Hirdetés:

Megérkezett: Olympus OM-D E-M1X

Olympus OM-D E-M1X

Az Olympus bemutatta legújabb, OM-D E-M1X névre keresztelt fényképezőgépét. A megbízhatóság, sebesség, precizitás és képminőség szempontjából is egyértelműen professzionális felhasználásra tervezett E-M1X hozza az Olympus alapkoncepcióját: a legkisebb és legkönnyebb fényképezőgép-rendszert a maga kategóriájában.

Az Olympus OM-D sorozat legújabb tagja kihangsúlyozza a Mikro-NégyHarmad szenzortechnológiában rejlő potenciált a képalkotás világának legújabb vívmányait felvonultatva. Az integrált portré-markolatot is magában foglaló, masszív váz fejlesztésének alapvető igénye volt a legnagyobb szintű megbízhatóság és a szinte mindenféle körülmények között gondtalan használhatóság elérése.

A világ legjobb képstabilizátorával1, újratervezett, szupergyors auto-fókusz rendszerrel, valamint a nagy képfeldolgozási sebességet és a kézből tartva is használható High Res Shot funkciót elérhetővé tevő két TruePic VIII képprocesszorral büszkélkedő, elképesztően nagyteljesítményű fényképezőgép a rendkívül hatékony funkciók, kiemelkedő jellemzők és nagyszerű hordozhatóság vonzó egyvelegét alkotja. Az Olympus nagyfelbontású M.Zuiko objektívjeinek kínálatával együttesen valódi high-end képminőséget érhetünk el. Igazi arcát és képességeit azokon a területeken mutatja meg, ahol a hordozhatóság, sebesség és megbízhatóság elengedhetetlen – például a vadvilág- dokumentáló- és sportfotózás igényeinek megfelelve.

Hirdetés:


Két évvel azután, hogy az Olympus letette a névjegyét a professzionális fotózás világában az OM-D E-M1 Mark II fényképezőgépével,új M.Zuiko PRO objektívjeivel és a világ több országában elérhető Olympus PRO Service rendszerével, az új E-M1X ismét a kínálat bővítését hozta el, kifejezetten profi fotósoknak.

Integrált portrémarkolatával, a világ legjobb por-, csepp- és fagyálló kivitelével2,valamint kiemelten professzionális használatra tervezett új funkcióival azE-M1X minden eddiginél jobbkezelhetőséget, ergonómiát, illetve stabil teljesítményt garantál – mindezt mindenféle időjárás esetén, professzionális végeredményt garantálva. Új giroszenzorával az Olympus igen népszerű 5-tengelyes SyncIS képstabilizátor rendszerét még magasabb szintre emelte – melyet az akár7,5 fényérték kompenzáció1 fémjelez. AzOM-D AF rendszere teljes áttervezésre került – további fókuszpontokkal és egy új, intelligens témakövető funkcióval egészült ki, mely bizonyos témák automatikus követését teszi lehetővé. A kifinomult nagysebességű felvételi módok mellett villódzásmentesített (Anti-Flicker) felvétel funkciót is választhatunk. Az új fejlesztések között találjuk a kézből tartva használható (Handheld) High Res Shot funkciót, Live ND szűrőt, valamint egyéni igényekre szabható menürendszert, USB áramellátás és töltési lehetőséget, illetve két UHS II SD memóriakártya-foglalatot.

A csúcsminőségű M.Zuiko objektívekkel együtt használva, az új, vezeték nélküli vakurendszerrel kiegészítve és az „Olympus Workspace” képkezelő szoftverrel felszerelve az E-M1X tökéletes eszköz a professzionális használathoz és a professzionális végeredményhez egyaránt.


Hirdetés:

A megbízhatóság, ellenálló képesség és használhatóság új mércéje

Integrált portrémarkolatával az E-M1Xazt a biztos tartást kínálja, melyet a profi fotósok keresnek. Mivel a függőleges és vízszintes markolat kialakítása azonos, használója ugyanazokat az intuitív kézmozdulatokat használhatja portré és tájkép fotózásakor is.

A gombok és más kezelőszervek elrendezése, formája és magassága a még könnyebb használatot segíti – a fotós így csak a keresőre koncentrálva, extra figyelem ráfordítása nélkül kezelheti a fényképezőgépet. A kereső új optikai tervezési szempontok szerint készült – a kategóriában is élvonalat jelentő 0,83x nagyítással (35mm ekvivalens érték). A többfunkciós joystick mindkét markolatnál megtalálható, így minden esetben gyorsan választhatunk például megfelelő fókusz területet. A standard Lever Lock zármegoldás mellett az új C-Lock Lever segít a kívánt kezelőszervek lezárásában, portréfotózás közben.

Az OM-D sorozat már bizonyított időjárásálló tömítésrendszere még átgondoltabb tervezéssel került az E-M1X fényképezőgépbe –így azt a világ legjobbjává tette: az E-M1X ugyanis kiválóan vizsgázott az Olympus belső vízmentesség-tesztjén2, mely az IPX1-nél is szigorúbb mérési elvekre alapul. Így a legzordabb időjárás esetén is gondtalanul használhatjuk – sőt, a por- csepp- és fagyálló2kivitel tömítettsége akkor is megbízhatóan helytáll, ha távkioldót, mikrofont, vagy fejhallgatót csatlakoztatunk hozzá.

A szenzor pormentesítő rendszere a szintén továbbfejlesztett SuperSonicWave Filter (SSWF), melynek speciális bevonattal felszerelve, másodpercenként 30 000 rezgést végezve robbantja le a szennyeződést a szenzorról, ezzel biztosítva a pormentes képeket (Factor 10).

A fényképezőgép megbízhatóságát és ellenálló képességét tovább erősítő jellemzői között találjuk azt a tervezési elvet, mely segít a hőelvezetésben videofelvételek és sorozatfelvételek készítése közben, valamint a csúcskategóriát jelentő 400 000 felvétel várható zár élettartamot.

A már az E-M1 Mark II-nél használt BLH-1 akkumulátorból kettőt használó cartridge-akkumulátor rendszernek köszönhetően az E-M1X használója akár2 580 felvételt is készíthet az akkumulátorok következő feltöltéséig. AzUSB PowerDelivery (USB-PD) szabvány segítségével akár 100 W teljesítményt leadó áramforrással is tölthetünk, ekkor a vázba behelyezett akkumulátorok töltési ideje kb. két óra.

 A cikk folytatódik, lapozz tovább ->


  • 1   Kb. 7,5 fényérték kompenzációM.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívvel használva, 100mm gyújtótávolságnál (35mm ekvivalens érték: 200mm), félig lenyomott kioldónál stabilizátor használata: kikapcsolva. CIPA szabványnak megfelelően két tengely korrekciójánál („Yaw”és„Pitch”). 2019. Január 24-én érvényes adatok alapján.
  • 2   Por-, csepp-, és (-10°C-ig) fagyálló az Olympus tesztelési körülményei között. Megfelel az IPX1 szabványnak az IEC Standard 60529 szerint.
  • 3   Ajánlott fogyasztói ár
  • 4   Alkalmazott objektív:M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 IS PRO
  • 5   Beépített telekonverter használatával. Legnagyobb rekeszérték: F5.6.
  • 6   A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x