Hirdetés:
hírek

SONY a9 szoftverfrissítés


Sony a9

Az új szoftver jobb autofókusz-teljesítményt és új funkciókat biztosít a Sony közkedvelt full-frame fényképezőgépének. Jelentős mértékben javul a Sony forradalmi α9 fényképezőgépének díjnyertes autofókusz (AF) rendszere és képminősége, továbbá számos olyan új funkciót biztosít a frissítés, amely összességébenjavítja a fényképezőgép használatát a profi fotósok számára.Az α7R III és az α7 III modellekhez is érkezik szoftverfrissítés, amely továbbfejlesztett „Real-timeEye AF” funkciót és szakaszos expozíciót kínál.

5.0 és 6.0 verziójú szoftver az α9-hez

Az α9 új 5.0 szoftververziójában újdonság a Sony most kifejlesztett, tárgykövetést biztosító Real-timeTracking funkciója. Ez a Sony legújabb, mesterséges intelligencián alapuló tárgyfelismerést is tartalmazó algoritmusára épül, és a színnel, tématávolsággal (mélység) és mintával (fényerő) kapcsolatos térinformációk feldolgozásával gondoskodik arról, hogy minden témát rendkívül nagy pontossággal lehessen megörökíteni. Az emberek vagy állatok fényképezésekor vagy videózásakor[i] az arc és a szem helyzetére vonatkozó információk felismeréséről mesterséges intelligencia gondoskodik és a rendszer rendkívül nagy pontossággal valós időben követi a szemeket. A „TrackingOn” segítségével bármikor aktiválható a Real-timeTracking funkció egy tetszőlegesen kiválasztott gombbal[ii], valamint a TouchTrackingfunkció az érintőképernyőn keresztülii.

A Sony díjnyertes α9 fényképezőgépének új 5.0 szoftververziójában megtalálható a Real-timeEye AF funkció is, amely a Sony különleges Eye AF technológiájának a legújabb változata. Ez az izgalmas, új funkció mesterséges intelligencia alapú tárgyfelismeréssel valós időben érzékeli és dolgozza fel a szem helyzetére vonatkozó adatokat, amely nagyobb pontosságot, sebességet és jobb követési teljesítményt tesz lehetővé az Eye AF számára. A fényképezőgép minden autofókusz-üzemmódban automatikusan érzékel-i a szemeket, és az Eye AF funkció aktiválódik, ha félig lenyomjuk az exponáló gombot. AF-C üzemmódban a fényképezőgép mindvégig folyamatosan követi a szemeket. Emellett az új szoftver lehetőséget nyújt arra, hogy fókuszpontként kiválaszthassuk a fényképezett személy egyik (bal vagy jobb) szemét.

Sony a9

Az új szoftver további élességállítási funkciói között megtaláljuk még a TouchPadet, a TouchTrackinget, az F11-ről F16-ra növelt fázisérzékelési AF rekesztartományt, valamint a FastHybrid AF-et, amely zökkenőmentes automatikus fókuszálást vagy filmfelvételt tesz lehetővé.

Az α9 új 5.0 szoftververziójával a képminőség is javul.Különösen a színvisszaadás, mivel a fényképezőgép pontosabban kezeli az apró fényváltozásokat finomabb, természetesebb tónusfokozatok, például az égbolt esetén.Az új AWB algoritmusnak köszönhetően kiegyensúlyozottabb képeket lehet készíteni sorozatfelvétel készítésekor.A hatékonyabb vezérlést és adatkezelést biztosító új funkciók között megemlíthetjük még a MyDialt és a DualSlotot, amely az adathordozók kényelmesebb kezeléséről és védelméről gondoskodik.

Az új szoftver kompatibilitást biztosít a Sony új Imaging Edge Mobile[iii]alkalmazásával, amely a PlayMemories Mobile™ utódja. Az új alkalmazás számos új funkciót tartalmaz, például a Transfer&Tagging add-on[iv] mobilalkalmazást, amely a professzionális munkafolyamatokat támogatja azáltal, hogy lehetővé teszi a képek továbbítását a fényképezőgépről egy okostelefonra miközben további képeket készíthetünk[v], emellett támogatja az IPTC metaadatokat[vi] a továbbított képeknél.Ez egy sokak által várt kiegészítés az α9 4.0 szoftverváltozata után, amelynél jelentős mértékben javultak a fényképezőgép adatátviteli lehetőségei az FTP-adattovábbításnak köszönhetően.

Az α9 6.0 verziójú firmware-e az állatok szeménél is lehetővé teszi az Eye AF funkció használatát, amely egy rendkívül izgalmas újdonság a természetfotósok számára.A funkciók között megtaláljuk még a szakaszos expozíciót, mely segítségével time-lapse videók készíthetőkvii.

A rendszerszoftver 5.0 verziójú frissítése 2019 márciusában, a 6.0 verzió 2019 nyarán várható.

xxx

3.0 verziójú szoftver az α7R III-hoz és az α7 III-hoz

A Sony népszerű α7R III és α7 IIIfull-frame fényképezőgépének új 3.0 szoftververziójában is megtalálható majd a továbbfejlesztett Real-timeEye AF funkció. Ezt AF-C üzemmódban lehet aktiválni, ha félig lenyomjuk az exponáló gombot.


Hirdetés:

A fényképezőgépek emellett szakaszos expozíciót is lehetővé tesznek, így nagyon egyszerűen készíthetők time-lapse videók[vii].Az új funkciót 1 és 60 másodperc között, a képek számát 1 és 9999 között lehet beállítani.Az AE követés érzékenységénél a „High” (magas), „Mid” (közepes) és „Low” (alacsony) beállítások közül választhatunk szakaszos felvételnél, amely kisebb expozícióváltozást biztosít a felvétel során.

A rendszerszoftver 3.0 verziójú frissítése 2019 áprilisában jelenik meg.

www.sony.hu


[i] Előfordulhat, hogy bizonyos tárgyak esetén, bizonyos helyzetekben nem lehet pontosan fókuszálni.

[ii] A funkciót előre be kell állítani a menüben.

[iii]PlayMemories Mobile alkalmazás utódja.  A PlayMemories Mobile-felhasználók a PlayMemories Mobile frissítésével használhatják ezt az alkalmazást.

[iv] Az „Imaging Edge Mobile” kiegészítő mobilalkalmazása.  A következő országokban érhető el: USA, Kanada, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Hongkong, Kína, Ausztrália, Japán. Az alkalmazás használatához regisztráció szükséges.

Kompatibilis az ILCE-9 5.0 verziójú vagy későbbi firmware-frissítésével, az ILCE-7RM3-mal és az ILCE-7M3-mal

[v]Kompatibilis az ILCE-9 5.0 verziójú vagy későbbi firmware-frissítésével

[vi] A digitális képek IPTC metaadataira vonatkozó szabványt az IPTC (International Press TelecommunicationsCouncil) dolgozta ki.

[vii] Az „Imaging Edge” „Viewer” és a PlayMemories Home asztali alkalmazások szükségesek.

Hirdetés:
0
0

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük