Oszd meg barátaiddal:

II. Drónfotó Pályázat eredményhirdetés

Kirják József – Aranyfa

A hazai drónos piac egyik megkerülhetetlen szereplője, a MyActionCam idén második alkalommal hirdetett drónfotó pályázatot – a felhívásra ezúttal 640 pályamű érkezett. A képeket szeptember 14-ig várták a pályázat online felületén, és idén először meghirdették a speciális kategóriát is, ahol a flatland képek, szférikus panorámafotók, 8k-s képek kaptak főszerepet.

A mezőny különösen erős volt, végül az öttagú zsűri (Nánási Pál fotós, Ajpek Orsi, az Index.hu Sajtófotó-díjas munkatársa, Kálló Péter, a Rockstar Photographers alapítója, Böröcky Bulcsú, az I. Drónfotó Pályázat győztese és persze Damak Ferenc drónpilóta, a MyActionCam és a fotópályázat alapítója) 51 képre szűkítette a mezőnyt úgy, hogy személyes kedvenc alkotásaikat egyszer megjelölték. Végül 51 kép került be a végső válogatásba, azok, amelyeket legalább ketten kiválasztottak. Ezeket öt különböző szempont (vizuális összhatás, megismételhetőség, eredetiség, tudatosság és kreativitás) alapján, egyenként értékelték egy ötfokozatú skálán, úgy, hogy az alkotók neveit nem látták zsűrizés közben.

A közönség pedig október 14-ig voksolhatott kedvenc alkotására.

A végeredmény:
A közönségdíjat egy amatőr drónfotós, Németh Zsolt nyerte az „Egy kedves Balinézzel” című képpel.
A speciális kategória nyertese egy flatland kép lett, a címe Világok között, alkotója Domonkos Sada.

A harmadik helyezett Török János fotóriporter Bivalyok című képe, mely a nagyszéksósi bivalyrezervátumban készült.

Második, épp csak egy hajszálnyival (összesen kettő ponttal) lemaradva az elsőtől Dr. Simán László Tengerszem című alkotása lett, a fődíjat pedig az egyik legtudatosabban megkomponált drónfotó készítője, Kirják József nyerte el Aranyfa című képével.

A legjobb 13 alkotásból egy 2020-as falinaptár is készült, melyből a díjátadó minden résztvevője kapott egy példányt a PhotoExpón, ahol az eredményhirdetésre is sor került.

Drónfotópályázat biztosan lesz jövőre is, az érdeklődők a részletekről a MyActionCam Facebook oldalán és II. Drónfotó Pályázat oldalán tájékozódhatnak majd.

www.myactioncam.hu

Ez is érdekelhet:  Pletyka: A SONY A6700-al két új obi is érkezik
Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.