Nikon,  pletykák

Lemaradásban a Nikon a Z6III és Z7III vázakkal

nikon pletyka

Egyelőre hiába várunk a NIKON Z6III és a Z7III megjelenésére, a japánok még gőzerővel dolgoznak a külcsínen és a belbecsen. Vajon milyen lesz, talán fekete?

Régen írtunk már a fent nevezett vázakról. Ennek természetesen megvan az oka, hiszen maga a gyártó is fukarkodik a hírfoszlányokkal, és még a legfifikásabb pletyka oldalaknak sem sikerül érdemi információt kicsikarni a net bugyraiból. Így van az, hogy nincs semmi NIKON fronton, legalábbis ezen vázak esetében.

Az mindenesetre tényszerű, hogy 2018-ban, amikor a NIKON hatalmas összegeket pumpált az akkor számukra / és a felhasználóiknak is / újdonságnak számító MILC vázuk a Z6 és Z7 megjelenésére az nagy port kavart, és kellőképpen felkavarta az álló vizet, ahol mindaddig a SONY és a Canon halacskái úszkáltak nyugodalmasan. Nagy hír volt ez akkoriban, és egyben egy sír ásásának a kezdete is (DSRL), mivel nem titkoltan erőteljes hadjáratba kezdtek a régi/új kategória meghódításáért. Hogy ez a mai napig sikerült- e döntsd el szabadon, de a fejlesztések ettől az időponttól kezdve gyorsultak fel igazán. Kellett is, ha nem akartak nagyon lemaradni a konkurenciához képest, és volt is mit behozni, pláne a SONY-val szembe, akik már több évnyi előnnyel bírtak. Ha maradunk ezen a vonalon, akkor a II-es szám megjelenéséig 2 évet kellett várni (ha hiszel a számmisztikában, akkor ez egy jó feladvány lehet: 2 év, 2020, II-es típusjelzést, 2 új modell…). Ezek a vázak már érezhetően sokkal jobban használhatóak voltak elődjüknél, értelemszerűen a kezdeti gyerekbetegségeket is kijavították, plusz toltak bele nem kevés feature-t, új procit, jobb szenzort, jobb lett az ergonómiájuk is, az aksik is szépen erősödtek.


Hirdetés:

Aztán a pro vonalon kihozták a Z8-at és a Z9-et, útközben kicsit retro babérokra is törtek a Zf-el (amit nevezhetünk gombcunaminak is). Ami a közös bennük lényegében a proci, ami EXPEED 7. Szóval az korrektül végzi a dolgát, viszont itt meg is állhatunk. A NIKON Zf zárta a sort a 2023. szeptemberi bejelentéssel, és egyelőre még semmi hír, de még specifikáció sincs a Z6III és a Z7III vázakról. Az már szinte biztos, hogy a 2024-es Photokina-n sem lesz bemutatva  – májusban, mindenesetre nagy izgalommal és kellő kíváncsisággal várjuk a fejleményeket. Te is? 

 

UPDATE

Idő közben megjelent néhány nem hivatalos specifikáció a NIKON Z6 III vázról, és némi plusz pletyka. Ezek közül a legfontosabb, hogy a korábban jelzettek ellenére már áprilisban várható a megjelenés, ebből következik, hogy a Photokina-n már be lesz mutatva. Mérete  kisebb lesz a Z8-nál.

Néhány adat számokban: 

 • 24.5 MP fullframe BSI CMOS szenzor
 • Dual EXPEED 6 proci
 • UHD 4K30 Video; N-Log & 10-Bit HDMI kimenet
 • 14 fps sorozatfelvétel
 • ISO 100-51.200
 • 273 fókuszpont, arcfelismeréssel
 • 3.6 MP OLED EVF
 • 2.1 MP  forgatható tapiképernyő hátul
 • 5 tengelyes IBIS
 • Dupla kártyafoglalat
 • Mechanikus és elektronikus zár egyaránt

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0