Bejelentés,  Ttartisan

Megjelent: TTArtisan 10mm f/2

ttartisan 10mm f2
ttartisan 10mm f2

 

A third party gyártók – és azon belül is elsősorban az objektív piac – az utóbbi 1-2 hónapban gombamód dobja ki a legkülönfélébb gyújtótávolságú és rekeszű modelljeit. Kétségtelen, hogy mind közül a TTArtisan csapata a legaktívabb. Most egy 10 milis, már-már a halszem kategóriát súroló lencsét mutatott be.

A TTArtisan új objektívje új fejezetet nyit a fotózásban. Az 10mm-es fix látószög kitágítja a teret körülötted, teljesen más perspektívákat fedezhetsz fel vele, így szunnyadó kreativitásod is hirtelen felszínre kerülhet. A bokeh-ra éhezők is örömüket lelik majd, hiszen fix F2 értéken biztosítja a lencserendszer és a 8 darab lamella.


Hirdetés:

Az objektívet aps-c MILC vázakra tervezték, azon belül is SONY, Fuji és NIKON, Canon és M43-as bajonettekre, szóval a teljes palettát lefedik.
Teljes egészében fémből van, ami meglepő ebben a kategóriában, és különösen szemöldökráncoló az a tény, hogy mindezt 160 dollárét kínálják.
Kis méreténél, könnyű súlyánál és ultra széles látószögénél fogva előszeretettel fogják használni természetfotósok, street fotósok, egyes esetekben még portréfotósok is.

Az TTArtisan 10mm f/2 aps-c objektív nem csak árban, hanem minőségben is kiemelkedő. A 7 elem 6 csoportban elrendezése lenyűgöző élességet és tisztaságot biztosít a képeknek / még a sarokban is elenyésző a torzítás / , minimális optikai aberrációval.

A manuális objektíveknél megszokott módon egy a méretéhez viszonyítva nagy fókuszgyűrűt kapunk, és egy kellően finom rekeszállító mechanizmust, amit egészen F16-ig tolhatunk fel. A közelpontja 25 centi, ami már kellően zavaró lehet egy portrénál, ha a fotós belép a nem látható aurádba, ami körülölel, mint egyfajta páncél.

TTArtisan 10mm f/2 Specifikáció

Gyújtótávolság 10 mm
Maximum rekesz f 2
Minimális blende f 16
Blendék 8 darab
Kiosztás 10 csoport, 13 elem
Közelpont 0,25 m
Filter méret 72 mm
Rajzolat aps-c
Élességállítás manuális
Beépített stabilizátor  nincs
Súly 345 g
bajonett Sony E, NIKON Z, Canon RF, M43, Fuji X

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0