hírek

Megérkezett: Olympus OM-D E-M5 Mark III

Az Olympus bemutatja régóta várt OM-D E-M5 Mark III fényképezőgépét: kompakt méretű, könnyű és tele van fejlett funkciókkal.

Mindössze pár nappal a cég alapításának századik évfordulója után, az Olympus ma bemutatja az egyik legnépszerűbb modelljének legújabb generációját – itt a régóta várt OM-D E-M5 Mark III. A rendkívül kompakt és könnyű vázban az Olympus legfejlettebb képalkotó technológiai megoldásai sorakoznak – így a gép tökéletes választást jelenthet a fotózás rajongóinak és a profi fotósok világába belekóstolók számára is.

Az E-M5 Mark III kiemelkedő jellemzői között találjuk az időjárásálló kivitelt, a nagy teljesítményű autofókusz-rendszert és a különösen hatékony képstabilizátort – a számtalan sokoldalú felvételkészítést lehetővé tevő funkció mellett, melyek ragyogó képminőséget és a fotósok és videósok számára egyaránt rendkívül vonzó kreatív lehetőségeket kínálnak. Ha a fényképezőgépet a professzionális szintű M.Zuiko PRO objektívekkel használjuk, a teljes fényképezőgéprendszer olyan kis méretekkel büszkélkedhet, hogy szinte bárhová magunkkal vihetjük.

A hagyományos cserélhető objektíves fényképezőgépekkel szemben az Olympus szinte fele mérettel és tömeggel jellemezhető rendszere lenyűgöző mobilitást kínál. A nagyfelbontású, nagy teljesítményű objektívek választéka, valamint a hatékony képstabilizátor éles, csúcsminőségű képek és videók készítését biztosítja a legkülönfélébb helyzetekben. A legújabb képalkotó technológiai megoldásokat egy különösen kisméretű vázban kínáló

OM-D E-M5 Mark III számtalan kiemelkedő jellemző tökéletes ötvözete!

Fejlett képalkotó technológia egy rendkívül kicsi, időjárásálló vázban, mely kiváló képminőséget biztosít mindenféle körülmények között

Az OM-D E-M5 Mark III minden részlete miniatürizálva lett annak érdekében, hogy a lehető legkisebb vázat sikerüljön megalkotni. Az így kategóriájának egyik legkompaktabb és legkönnyebb kivitelével büszkélkedő E-M5 Mark III szinte gondtalanul hordozható – még a nagyobb átmérőjű standard zoom objektívek használatával is.

Az E-M5 Mark III 20,4 Megapixel Live MOS szenzorral és nagy sebességű TruePic VIII képprocesszor kombinációjával operál – ahogyan azt már az Olympus zászlóshajójában, az OM-D E-M1 Mark II modellben megismerhettük – valamint új, kompakt, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor rendszerrel büszkélkedhet. Ha nagyfelbontású M.Zuiko objektívvel használjuk, az E-M5 Mark III képes magas ISO beállítás mellett is minimális képzajjal felvételeket készíteni – és ragyogó képminőséget garantál a képszéleken is szinte elenyésző torzítás mellett.

A váz por-, csepp- és fagyálló, így használói a felvételek eredményességére koncentrálhatnak, az időjárástól függetlenül1. Az Olympus nagyra értékelt SSWF (Super Sonic Wave Filter) elnevezésű szenzor-pormentesítő technológiája elképesztő hatékonysággal csökkenti a porszemcsék megjelenésének kockázatát a fotókon és a videókon a képszenzor másodpercenként 30 000-szeres sebességű vibrációjával, a gép bekapcsolásakor automatikusan üzemeltetve.

Az OM-D E-M5 Mark III ikonikus kivitele az első OM-gépeket idéző részletek mellett továbbfejlesztésre került a hüvelykujj számára kialakított résszel és a megnagyobbított markolattal – ezekkel a módosításokkal is növelve a gép stabil kézben tartásának lehetőségét.

Nagysebességű, szuperpontos autofókusz 121 keresztérzékelős AF ponttal a még nagyszerűbb élességállítás szabadságáért

Az OM-D E-M5 Mark III megkapta az Olympus híres, 121 keresztérzékelős, szenzorba épített fáziskülönbség alapú autofókusz-rendszerét különféle egypontos és fókuszpontcsoportos élességállítás-opciókkal. A szinte a teljes képterületen alkalmazható AF előnyei már a professzionális OM-D E-M1 Mark II használóit is elvarázsolták. A DSLR gépek autofókusz rendszerével szemben itt nem találkozhatunk az AF precizitás csökkenésével, ha gyorsabb objektívet csatlakoztatunk. Az E-M5 Mark III tűpontos, nagysebességű élességállítást kínál mindegyik M.Zuiko objektív használatánál – akár a legnagyobb rekesznél és a téma jellegétől függetlenül! A jelentős fejlesztést kapott algoritmus biztosítja azt, hogy a fókusz ne ugráljon a háttérre olyan összetett kompozíciók esetén, ahol közeli és távoli téma is megtalálható.

Az intenzív mozgásban lévő témák – például sport-, vagy vadvilágfotózás közben – az E-M5 Mark III 10 fps sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé AF/AE követéssel. A mozgótéma-követő algoritmus felhasználja a Live View és a rögzített képek AF információit az egyébként kiszámíthatatlan irányváltásokra és a téma sebességének hirtelen megváltozására történő gyors reagálás és a követés folytonossága érdekében.

Az OM-D E-M5 Mark III gyors és nagypontosságú autofókusz rendszere kihozza a maximumot a kifinomult MSC (Movie & Still Compatible) mechanizmus tudásából, ami gyors és csendes élességállítást tesz lehetővé a megfelelő M.Zuiko objektívekkel.

Vázba épített, 5-tengelyes, új fejlesztésű, kompakt képstabilizátor egység a kiváló képminőség érdekében

Az új, 5-tengelyes képstabilizátor egység kifejlesztésének fő irányelve volt a kiváló képstabilizátor hatékonyság biztosítása egy kifejezetten kompakt és könnyű kivitelben. A nagy érzékenységű giroszenzor és a képanalizálás alapján működő bemozdulás-érzékelés információi alapján a TruePic VIII képprocesszor precízen vezérli a képstabilizátor egységet, mely akár 5,5 zársebesség-lépés hatékonyságot kínál1. Az Olympus már korábban hírnevet szerzet, vázba épített képstabilizátor rendszere minden, az OM-D E-M5 Mark III géphez csatlakoztatott objektívvel együttműködik. A billentés és rázkódás jellegű elmozdulás mellett a képstabilizátor kivédi az elfordulás jellegű mozgások hatásait is, így kézben történő felvételkészítéshez a lehető legoptimálisabb támogatást nyújtja.

A beépített képstabilizátorral rendelkező, kompatibilis objektívek2 sync IS rendszer segítségével szinkronizáltan együttműködnek az OM-D E-M5 Mark III rendszerével, így még jobb hatékonyságot kínálnak – akár 6,5 zársebesség-lépés korrekcióval3 – tökéletesen alkalmassá téve azt a gyengén megvilágított témáknál, vagy például telefotók esetén.

Sokoldalú, egyedi felvétel funkciók, mint a Live Composite, Pro Capture, Focus Bracketing és High Res Shot

Live Composite hosszú expozíciós felvételek készítéséhez

Az OM-D E-M5 Mark III Live Composite felvételi módja egymásra épít több, egymás után, ugyanolyan zársebességgel készített képet – felvételsorozatot – úgy, hogy a fényesebb részekből fénycsíkok, például csillagjárás örökíthető meg. Ez a funkció véd attól, hogy a hosszú expozíció által túl világos képet készítsünk. A gép használói a Live Composite felvétel készítésének folyamatát a Live View funkciónak köszönhetően valós időben követhetik.

Pro Capture felvételi mód a másodperc törtrészének megörökítéséhez

A Pro Capture mód által olyan felvételek készítése is elérhetővé válik, ami a fotós számára különben szinte csak szerencsével kivitelezhető – például az a pillanat, amikor egy madár szárnyat bont. A Pro Capture már akkor készít felvételeket, amikor a kioldót félig lenyomtuk – ekkor a gép egy köztes memóriában az ilyen módon készült 14 utolsó teljes felbontású képet eltárolja. Amikor teljesen lenyomjuk a kioldót, az elérhető képek közül kiválaszthatjuk a legjobb pillanatot megörökítőt.

Tripod High Res Shot 50MP ekvivalens, szuper-nagyfelbontású fotók készítéséhez

A Tripod High Res Shot 8 felvételt készít gyors egymásutánban úgy, hogy közben 0,5 képpontnyit elmozgatja a képszenzort – majd az így készült képek kombinálásával egyetlen, 50MP ekvivalens képet állít elő. Ez a funkció kiválóan alkalmas tájképek készítéséhez, termékfotózáshoz, illetve minden olyan szituációban, amikor kifejezetten nagyfelbontású képre van szükségünk.

Focus Bracketing és Focus Stacking a közelképekhez


Hirdetés:

A kioldó egyetlen megnyomásával, a Focus Bracketing funkció által akár 999 képet készíthetünk úgy, hogy a gép minden felvétel elkészítése előtt kissé módosítja a élességállítás helyét. A fókuszpozíció változtatás mértéke 10 szint segítségével állítható be, a rögzített képek pedig az Olympus Workspace képszerkesztő szoftverrel egyetlen képbe kombinálhatók. Megoldható olyan mélységélesség használata, mely egyébként nem lenne elérhető egyszerűen, lerekeszeléssel.

A Focus Stacking funkció automatikusan készít kompozit képet az E-M5 Mark III gépben. Ehhez nyolc felvételt készít eltérő élességállítással, majd a felvételekből előállít egyetlen képet, mely lenyűgöző mélységélességet mutat a kép előterétől a háttérig.

xxx

További funkciók a fotósok és videósok kreatív lehetőségeinek bővítésére

OM-D Movie mód C4K videofelvételek készítéséhez

A szenzorba épített fáziskülönbség alapú AF érzékelés információi segítenek az optimális élességállításban videofelvétel készítése közben. Így akár 4k 30P nagyfelbontású filmeket is készíthetünk! Az 5-tengelyes IS elektronikus stabilizátor technológiával teszi lehetővé a videók rögzítését a lehető legkisebb bemozdulás mellett. Aktív mozgás esetén sincs szükség extra külső stabilizátorra!

Nagyméretű elektronikus kereső, kiváló optikai jellemzőkkel

Az E-M5 Mark III fényképezőgépben egy 2,36 millió képpontos, kiemelkedő kontraszttal büszkélkedő OLED panelt találunk, mely ragyogó színeket és a keresőbe tekintve minimális torzítást kínál a képszélekig. A kereső kivitele még pontosabb képkomponálást biztosít úgy, hogy segítségével csak a felvételkészítésre kell összpontosítanunk. A nagy betekintési távolságnak köszönhetően a kereső használata szemüvegben is kényelmes.

1/8000 mp nagysebességű mechanikus zár

A gép nagysebességű mechanikus zárral rendelkezik, mely akár 1/8000 mp záridővel is működtethető – így nagy rekesszel készíthetünk lenyűgöző mélységélességű képeket nagyobb fényben is.

Egyéni mód a különféle fotós stílusoknak megfelelő beállítások gyors eléréséhez

E funkció segítségével a rendszeresen használt beállítások menthetők egy egyéni (Custom – a módválasztó tárcsán „C”) beállítási egységbe. A beállítások mentése után egyszerűen, az üzemmódválasztó tárcsát a C pozícióra állítva egy mozdulattal érhetjük el azokat és már készen is állunk a felvételkészítésre.

Egyszerűen felépíthető Wi-Fi kapcsolat okostelefonokkal, Bluetooth segítségével, az OI.Share alkalmazás használatával

Bluetooth kapcsolat segítségével automatikusan csatlakoztathatjuk a fényképezőgépet okostelefonunkhoz – az Olympus Image Share (OI.Share) alkalmazással pedig a felvételeket Wi-Fi-n keresztül továbbíthatjuk a telefonra. A Share Order funkcióval a fényképezőgépen kiválasztott felvételek automatikusan átkerülnek a telefonra a fényképezőgép kikapcsolásakor.

Akkumulátor töltés USB-n keresztül

A fényképezőgép akkumulátora USB-n keresztül tölthető (útközben és használaton kívül is).

Anti-flicker shooting és Flicker scan funkció

Az Anti-flicker shooting funkcióval a fényképezőgép felismeri a fényforrások fénykibocsátásának (villogásának) frekvenciáját, és a zár üzemeltetését úgy időzíti, hogy a legnagyobb fényerő mellett, a legkisebb expozíció és színárnyalat-eltéréssel készüljenek a felvételek. A Flicker scan által úgy választhatjuk meg a záridőt, hogy a villogás hatását a lehető legkisebbre csökkentsük.

SCN (téma) üzemmód és Művészi szűrők

SCN módban egyszerűen, hatféle téma egyikének kiválasztásával, illetve a megörökíteni kívánt felvételhez hasonló, a gép által felkínált kép egyikének megérintésével aktiválhatjuk a témának megfelelő, optimális beállításokat.
Az E-M5 Mark III emellett 16 Művészi szűrőt is kínál, így használói igencsak kreatív felvételeket alkothatnak, ráadásul egyszerűen. A különleges hangulatot adó effektek használata ráadásul már a felvétel elkészítése előtt látható a kijelzőn.

Elérhetőség, árak

Az OM-D E-M5 Mark III november közepétől, ezüst és fekete színben, vázként 399.990.- HUF javasolt fogyasztói áron4, valamint M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO objektívvel 599.990.- HUF áron5 és M.Zuiko Digital ED 12-200 F3.5-6.3 objektívvel 599.990.- HUF áron5, kitben is elérhető.

OM-D E-M5 Mark III FŐBB JELLEMZŐK:

 • Rendkívül kompakt és könnyű kialakítás a lehető legszabadabb felvételkészítés érdekében
 • Az Olympus híres időjárásálló – por-, csepp- és fagyálló – kivitelt biztosító tömítésrendszere
 • 20,4 MP Live MOS szenzor az élvonalat képviselő SSWF pormentesítő technológiával
 • kompakt kivitelű, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor egység akár 6,5 FÉ lépés korrekcióval4
 • TruePic VIII képprocesszor a nagysebességű képalkotás és különleges felvételi módok biztosításával
 • 121 kereszt típusú, szenzorba épített fáziskülönbség-érzékelő AF rendszer többféle AF terület móddal és beállítással
 • Ikonikus design, kiváló ergonómiát biztosító kezelőszervekkel
 • Méretek: Sz 125,3mm x Ma 85,2mm x Mé 49,7mm
 • Tömeg: kb. 366g (csak váz), 414g (akkumulátorral és SD kártyával)
 • “OM-D Movie” videofelvétel: 4k és C4K, több szintre beállítható képstabilizátor, nagysebességű (120 fps) felvételkészítés FullHD formátumban, mikrofoncsatlakozó
 • Különleges Live Composite üzemmód a fénycsíkok és csillagjárás megörökítésére
 • Pro Capture mód a másodperc törtrészéig tartó pillanatok megörökítéséhez (14 kép mentése a kioldó lenyomásáig)
 • Tripod High-Res Shot funkció 50MP méretű, rendkívül nagyfelbontású képek készítéséhez
 • Focus Bracketing és Focus Stacking funkció közelképekhez
 • Nagyméretű kereső kiváló optikai jellemzőkkel
 • 1/8000 mp záridőre képes mechanikus zár
 • Egyéni üzemmód a rendszeresen használt beállítások gyors kiválasztására
 • Felvételek küldése okostelefonra Wi-Fi-n keresztül, Bluetooth csatlakozással
 • USB töltéssel
 • Anti-flicker shooting és Flicker scan funkciók
 • Téma üzemmódok és Művészi szűrők az egyszerű és kreatív felvételkészítéshez

 

Olympus


 • 1 M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO objektívvel f=40mm gyújtótávolság mellett (35mm ekvivalens érték: f=80mm), CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérve („Yaw” és „Pitch”).
 • 2 M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO, illetve M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO (2019 Október 17-i adatok alapján)
 • 3 M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO objektívvel f=100mm gyújtótávolság mellett (35mm ekvivalens érték: f=200mm), képstabilizátor működés félig lenyomott kioldóval: kikapcsolva, képfrissítés: nagysebességű. CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérve („Yaw” és „Pitch”).
 • 4 Ajánlott fogyasztói ár.
 • 3 A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal