Bejelentés,  Canon

Megjelent: Canon EOS R50

canon eos r50

 

Vloggerek figyeljetek, egy új kütyü követeli a trónját, a neve Canon EOS R50. Könnyű, flippes kijelzős, /majdnem / mindent tudó. Ja és majd lehet hozzá kapni egy cuki 55-210 mm zoomos obikát is.  Mutatjuk a részleteket.

Sajtóbejelentés:

A Canon Europe ma bejelentette új EOS R50 modelljét, amely tökéletes belépő az EOS R termékcsaládba, különösen azon tartalomkészítők számára, akik az okostelefon nyújtotta lehetőségekről szeretnének szintet lépni. Ez a sokoldalú fényképezőgép egyaránt alkalmas 4k videofelvételek és éles állóképek készítésére, valamint páratlan minőségű hangok rögzítésére képes. A könnyen kezelhető interfész, az egyszerűsített ergonómia és a továbbfejlesztett, új, automatikus üzemmódok professzionális felvételeket biztosítanak. Az EOS R50 modell tökéletes minden olyan feltörekvő tartalomkészítő számára, aki egy olyan fényképezőgépet keres, amelynek segítségével mind az állóképek, mind a videófelvételek terén még tovább finomíthat stílusán. Az EOS R50 bevezetésével egy időben jelenik meg az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM modell – egy kompakt teleobjektív, amelyet kifejezetten az EOS R sorozat aps-c fényképezőgépeihez terveztek.

Felvételek készítése könnyedén

Az EOS R50 modellt – könnyű súlyú kialakításának és kényelmes fogásának köszönhetően – az aktív tartalomkészítők bárhová magukkal vihetik. Készítsen felvételeket bármilyen szögből a változtatható szögű érintőképernyővel – magasan, alacsonyan vagy a fényképezőgépet saját maga felé fordítva a vlogoláshoz és a szelfikészítéshez. Az érintőképernyős interfész, az elektronikus kereső és a kezelőszervek egyszerűsített elrendezése szinte ösztönössé teszi a fényképezőgép használatát.

A kreatív asszisztens funkció automatikusan felajánlja az ideális beállításokat a különböző jelenetekhez, míg a kreatív sorozatfelvétel többféle megjelenést biztosít minden egyes képhez. Így az EOS R50 ideális mindazok számára, akik még nem ismerkedtek meg a tükör nélküli fényképezéssel, és olyan fényképezőgépet keresnek, amellyel saját tempójukban fejleszthetik képességeiket.

 

Alkosson professzionális szintű felvételeket

A nagy felbontású, 24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő valódi mélységélesség-szabályozást kínál – éles, részletes állóképeket készít gyönyörűen elmosódott háttérrel, és 6k-ról túlmintavételezett UHD 4K 30p felbontású videókat rögzít. A fényképezőgépen belüli automatikus képegyesítés funkció garantálja a megfelelő fókuszt, amikor a témákat közelről rögzítik. A fényképezőgép csökkentett digitális zajt bocsát ki és ellenőrzött fénypontokat is kínál éjszakai felvételek készítésekor, valamint nagyobb kontrasztot széles dinamikatartomány esetén.

Az EOS R50 még több lehetőséget nyújt a felhasználók számára – tovább bővítve kreativitásukat – a Dual Pixel CMOS Auto Focus II funkció használatával, amely felismeri és követi az embereket, állatokat és járműveket, hogy gyorsan fókuszálhasson a témákra, még akkor is, amikor azok mozognak. Ezt 12 kép/mp sebességű sorozatfelvétel funkció támogatja elektronikus első redőnnyel és 15 kép/mp sebességű csendes elektronikus redőnnyel, hogy az alkotók soha ne maradjanak le egyetlen pillanatról sem.

Az RF objektívekkel való kompatibilitás és az EF objektív-tartomány elérhetősége egy adapter segítségével bármilyen felvétel készítését lehetővé teszi. Az ultraszéles látószögtől a szuper teleobjektívig, a sokoldalú zoomoktól a fix objektívekig – az EOS R50 következetesen művészi eredményeket nyújt.

A többfunkciós, kiváló minőségű vakupapucs segítségével a vloggerek könnyen csatlakoztathatnak külső tartozékokat, például mikrofont, amely ellenállóbb a zavaró zajokkal szemben, mintha azt kábelen keresztül csatlakoztatnák. A többfunkciós vakupapucs arra is használható, hogy a fényképezőgépből új tartozékokat tápláljanak, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak útközbeni tartalomkészítéskor nem kell az energiagazdálkodással bajlódniuk.

[wpdiscuz-feedback id=”0dij9jo8ov” question=”Szereted a Canon milc rendszerét?” opened=”1″][/wpdiscuz-feedback]

Zökkenőmentes csatlakozás és megosztás

A fényképezőgép lehetővé teszi az ambiciózus tartalomkészítők számára, hogy a határokat úgy léphessék át, hogy közben ne szakadjon meg a kialakult „flow”. A zökkenőmentes Wi-Fi® és Bluetooth® kapcsolat1 lehetővé teszi a képek és filmfelvételek átvitelét a Camera Connect alkalmazás segítségével az azonnali megosztás és távoli felvételkészítés érdekében. A vlogoláshoz vagy csoportképek készítéséhez tökéletes Bluetooth-kapcsolat pedig lehetővé teszi a BR-E1 távvezérlővel vagy okostelefonnal történő egyszerű vezérlést képek készítéséhez vagy a felvétel indításához és leállításához. Az EOS R50 webkameraként is használható UVC/UAC segítségével USB-kapcsolaton keresztül, ami nem igényel további szoftvert, így professzionális minőségű élő közvetítések és videokonferenciák bonyolíthatóak le.


A Canon az image.canon oldalt is frissítette, így használata számos új felhasználó számára vált elérhetővé az Adobe® Lightroom® film és vállalati támogatással, amely többek között a Frame.io és a Google Photo fiókokkalTM 2 biztosít megfelelő kompatibilitást.

 

Tökéletes zoomobjektív útközbeni használatra

Az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM egy kompakt és sokoldalú (kb. 3,8-szoros) RF zoomobjektív, amely ideális távolabbi témák megörökítéséhez vagy előnyös megjelenésű portrék készítéséhez – a téma elkülönítésével és elmosódott háttérrel. A képstabilizátornak köszönhetően a felhasználók állvány nélkül is éles fotókat készíthetnek, az STM fókuszrendszer pedig sima és csendes autofókuszálást tesz lehetővé, amely tökéletes a videókészítéshez. Az RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM objektív tökéletesen alkalmas utazások, sportok és háziállatok fotózására. Olyan felhasználók számára készült, akik különböző beállításokkal szeretnének kísérletezni, és ezáltal bővíteni hatókörüket. Az objektív tökéletes kiegészítője az EOS R50 fényképezőgépet és az RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM fókuszrendszert használóknak.

 

 

Az EOS R50 főbb jellemzői

24,2 megapixeles APS-C méretű érzékelő
Új továbbfejlesztett automatikus üzemmódok
Dual Pixel CMOS Auto Focus II
3” változtatható szögű érintőképernyő
UHD 4K 30p felbontású videó 6K-ról túlmintavételezve

Szerintem joggal mondhatjuk az EOS M50 MK2 utódjának, nem? [wpdiscuz-feedback id=”opwaxsa6g8″ question=”Szerinted is?” opened=”0″][/wpdiscuz-feedback]

 

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM főbb jellemzői

RF-S teleobjektív zoom (kb. 3,8-szoros), amely 88-336 mm-nek megfelelő teleobjektív-tartományt fed le teljes képmezős formátumban.
PMo aszférikus lencsét használó új optika
Lehetővé teszi a közeli felvételek készítését 0,28-szoros maximális nagyítással
OIS használatával 4,5 fokozatú (CIPA szabvány), illetve beépített képstabilizátorral (IBIS) együtt használva 7 fokozatú képstabilizáló hatás érhető el.

Canon EOS R50 specifikáció:

Felbontás 24 MP
Érzékelő APS-C
Processzor DIGIC X
Kártyafoglalat 1 db SD/SDHC/SDXC/UHS-I
EVF 2,36 millió pont (1024×768), OLED, 100% lefedettség
LCD kijelző kb. 1,62 millió képpont, TFT, tapiképernyő
Zár típusa Elektronikus vezérlésű, függőleges lefutású, fókuszsíkban lévő mechanikus zár, elektronikus elsőredőnyzár; elektronikus zár
Zársebesség Mechanikus: 30–1/4000 mp (1/3-os lépésekben), Bulb
Elektronikus: 30–1/8000 mp (1/3-os lépésekben), izzó
ISO 100 – 32.000 (kiterjesztve 51.200-ig)
Fókuszálás Dual Pixel CMOS AF II
Fókuszpontok száma Vízszintesen 100%-os, függőlegesen 100%-os (automatikus kiválasztás)
90% vízszintes és 100% függőleges (Kézi kiválasztás)
Max. 651 zóna/4503 pozíció állóképek esetén
Max. 527 zóna/3713 pozíció videók esetén2
IBIS Objektív/ csak digitális
Akkumulátor LP-E17 lítium-ion akkumulátor

 

www.canon.hu


1 Bluetooth® alacsony energiafelhasználású technológiával felszerelt készülék. A Bluetooth® szóvédjegy és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában lévő bejegyzett védjegyek, és a Canon Europe Ltd. ezen védjegyeket licenc alapján használja. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok védjegyei és kereskedelmi nevei. A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye. A Bluetooth® szóvédjegy és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában lévő bejegyzett védjegyek, és a Canon Inc. ezen védjegyeket licenc alapján használja. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok védjegyei és kereskedelmi nevei.

2 A Google Play és az Android a Google LLC védjegyei.

 

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük