Hirdetés:

Kishírek a nagyvilágból

Pletykarovatunk ezúttal Canon fronton kutakodik. Az eddig is világos volt, hogy a milceké a közeljövő (sőt lassan a jelen is), de hova lehet és kell még fejlődni? A Canon tovább folytatja milcek piacának bővítését. 

Ahogy korábbi bejelentésükből is tudjuk jelenleg a top fullframes vázuk a milc kategóriában a Canon Eos R5, a maga 45 megapixelével. Erről írtam is egy tesztet, amit itt tudsz elolvasni. Ám azt sejteni lehetett, hogy itt nem áll meg a fejlesztési folyamat, annak ellenére sem, hogy a koronavírus miatt érthető módon visszaesett mindenhol a kereslet, viszont az is látszik, hogy szép lassan, de kezd kicsit magához térni a fotós piac, és bizonyára a karácsonyi időszak is jó eredményeket fog majd produkálni.


Hirdetés:
Hirdetés:


A folyamatosan visszatérő probléma a Canonnál is a hőelvezetés, az hogy miként vezessék el a videókészítés közben keletkező szenzormelegedés okozta hőt a vázból, mivel egyelőre külön ventit nem akarnak belerakni, mert ez megnövelné a méreteket és a súlyt. Persze itt jön a kérdés, hogy egy olyan váznál, ami egy pro kategóriát fog képviselni a milc vonalon, miért ne alkalmaznák, ahogy azt a Panasonic S1H-nál is tették – helyesen. Azt azonban látni kell, hogy a 8k még nem teljesen kiforrott Canon fronton – sem (ami most az alap funkciónak számító 4k), és még ha azt nézzük felhasználói oldalon is annyira baromi drága a 8K monitor és TV, hogy nagyon /több a kérdőjel, mint a pont /, akkor még van idő ennek kidolgozására. Szóval ezt azért véstem ide, mert a tervek szerint az új felső kategóriás milc vázban is ez lesz majd featureként, no és egy új szenzor is. A korábbi pletyik szerint, miszerint az EOS-1D X Mark III érzékelőjét fejlesztik tovább falsnak bizonyult. Korábban már volt szó egy Canon szenzor fejlesztéséről, e körül azonban elég nagy a csend, de reméljük, hogy ebben az új vázban már ennek továbbfejlesztett verziója lesz. 

Specifikációról semmi nincs még, és a megjelenése is csak 2021 második felére várható, DE tuti biztos vagyok abban, hogy a Tokyo Nyári Olimpia előtt meg fog érkezni. 

No, és mi lesz a neve? Jelenleg a Canon Eos R1 a legbiztosabbnak tűnő név.

 


Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x
()
x