítője lehet az utazó OM-D és PEN fotósok felszerelésének. Hatalmas, 200-800mm* gyújtótávolság tartományt kínál egy kivételesen kompakt és könnyű házban, illetve az Olympus igen népszerű időjárásálló kivitelében. A szuper-telefotó teljesítmény ráadásul megduplázható, akár 1600mm* gyújtótávolságig az M.Zuiko Digital MC-20 2x telekonverter segítségével. Az új M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS augusztus közepétől, 449.000.- HUF ajánlott fogyasztói áron** érhető el.

A hagyományos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele méret és tömeg révén az Olympus rendszer egyik legnagyobb előnye az elképesztő mobilitás – mely a kompakt méretű és könnyű vázak mellett ugyanilyen jellemzőkkel büszkélkedő objektíveket is magában foglal. A nagyfelbontású, nagyteljesítményű objektívek sorozata, illetve a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer éles, kiváló minőségű fotókat és videókat eredményez a legkülönfélébb témák, háttér, illetve körülmények esetén is.

A különösen figyelemre méltó gyújtótávolság tartomány és az emellett meglepően kisméretű és könnyű kivitel által az M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS tökéletes kiegészítője lehet az állandóan úton lévő OM-D és PEN fotósok felszerelésének.

Szuper-telezoom – az opcionális 2x telekonverterrel kombinálva akár 1600mm* gyújtótávolságig

Az M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS – 35mm ekvivalens értékek szerint – 200-800mm gyújtótávolságot kínál. A legnagyobb (35mm ekvivalens) érték az M.Zuiko Digital MC-14 1.4x telekonverterrel 1,120mm*, az MC-20 2x telekonverterrel pedig akár 1600mm* is lehet. Ez a teljesítmény lehetővé teszi olyan témák közelhozását, melyek megközelítése másként igen bonyolult, vagy lehetetlen – különösen megkönnyítve így például a madarak fotózását. A felvételkészítés egyszerűsége szinte egyedülálló a szuper-telefotó objektívek kategóriájában. A közelpont a teljes zoomtartományban 1,3m, míg a legnagyobb nagyítás 0.57x* – így elképesztő telemakró teljesítmény is rendelkezésünkre áll például rovarok és virágok fotózásához, melyet a Focus Stacking*** kompatibilitás is támogat.

A Focus Stacking funkció több felvételt készít eltérő gyújtótávolsággal, majd automatikusan generál egy olyan képet, mely kiváló mélységélességet és az előtértől a háttérig tökéletes élességű képrészleteket kínál.

Kivételes képalkotó teljesítmény a teljes zoomtartományban – megbízható por és cseppálló házban

Az optikai felépítés négy ED (extra-alacsony fényszóródású) lencse kombinációját rejti a színbontás kiküszöbölésére, emellett két Super HR (szuper-nagy törésmutatójú) lencsét, valamint két HR (nagy törésmutatójú) lencsét tartalmaz a fényes, tiszta képek felvételéhez a szélekig, a teljes zoomtartományban kiváló teljesítménnyel. A ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat a szellemkép és becsillanások hatásait csökkenti – még erős ellenfényben is. Emellett a teljes objektívet átfogó, hermetikus zárást biztosító tömítésrendszer ugyanolyan, magas szintű por- csepp- és fagyálló jellemzőket kínál, mint az M.Zuiko PRO sorozat modelljeinél – így a nyugalom mindenféle környezetben biztosított.

Fókuszhatároló és objektívbe épített képstabilizátor


Hirdetés:

Az M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS hátsó fókuszrendszere könnyű fókuszállító lencséket vezérel a gyors és nagypontosságú AF teljesítmény érdekében. Az objektíven találunk fókuszváltót és fókuszhatárolót is. Ezáltal az AF működési tartománya három szint között váltható a gyújtótávolság tekintetében – így a gyors élességállítás és a kényelmes felvételkészítés a szuper-telefotó tartományban is biztosítható. Emellett 3 záridő lépésnyi kompenzáció**** áll rendelkezésünkre az objektívbe épített képstabilizátor révén – lehetővé téve a kézből kitartható telefotózást.

Kiegészítők

Az M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS az M.Zuiko objektívek széles választékának tagjaként bármely OM-D, vagy Olympus PEN fényképezőgéppel, illetve a Mikro-négyharmad szabványt használó, más gyártótól származó fényképezőgépekkel is kompatibilis. Ugyancsak kompatibilis a PRF-ZD72 PRO védőszűrővel és az Olympus DR-79 dekorgyűrűvel is. A tartozék LH-76D napellenző az M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS mellett az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO objektívvel is használható. Ráadásként objektív tok is rendelkezésünkre áll, az LSC-1127 típus által.

Ár és elérhetőség

Az új M.Zuiko Digital ED 100-400mm F5.0-6.3 IS augusztus közepétől 449.000.- HUF javasolt fogyasztói áron** érhető el. Az M.Zuiko objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható**** – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

Főbb jellemzők:

 • Lenyűgöző hordozhatóság: kompakt méretű és könnyű szuper-telezoom
 • Kiváló optikai teljesítmény minden gyújtótávolság-tartományban
 • Éles részletek a képszélekig
 • A szellemkép és becsillanás hatásainak csökkentése
 • Közelpont a teljes zoomtartományban: 1,3m
 • Legnagyobb nagyítás: 0,57x*
 • Fókuszhatároló
 • Objektívbe épített képstabilizátor
 • Por-, csepp- és fagyálló kivitel
 • Méretek: 205,7 mm hossz, 86,4 mm átmérő, szűrőméret: 72 mm
 • Tömeg: kb. 1120 g (állvány-csatlakozó, védősapkák, illetve napellenző nélkül)
 • Elérhető augusztus közepétől, 449.000.- HUF javasolt fogyasztói áron**

www.olympus.hu


* 35mm ekvivalens

** Ajánlott fogyasztói ár

*** A következő fényképezőgép modellek a megfelelő firmware-frissítés után alkalmasak az objektív és a Focus Stacking funkció együttes alkalmazására: OM-D E-M1X, OM-D E-M1 Mark III, OM-D E-M1 Mark II, és OM-D E-M5 Mark III

**** A CIPA szabvány szerint, a gyújtótávolságot 400mm-re állítva, két tengelyen mérve (Yaw és Pitch)

***** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal