Bejelentés,  Sony

Megjelent: SONY ZV-1F

sony zv - 1f

A “funkcióbetyár” kicsike tükörnélküli vlog kamera – megszámlálhatatlan előre beépített, a vlogolást segítő funkcióval támad a SONY.

Sajtóbejelentés:

A Sony bejelentette az új vlog kameráját, a ZV-1F-et. A kreatív erővel, a könnyen használható vlog funkciókkal, a fejlett csatlakozási lehetőségekkel, és a környezetbarát megoldásokkal kiváló választás olyan vloggerek és tartalomgyártók számára, akik minőségi fényképeket és videófelvételeket szeretnének készíteni.

A zsebbe illeszkedő kamerát a Sony legújabb technológiájával optimalizálták, hogy kiemelkedő tartalmat lehessen vele gyártani.

ZV-1F fő tulajdonságok:

 • Rögzített ultra wide-angle 20 mmi F2.0 elsődleges objektív szelfik készítéséhez
 • Háttérbokeh és arcfókuszú AE funkciók a modellek kiemeléséhez
 • Bőrtónus optimalizáció Soft Skin Effect lehetőséggel
 • Precíziós fókusz és Eye AF emberek és állatok fényképezéséhezii
 • Active Mode (elektronikus) képstabilizáció videófelvételeknéliii
 • Creative Look alapbeállítások a rendhagyó vizuális önkifejezés érdekében
 • Kreatív megoldásokat támogató Slow motion és Quick motion lehetőségek
 • Product Showcase Setting termékbemutatókhoz
 • Hatékony érintőképernyős lehetőségek Touch Zoom és Step Zoomiv funkcionalitással
 • Kristálytiszta hangfelvétel 3-kapszulás mikrofonnal és szélvédő opcióval
 • 4k 30p /FHD 120p
 • Egyszerű okostelefon csatlakozási lehetőség, ami támogatja a közösségi oldalakra való adatátvitelt
 • Környezetbarát megoldások az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében

„A kisméretű ZV-1F vlog kamerát a tartalomgyártói igényeket előtérbe helyezve terveztük”, mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging divízió termékmarketingért felelős igazgatója. „A fogyasztóknak magas minőségű tartalmakra van igénye, a tartalomgyártóknak pedig szükségük van olyan, minden-az-egyben kamerás megoldásokra, amellyel által kreatív megoldásokkal készíthetnek kiváló minőségű tartalmakat, mindeközben könnyedén megoszthatják azokat, vezetékek nélkül. Büszkék vagyunk a ZV-1F-be sikeresen beépített környezetbarát megoldásokra is, ugyanis a Sony számára továbbra is kiemelten fontos a fenntarthatóság.”

 

Emeld magasabb szintre a kreativitásod

A ZV-1F-et úgy tervezték, hogy az alany minden esetben kiemelkedjen a környezetből. Az ultraszéles 20mm-es elsődleges lencse biztosítja a minőségi szelfik készítését, a széles látómezőnek köszönhetően pedig a háttérből is több látszik. A vlogkamera háttérbokeh funkcióval is rendelkezik állóképek és videók felvételei esetén, így még jobban ki lehet emelni az alanyt, és lehetőséget teremt a lágyabb megjelenítésre is.

A bőrtónust videók és állóképek esetében egyaránt javítja a ’Soft Skin Effect’ opció, ami nemcsak csökkenti a ráncokat a videófelvételeknél, hanem természetes bőrtónus effektust is létrehoz az állóképekhez. Felvételek készítésénél a Face Priority AE automatikusan igazítja a fényerőt, így az arcok minden esetben, még a fény változásával is ideális beállításokkal fényképezhetők. A ZV-1F kimagaslóan precíz fókusszal és Eye AF opcióval rendelkezik, amelynek köszönhetően az autofókusz az emberek és az állatok fényképezése esetén is kitartóan az arcra és a szemekre fókuszál, mindezt anélkül, hogy más alanyok megzavarnák a rendszert. A felhasználók könnyedén tudnak váltogatni az alanyok között a kamera érintőképernyőjével.

Sőt, videófelvételnél elérhető az elektronikus Active Modev által a képstabilizálás, így még gyaloglás közben is stabil és zavartalan a felvétel.

Az újonnan elérhető Creative Look funkció által több olyan alapbeállítást lehet használni, amelyeknek köszönhetően az állóképek és a videók atmoszférája, tónusa, fényereje és színmélysége is változtatható. Az összesen 10 különböző móddal magasabb szintre emelhető a kreativitás, és a felhasználóknak arra is lehetősége van, hogy szerkesztés nélkül publikálják a tartalmaikat.

A ZV-1F rendelkezik S&Q móddalvi, amivel slow motion módban ötszörösen lassított sebességenvii, quick motion módban pedig hatvanszor gyorsabbviii hyper lapse sebességen lehet elérni a kívánt hatásokat.

Egy egyszerű és kompakt vlog eszköz


A ZV-1F kamerát új tervezték, hogy a rendkívül könnyű használatot tartották szem előtt, így a vloggerek a felvételekre összpontosíthatják a figyelmüket, és nehézségek nélkül, intuitívan használhatják az eszközt. A mindössze nagyjából 229gix tömegű, kompakt kamera elég könnyű a mindennapos használathoz, és gyakorlatilag bárhová szállítható. Rendelkezik egy Vari-Angle LCD érintőképernyővel is, amely funkciói és beállításai, köztük a zoomx lehetőségekkel, érintéssel állíthatóak, így ennek használata ösztönös a felhasználók számára.

Az új vlog kamera bokeh Switch gombjának köszönhetően gyorsan lehet ki- és bekapcsolni a háttér-homályosítást, annak megfelelően, hogy a felhasználó kiemelné az arcokat állókép és videó felvétele esetén egyaránt. Emellett rendelkezik Product Showcase beállítással is, amely lehetőséget biztosít, hogy váltogatható legyen a fókusz az arcok és a termékek között – ez az opció tökéletes kritikák, beszámolók készítéséhez.

A ZV-1F késleltető funkcióvalxi és felvételi lámpával is rendelkezik, amelyek még egyszerűbbé teszik a videós tartalmak felvételét.

 

Kapcsolódás és kiegészítők

Az új ZV-1F vlog kamerát az okostelefonokkal való használathoz optimalizálták. Az Imaging Edge Mobile Plus™ xii, a Sony új okostelefonos applikációjával a kamera Bluetooth-on és Wi-Fi-n keresztül is csatlakoztatható fényképek és videók küldéséhez. A rögzített tartalmakat könnyedén át lehet küldeni az okostelefonra, majd onnan feltölteni a közösségi oldalakra. A felhasználóknak még arra is van lehetősége, hogy felvétel közben megjelöljék azokat a tartalmakat a shot marksxiii funkcióval, amelyeket később szeretnének megosztani a közösségi platformokon. Emellett 15, 30, és 60 másodpercesxiv jelölt klipeket közvetlenül fel lehet tölteni a közösségi oldalakra anélkül, hogy szükség lenne előzetes szerkesztésre és vágásra.

Az Imaging Edge Mobile Plus™ applikáción keresztül a felhasználók elérik a kamera beállításait, így a dátum, idő, és a helyszín mellett a szoftverfrissítések és a használati útmutatók is elérhetők. Az applikáció által távirányítható a ZV-1F, illetve látható a kamera akkumulátorára és tárhelyére vonatkozó információ is.

A ZV-1F magas minőségű live-streaming eszközkéntxv is használható. A megfelelő videókonferencia applikációval vagy hasonló szoftverrel a ZV-1F kiváló teljesítményű webkameraként is funkcionálhat, ha a felhasználók USB-velxvi csatlakoztatják számítógéphez vagy okostelefonhoz.

A ZV-1F kompatibilis a GP-VPT2BTxvii vezeték nélküli távvezérlő markolattal, amelynek köszönhetően vezeték nélkül irányítható a zoom, a felvételi és egyéb beállítások, illetve mini tripoddá is alakítható a stabil kéz nélküli felvételek készítéséhez. A vakupapucshozxviii külső mikrofon is csatlakoztatható a tiszta hangfelvételek készítése érdekében.

 

A fenntartható jövő támogatása

A ZV-1F kamerát a fenntartható jövő biztosítása érdekében környezetbarát megoldásokkal és technológiával tervezték. A kamera újrahasznosított anyagokxix, köztük SORPLASTMxx felhasználásával készült, illetve a kiegészítők, köztük az újonnan fejlesztett szélvédőxxi is, amelyet a magas teljesítményt szem előtt tartva alakítottak ki. A csomagolások növényi alapú, nem szőtt anyagokból készülnek, hogy csökkenjen a csomagoláshoz felhasznált műanyag mértéke.

 

Az új ZV-1F 2022 októberétől lesz elérhető a Sony viszonteladóinál.

SONY ZV-1F specifikáció

Felbontás 20 MP
Érzékelő aps-c / 1.0 típusú (13,2 mm x 8,8 mm) Exmor RS CMOS-érzékelő, 3:2 képarány
Processzor Bionz X™
Kártyafoglalat 1 db SD/SDHC
EVF nincs
LCD kijelző 7,5 cm (3.0 típusú) (4:3) / 921 600 képpont / Xtra Fine / TFT LCD
Zár típusa Elektronikus vezérlésű
Zársebesség Automatikus program(1/4″ – 1/32000) / Manuális(1/4″ – 1/32000) / Blendeprioritás(1/4″ – 1/32000) / Zársebesség prioritás(1/4″ – 1/32000)
ISO 125 – 6400 -> kiterjesztve 12.800
Fókuszálás Kontrasztérzékelő AF
Fókuszpontok száma  425
IBIS nincs adat
Akkumulátor NP-BX1

www.sony.hu


i Egyenértékű a 35mm formátummal
ii Kizárólag állóképek esetében. Nem minden állat esetén működik.
iii Active Mode-ban enyhe képlevágás. Az Active Mode nem elérhető, ha a rögzítési képkockasebesség 120 (100) p hagyományos filmek esetében, és 120 (100) fps képkockasebesség S&Q felvételnél.
iv A felhasználók választhatnak az 1.0/1.5/2.0/4.0x zoom lehetőségek közül, hogy könnyedén váltogathassák a látószöget. FHD-ben az 1.5x és a 2.0x zoomok a Clear Image Zoomot, a 4.0x a digitális zoom opciót használja; 4K-ban az 1.5x Clear Image Zoomot, a 2.0x és a 4.0x digitalis zoomot használ.
v Active Mode-ban enyhe képlevágás. Az Active Mode nem elérhető, ha a rögzítési képkockasebesség 120 (100) p hagyományos filmek esetében, és 120 (100) fps képkockasebesség S&Q felvételnél.
vi S&Q módban a felvételi formátum XAVC S HD. Hangfelvétel nem elérhető. Class 10 vagy jobb SDHC/SDXC kártya szükséges. UHS speed class 3 vagy magasabb szükséges a 100 Mbps felvételhez.
vii Az S&Q módban a felvétel 120 fps (képkockasebesség) és 24p (rögzítési képkockasebesség).
viii Az S&Q módban a felvétel 1 fps (képkockasebesség) 60p (rögzítési képkockasebesség).
ix Nagyjából 229g csak az eszköz / Nagyjából 256g akkumulátorral és memóriakártyával együtt.
x A felhasználók választhatnak az 1.0/1.5/2.0/4.0x zoom lehetőségek közül, hogy könnyedén váltogathassák a látószöget. FHD-ben az 1.5x és a 2.0x zoomok a Clear Image Zoomot, a 4.0x a digitális zoom opciót használja; 4K-ban az 1.5x Clear Image Zoomot, a 2.0x és a 4.0x digitalis zoomot használ.
xi Nem elérhető mozgókép rögzítésénél, amennyiben az állókép módban a MOVIE gomb megnyomásával történik.
xii The Imaging Edge Mobile Plus alkalmazás letölthető a következő honlapról. Szükséges hozzá Imaging Edge Mobile Plus Ver. 1.0 vagy újabb frissítés. www.sony.net/ca/
xiii Két különböző shot mark lehetőség: Shot Mark1 and Shot Mark2
xiv Attól függően, hogy hol kerül megjelölésre a shot mark, a vágott videó rövidebb is lehet, mint a beállított hossz.
xv USB-n keresztüli stream esetén a felbontás 1280 x 720, a képkockasebesség 30 fps.
xvi A funkció használatához szükséges, hogy a PC vagy az okostelefon operációs rendszere támogassa az UVC/UAC-t. Ilyen eszközök például: Sony AndroidTM 11 készülékek, Xperia Pro, Xperia 1 II, Xperia 1 III, Xperia 5 II, and Xperia 5 III (2022. októberi frissítés). A legutóbbi operációs rendszer használata ajánlott. Az USB Type-C(R) porttal csatlakoztatott mobileszköznél ajánlott viszonteladói USB kábel vagy terminál átalakító adapter használata.
xvii Külön értékesítve
xviii Mivel a készülék vakupapucsa nem rendelkezik elektronikus kapcsolattal, nem támogatja a külső vakut, audio bemenetet, stb.
xix A gyártási időtől függően az újrahasznosított alapanyagok nem garantált, hogy elérhetők.
xx “SORPLAS” a Sony Group Corporation védjegye. “SORPLAS” fenntartható, lángálló műanyag, amelyet a Sony Semiconductor Solutions Corporation fejleszt és biztosít.
xxi A szélvédő szálai kizárólag újrahasznosított poliészterből készülnek. A gyártási időtől függően a poliészter nem garantált, hogy elérhető.

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük