Hirdetés:

Megjelent: 7Artisans 4mm f/2.8 Circular Fisheye

7artisans 4mm f 2.8 halszem
7artisans 4mm f 2.8 halszem

A srácok ismét alkottak, és a speckók alapján egy igen jó halszem objektívet rittyentettek elő, ez a modell most fix fényerőn, 4mm gyújtótávolságon bűntet.

A 7Artisans 4mm f/2.8 Circular Fisheye nem meglepő módon egy halszem objektív, ami már adja az alapot ahhoz, hogy felhasználóinak a köre főként a kreatívkodó, művészibb hajlammal megáldott, tán álmodozó, de még a realítások talaján élő elborult fotósok lesznek. A halszemmel az irtózatos széleken való torzítás miatt erősen limitált a felhasználási terület, de tájfotósoknak, és kreatív utcai fotográfusoknak jó választás lehet.

Az f2.8-f16 rekeszérték pont kellő mozgásteret ad a még rosszabb fényviszonyok mellett is, és egyáltalán nem elhanyagolható az a tény sem, hogy 7 blende szűkíti/tágítja a fény útját, ahogy a helyzet megkívánja. A nagynak mondható 225 fokos látószöggel könnyedén, pár lépéssel készíthetünk 360 panorama fotókat.

Hirdetés:


Maga az objektív rendes fém ötvözetbe van rejtve, ahogy a foglalat is, és a 201 g súly mindezeket figyelembe véve korrektnek mondható.
Mivel manuális – általában a halszemek – így neked kell megtalálnod a megfelelő élességet, a rekesz és fókuszgyűrű és szépen kivitelezett, vélhetően szép finoman is járja az útját.

Árát tekintve a cikk megjelentekor $150 dodó, ami szerintem abszolút vállalható, és ha normalizálódik a dollár árfolyam, még inkább megéri majd beruházni egyre.

Mondjuk azt sajnálom, hogy Nikon Z rendszerre nem gyártanak …


Hirdetés:

 

Hasonló objektívek a kategóriában: 

Meike 3.5mm f/2.8Venus Optics Laowa 4mm f/2.8

 

Te használsz halszem optikát?

 

7Artisans 4mm f/2.8 Circular Fisheye

Gyújtótávolság 4 mm
Maximum rekesz F2.8
Blendék 7 darab
Kiosztás 10 lencse, 8 csoportba osztva
Közelpont 0.085 m
Betekintési szög 225°
Filter méret nincs filter
Rajzolat APS-C
Élességállítás manuális
Súly 201 g
Bajonett Sony E/EOS-M/Fuji FX/M43

Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x