Jön egy új milc a Canontól – EOS R1

Oszd meg barátaiddal:

Kishírek a nagyvilágból

Pletykarovatunk ezúttal Canon fronton kutakodik. Az eddig is világos volt, hogy a milceké a közeljövő (sőt lassan a jelen is), de hova lehet és kell még fejlődni? A Canon tovább folytatja milcek piacának bővítését. 

Ahogy korábbi bejelentésükből is tudjuk jelenleg a top fullframes vázuk a MILC kategóriában a Canon Eos R5, a maga 45 megapixelével. Erről írtam is egy tesztet, amit itt tudsz elolvasni. Ám azt sejteni lehetett, hogy itt nem áll meg a fejlesztési folyamat, annak ellenére sem, hogy a koronavírus miatt érthető módon visszaesett mindenhol a kereslet, viszont az is látszik, hogy szép lassan, de kezd kicsit magához térni a fotós piac, és bizonyára a karácsonyi időszak is jó eredményeket fog majd produkálni.

A folyamatosan visszatérő probléma a Canonnál is a hőelvezetés, az hogy miként vezessék el a videókészítés közben keletkező szenzormelegedés okozta hőt a vázból, mivel egyelőre külön ventit nem akarnak belerakni, mert ez megnövelné a méreteket és a súlyt. Persze itt jön a kérdés, hogy egy olyan váznál, ami egy pro kategóriát fog képviselni a MILC vonalon, miért ne alkalmaznák, ahogy azt a Panasonic S1H-nál is tették – helyesen. Azt azonban látni kell, hogy a 8k még nem teljesen kiforrott Canon fronton – sem (ami most az alap funkciónak számító 4k), és még ha azt nézzük felhasználói oldalon is annyira baromi drága a 8k monitor és TV, hogy nagyon /több a kérdőjel, mint a pont /, akkor még van idő ennek kidolgozására. Szóval ezt azért véstem ide, mert a tervek szerint az új felső kategóriás MILC vázban is ez lesz majd featureként, no és egy új szenzor is. A korábbi pletyik szerint, miszerint az EOS-1D X Mark III érzékelőjét fejlesztik tovább falsnak bizonyult. Korábban már volt szó egy Canon szenzor fejlesztéséről, e körül azonban elég nagy a csend, de reméljük, hogy ebben az új vázban már ennek továbbfejlesztett verziója lesz. 

Ez is érdekelhet:  Szerdán érkezik a Nikon Zf

Specifikációról semmi nincs még, és a megjelenése is csak 2021 második felére várható, DE tuti biztos vagyok abban, hogy a Tokyo Nyári Olimpia előtt meg fog érkezni. 

No, és mi lesz a neve? Jelenleg a Canon Eos R1 a legbiztosabbnak tűnő név.

 

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 016
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x