Capa,  kiállítás

A művészet születése – Capa kiállítás

 

Pécsely @ Horváth Katalin Fanni
Pécsely @ Horváth Katalin Fanni

A VEB 2023 Kultháló projektje 11 bakonyi és Balaton-felvidéki bázison a beavatást, a kultúra passzív befogadása helyett a tevékeny részvételt emelte fókuszba.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ felkérésére öt tapasztalt fotós vállalkozott arra, hogy térben és időben összekösse a helyszíneket. Fényképezőgéppel a kezükben megpróbálták tetten érni és megmutatni azokat a pillanatokat, amikor a művészet születik. Az év során fotósorozataikat hetente publikálták, a válogatott képekből pedig Közös többszörös – A művészet születése 5 fotós fényképein keresztül címmel kiállítást rendeznek, amely december 1. és január 2. között látogatható Veszprémben, a FOTON udvarán.


Hirdetés:

A kiállító fotográfusok: Barakonyi Szabolcs, Hajdú D. András, Horváth Katalin Fanni, Mohai Balázs, Oláh Gergely Máté.

Hogyan fogadja be Bukta Imre festőművészt és barátait Vöröstó?  Miként születik meg egy kórusmű előadása a Szent Mauríciusz Kolostor zeneszerető közösségei és a világ egyik vezető barokk együttesének közös alkotófolyamatában?  Milyen az, amikor a Forte Társulat beköltözik Pécselyre és a színház a Balaton-felvidéki falu életébe szövődik? A képeket nézve ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

 

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Make a review?

7
Your Final Score: 7.0