Hirdetés:

milc,canon r1,canon milc pletyka,megapixel,pletyka,fotós pletyka,fotoshirek

Kishírek a nagyvilágból

Igen a Canon nem aprózza el, beerősít a milc vonalon, és azt kell mondjam, – bizonyára kapom majd a sarat – hogy a SONY méltó ellenfelére talált. Már nem terpeszkedhet a milcguru sokáig a trónján, jönnek a trónkövetelők és pikk-pakk letolhatják onnan.

OK az introban volt egy kis hype, hogy tovább olvass, de azért van igazság alapja, mert a tények makacs dolgok, és most az a tényállás, hogy a SONY már abszolút nem mondható egyeduralkodónak a milc vonalon, és a verseny egyre erősebb… no és persze az árak is szépen szállnak fel a magosba, csak épp a kereslet kicsiny ezen hatalmas áraknak. Halandó / átlagember ezeket az összegeket nem tudja kifizetni. Node, akkor mi is ez a poszt?


Hirdetés:
Hirdetés:


A Canon hamarosan bejelenti legújabb milc vázát, ami nem kevesebb, mint 85 megapixelen fog támadni. Jó mondhatjuk, hogy marketing hack, meg népbutítás, és miért kell egy fullframe szenzorra ennyi pixelt pakolni, ami ezt ki is szolgálja, de ez a formátum már évtizedek óta elismert és jó konstrukció, de a kevesebb több elve itt már erősen helyt állna (a szerk.). Én nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy e fölött is megmaradnak-e még a fullfram szenzoron, vagy végre áttérnek a középformátumra. Mondjuk az eléggé ütne, ha a Canon meglépné ezt a piacot egy laza világválság után.

Visszatérve… aki szereti a számmisztikát, annak íme egy kis adalék az érkező vázból (ugyan annyi új szó rejtőzik ebben, mint ahány misztikus szám).

  • 85 megapixel global shutter ?? CMOS szenzor
  • 85 megapixelen 20fps, 21 megapixelen folyamatos 40fps sorozat
  • Quad Pixel Autofókusz ?
  • ISO 160-1.638.400 / nemá’, akkor legyen egyből 2 milla 😀 / 
  • 5 tengelyes IBIS / 9 lépésben
  •  9.33 megapixel RGB-OLED tapiképernyő 120 Hz AE-AF
  • 9.44 megapixel 120 Hz SuperSpeed AE-AF  EVF

Komolyan ezek olyan műszaki adatok, amiket nem tudok hova tenni, és Te?

Ja és az ára valahol 2,5 millió… fölött lesz. Modell neve pedig valószínű az EOS R1 lesz, de kit érdekel ilyen ár mellett – pff.

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x