Kezdőlap » hirek » Capa Projekt – Kortárs vetített képek

Capa Projekt – Kortárs vetített képek

Robert Capa: A Sha’ar Ha’aliya-i befogadó tábor, Haifa, 1950

Robert Capa: A Sha’ar Ha’aliya-i befogadó tábor, Haifa, 1950

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ névadója születésének 100. évfordulója alkalmából kiállítást rendez, amelynek célja, hogy Robert Capa újító, eredeti látásmódjához híven kortárs alkotók új munkáinak bemutatásával ünnepelje a névadó máig ható szellemiségét. A pályázat alapján szerveződő kiállítás rendhagyó, mivel az egykor Ernst Lajos által építtetett kiállítóteret ideiglenesen vetítőteremmé alakítja, amelyben 2013. december 3-tól lesznek megtekinthetőek a nyílt pályázat alapján gyűjtött és kiválasztott alkotások.

A kiállítás a vetített kép némileg háttérbe szorult médiumának bemutatására szerveződik, amely azonban meghatározó szerepet tölt be a kortárs vizuális kultúrában, s kifejezetten teret enged a kísérletezésnek, a fotográfia és a mozgókép médiumára reflektáló attitűd bemutatásának.

Hirdetés:

A kiállítás megnyitójára 2013. december 2-án kerül sor a Fotográfiai Központban (Budapest VI. kerület Nagymező u. 8.). A kiállításról, az alkotókról és a Központ további terveiről a Capa Központ Facebook oldalán https://www.facebook.com/capakozpont és a vernissage-ra megjelenő kiadványból tájékozódhat a látogató.

A pályázat végső feltöltési határideje: 2013. november 3. 23:59 óra

A fotópályázatra regisztrálni, illetve bővebb információt itt talál:

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás


Ez is érdekelhet:  Capa Nagydíj 2022
Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x