Hirdetés:

Pixelháború: az új mérőszám a 60 MP

Kishírek a nagyvilágból:

Nos, mit is írhatnék ismét erőteljesebb lett a verseny a gyártók között a megapixelek harcában. Pár napja jelentette be a SONY a legújabb Fullframe 60 megapixeles vázát, de újra hallani a konkurensek mélyről előtörő mormogását, hogy “nekünk is lesz új fullframe vázunk”.

Hirdetés:


Bár a pletyka már régebbi, de most lett ismét aktuális, hogy kijött a fent említett SONY A7 R IV milc. Az szinte várható volt, hogy egymást akarják überelni a gyártók a megapixelek tengerén, és most az új mérőszám a 60 MP. Az más kérdés, hogy ténylegesen nem 60 az a megapixel, de marketing fogásként jól hangzik. Az is köztudott, hogy a Nikon, SONY szenzorokat használ gépeiben, és az is várható volt, hogy ez az új szenzor egy új milc gépbe fog kerülni, de arról még keveset írtak, hogy melyik lesz az, node szerintem nem nehéz kitalálni, hogy melyik lesz a soron következő modellszám a Nikon milc vonalon… igen a Z8. Ámde a Canon sem akar kimaradni a buliból, ő is jönni fog egy új 60 megapixel körüli érzékelővel, és gyanítom, hogy az EOS R vonalon lesz új bejelentés.


Hirdetés:

Viszont ami számomra megdöbbentő volt, hogy a SIGMA is ki akar jönni az első milc vázával, igen jól olvasod betőr ő is a tükör nélküliek piacára, és szerinted hány megapixeles szenzorral? 😀 Eltaláltad.

Ami még talán érdekes lehet, hogy a 4K videót szép lassan felváltja a 8K, és az ISO érzékenység is megközelíti a maximum 32.000-et épp ésszel talán felfoghatatlan, ám mindenképpen jól hangzó és mutató értékhatárt.

A buli csak most kezdődik, de 2020 első negyedére várható a vége, vagyis a leleplezés.

Szólj hozzá Te is, ne hagyd magadban a véleményedet.

Ez is érdekelhet:  39. Nikon Photo Contest

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x