Kezdőlap » hirek » Új képszerkesztő: Nikon NX Studio

Új képszerkesztő: Nikon NX Studio

Hirdetés:

NX STUDIO

A Nikon kiadta legújabb ingyenesen letölthető képszerkesztőjét, ami ötvözi a ViewNX képmegtekintő és a Capture NX-D képszerkesztő szoftverének funkcióit. Kezel minden jpg képet, de nyers fotókat tekintve kizárólag a gyártó saját formátumait tudjuk importálni/ megjelentetni, ami NEF/NRW (RAW) + a TIFF kiterjesztés.

Ami elsőre szembetűnik a program megnyitásakor, hogy erősen hajaz a Lightroom és a Bridge kezelőfelületére, így aki(k) ezekkel dolgoznak elég hamar kiismerik majd magukat. Az elrendezés is közel azonos és nagyjából ott is találjuk a funkciókat. Egyelőre még nem találtuk meg a gyorsgombok beállításának lehetőségét, vagy leírását, ami nélkül viszont kicsit lassabb a szerkesztés. Ami nagy előny, hogy nem kell importálgatni a fotókat, így egyből láthatjuk a könyvtár szerkezetet, és a képeket, ami a mappákban van. A program gyors, nem akadozik, a szerkesztés is korrekt, bár szokni kell a csúszkák “érzékenységét”.

A program mellé egyébként még kapunk grátiszba két progit is, amik a Nikon Transfer 2, és a Nikon Message Center 2. Utóbbinál a firmware frissítéseket követhetjük nyomon Nikon fronton, itt azért hozzátenném, hogy a legújabb Z6II és Z7II február 25-i frissítést még nem listázta a program, amiről korábban mi is írtunk.  Mindenesetre, ha most filózol azon, hogy melyik programot kezd el használni, akkor ezt mindenképp érdemes kipróbálnod Nikonosként. 😉

Sajtóbejelentés:

2021. március 4.: A Nikon örömmel jelenti be az új NX Studio (1.0-s verzió) szoftvert, amely állóképek és videók zökkenőmentes megtekintését, feldolgozását és szerkesztését teszi lehetővé. A Nikon digitális fényképezőgépek felhasználói már ma ingyenesen letölthetik a szoftvert.

Az intuitív szoftver egyesíti a Nikon aktuális ViewNX-i* képmegtekintő szoftverének, valamint a képfeldolgozó és -szerkesztő Capture NX-D* szoftverének funkcióit, így a felhasználóknak lehetősége van egyetlen alkalmazásban megtekinteni, feldolgozni és szerkeszteni a képeket.

Az NX Studio számos meglévő funkciót vett át a ViewNX-i és a Capture NX-D szoftverekből, beleértve a részletes szerkesztési funkciókat, például a Picture Controlt és a Fehéregyensúly-beállításokat, valamint a RAW-adatok Expozíciókompenzációját. Emellett olyan Színes vezérlőpontokat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy adott területen belül beállítsák a színeket, és egy Retusáló ecset funkciót a haladó szintű korrekcióhoz. Az intuitív menüstruktúrát munkafolyamat rendszerezi, amely javítja az egyes funkciók válaszidejének átlagos sebességét, és gördülékenyebb szerkesztési folyamatot biztosít állóképek és videók számára egyaránt.

A szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára képek küldését a Nikon képmegosztó és -tároló szolgáltatásába, a NIKON IMAGE SPACE-be, és folyamatosan frissülni fog az új fényképezőgépekkel való kompatibilitás biztosítása érdekében. Az új szoftver ingyenesen letölthető a Nikon Letöltési központjából.

Az NX Studio elsődleges funkciói

  • A szoftver egy helyen teszi lehetővé állóképek és videók megtekintését, feldolgozását és szerkesztését
  • A felhasználóbarát menü munkafolyamat szerinti kategóriákba van rendezve – így a menü egyszerűen használható és könnyen átlátható
  • A felvételi információk könnyen áttekinthető kijelzése mellett számos megjelenítési opciót kínál – például filmszalagos megjelenítést vízszintes és függőleges előnézeti beállítással egyaránt
  • A ViewNX-i szoftver örökölte az XMP/IPTC információszerkesztő és felhasználói beállításokat kezelő funkcióit, valamint a Capture NX-D részletes szerkesztési funkcióit, például a Színes vezérlőpontokat
  • Kompatibilitás más szoftverekkel – például a Nikon Transfer 2-vel és a Camera Control Pro 2-val – támogatva a gördülékeny fényképezés utáni munkafolyamatokat

* A jövőben nem tervezzük az aktuális View NX-i és Capture NX-D szoftveralkalmazások támogatását, beleértve a legújabb operációs rendszerre történő frissítését és az új funkciók hozzáadását. A jelenleg View NX-i és a Capture NX-D szoftveralkalmazásokat használó ügyfeleknek javasoljuk a frissítést az NX Studio szoftverre.

www.nikon.hu

A programot itt tudod letölteni

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)
Hirdetés:

Ez is érdekelhet:  150 millió Canon obi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*
*

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .