Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Két új Nikon Z objektív a piacon

nikkor z 24-200mm f4-6.3
nikkor z 24-200mm f4-6.3

Két új NIKON Z objektívvel bővült a tükörnélküli család, így ha jól számolok, akkor már 13 db Z bajonettes lencse szolgálja ki a Z6-Z7 tulajdonosokat. A mostani két új objektív egyrészt egy igen jó fényerővel rendelkező zoom, illetve egy fix 20 milis változat, így tulajdonképpen a 14 militől, egészen a 250 miliig le van fedve minden, de azért itt még nincs megállás…

Sajtóbejelentés:

Napjainkban a NIKON két új NIKKOR Z objektívet is bemutat: a rendkívül nagy látószögű NIKKOR Z 20mm f/1.8 S-t, valamint a NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR zoomos telefotót. Mindkét objektív gyorsan, csendesen és zökkenőmentesen állít élességet, a portól és a nedvességtől való védelem érdekében pedig jól lezárt.

A NIKKOR Z 20mm f/1.8 S kibővíti a nagy teljesítményű NIKON Z család S-sorozatú f/1,8 objektíveit. Ha már a széles sem elég széles, ez a fényes, rendkívül nagy látószögű, 20 mm-es objektív izgalmas választást jelent. A fejlett optikai jellemzők, a széles Z-bajonett és az f/1,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz lenyűgöző teljesítményt nyújtanak minden fényviszonyok között. Az élesség a kép egészén kiemelkedő, és közeli távolságokon is kiemelkedő, a mindössze 0,20 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően. Az ED üveg és a NIKON tükröződésgátló nanokristály bevonata megküzd a szellemképpel és a becsillanásokkal – beállítástól függetlenül ez a tükör nélküli objektív sokkal többet örökít meg a látványtól.

A NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR a NIKON Z családhoz a tökéletes utazóobjektívként csatlakozik, amellyel gazdag részletességű fényképeket és videókat készíthet. A napjainkban elérhető egyik legkompaktabb zoomos telefotóként könnyen elfér a kisebb fotóstáskákban is. A nagyméretű Z-bajonett egyedi kialakítása miatt a nagyobb objektívelemek a hátsó részre kerültek – így az egyensúly és a kezelés kiváló. Az optikai felépítés élénk színekkel és mély kontraszttal rendelkező éles képeket biztosít, akár nagy látószögű, akár telefotó felvételeket készít. Videófelvételek esetén gyönyörű, teljes képes videókat készíthet a fejlett NIKKOR optikának köszönhetően, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a NIKON Z fényképezőgép kitűnő képminőségéből.

Dirk Jasper, a NIKON Europe termékmenedzsere szerint: „Ezen új NIKKOR objektívek további népszerű gyújtótávolságokat is hozzáadnak a NIKON Z rendszerhez. Akár fényképeket, akár videofelvételt készítenek, szűk helyeken vagy kint a természetben, az alkotóknak mostantól még több lehetőségük van arra, hogy a szükséges kreatív eszközökkel reagáljanak helyzetükre.”

nikkor z 20 mm f1.8
nikkor z 20 mm f1.8

Szélesebben, szabadabban. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: kettő díj a Tamronnak

Nagy fényerejű, f/1,8-as fix rendkívül nagy látószögű tükör nélküli objektív. Lenyűgözően élesség a kép egészén, és ragyogó teljesítmény gyenge fényben is.
Hihetetlen élesség. A kiemelkedő képélesség a közeliknél még látványosabb. A csupán 0,20 m-es minimális fókusztávolság a kompozíció kulcsa az Ön kezébe helyezi – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet.
Gyönyörű háttérelmosás. A fejlett optikai kialakítás remek csillageffektust és természetesnek ható háttérelmosást tesz lehetővé.
Éles, tiszta képek. Az ED-üveg és az aszferikus objektívelemek korrigálják a tengelyes színeltéréseket, és a NIKON tükröződésgátló nanokristály bevonata csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket.
Videófelvételre készen. Az élességállítás gyors, gördülékeny és csendes. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.
Időjárásálló. Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és nedvességtől.

Minden utazáshoz. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Rendkívül kis méretű, zoomos telefotó. Teljes képes tükör nélküli objektív a 24–200 mm-es nagy látószögtől a zoomos telefotó tartományig.
Utazásra kész. Mindössze 570 g súlyú és könnyedén elfér a kisebb fotóstáskákban is. A zoom zár kapcsoló a tárolás során biztosítja az objektívet annak teljes mértékű behúzásával.
Éles képek közelről is. A minimális fókusztávolság mindössze 24 mm-en mindössze 0,5 m, míg 200 mm-en csak 0,7 m.
Kitűnő választás videókhoz. Gyakorlatilag hangtalan automatikus élességállítás. A „fókuszlégzés” jelentősen csökkent, akárcsak az élesség zoomolás közbeni elállítódása.
Éles, tiszta képek. Az aszferikus ED üvegelemnek és az aszferikus objektívelemeknek köszönhetően minimális torzítás tapasztalható a zoomtartományban. A NIKON ARNEO bevonata pedig csökkenti a szellemképeket és becsillanásokat a tisztább képek érdekében.
Por- és cseppálló. Az objektív védve van a portól és a nedvességtől. A fluor bevonat hatékonyan taszítja a port és a szennyeződéseket a képminőség feláldozása nélkül.

www.NIKON.hu

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.