Hirdetés:

 

A Canon bemutatta az EOS 80D-t, mely a vállalat első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyhez távolról vezérelhető zoom- és élességállítást lehetővé tévő adaptert illetve objektívet fejlesztettek. Az EOS 80D rendkívül jól személyre szabható, elképesztően gyors, és könnyű kezelni. Megtalálható benne minden modern képalkotó technológia – köztük az új 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő és a DIGIC 6 processzor, valamint az új, 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer és a villámgyors, másodpercenként 7 kép készítésére képes sorozatfelvétel funkció is. A lenyűgöző fotók mellett természetesen a 80D is alkalmas csodálatos Full HD videók készítésére.

A Canon az új DSLR fényképezőgéppel együtt új Nano USM technológiát használó, általános felhasználási célra tervezett EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM objektívet, valamint az opcionális PZ-E1 Power Zoom Adapter-t is bemutatta, melyekkel video üzemmódban a kézi zoomolásnál sokkal egyenletesebb mozgást lehet elérni, akár távolról történő Wi-Fin keresztüli vezérlés esetén is.

Az új szenzor és a hozzá tartozó 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer gyönyörű éles képeket eredményez, ráadásul az AF pontok egyenként is kiválaszthatóak, és területenként csoportosíthatóak. Ennek köszönhetően mi határozhatjuk meg, hogy a képnek hol legyenek a fókuszpontjai. Bizonyos extenderek és teleobjektívek használata esetén az új AF rendszer mostantól f/8-as AF támogatást biztosít 27 pontra vonatkozóan. Így az új EOS 80D-vel készített éles képek egyes részleteit is bátran lehet használni akár még nagyobb nyomatok elkészítésére is.

Hirdetés:


Az új fényképezőgép tervezésekor fontos szempont volt, hogy változó fényviszonyok mellett is tökéletesen helytálljon, így natív ISO tartománya ISO 100-tól 16 000-ig terjed, és ISO 25 600-ig bővíthető, illetve – akár csak a nem rég bemutatott EOS 1Dx Mark II esetében – még a telihold fénye mellett is (-3EV) megbízhatóan működik az autofókusz.  A 7560 pixeles RGB+IR fénymérő a látható fényt és a láthatatlan infravörös fényt is méri, ami ugyancsak a pontos expozíciót támogatja. Az EOS 7D Mark II-ből és EOS 1Dx Mark II-ből ismert Flicker Detection (Villodzás-érzékelés) technológia abban segít, hogy egyenleten mesterséges fényben (például fénycsövek esetén) is egységes megvilágítású képek készüljenek. Az új White Priority beállítás tovább segíti a melegebb tónusok lecsökkentését.

Az EOS 80D kezelése teljesen személyre szabható, a leggyakrabban használt módokhoz és beállításokhoz a megfelelő kezelőszerveket lehet hozzárendelni. A gép intelligens keresője a teljes lefedettség mellett megjeleníti az aktuális beállításokat is. Ha valaki az élőképet részesíti előnyben – ami videózáskor különösen hasznos és gyakorlatilag elengedhetetlen– könnyen át lehet váltani a 7,7 cm-es (3,0”-os) Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyőre. Az EOS 80D-vel lehetőség nyílik Full HD-s MP4videók rögzítésére 60 képkocka/másodperc sebességgel, ami ideális lehet például utazó vloggerek számára.  A minőségi felvételeket támogatja továbbá a fejhallgató- és mikrofonbemenet.

Könnyű csatlakoztathatóság, távoli felvételkészítés és a végeredmény megosztása

A Canon Camera Connect alkalmazás használatával okostelefonról vagy táblagépről is vezérelni lehet a felvételek készítését. A beépített Wi-Fi és NFC-funkció leegyszerűsíti a más eszközökhöz való kapcsolódást, valamint a képek megosztását. A fényképezőgépet nem csupán telefonhoz vagy táblagéphez, hanem akár PC-hez is csatlakoztathatjuk, és onnan is irányíthatjuk akár Wi-Fi router nélkül is. Természetesen a gép a Canon Connect Station CS100 képmegosztó berendezésével is kompatibilis.

PZ-E1 adapter

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Lenyűgöző fotók és videók készítése az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-mel és a PZ-E1 Power Zoom Adapterrel

Az EOS 80D sokoldalúságához tökéletesen illeszkedő új EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM szupergyors autofókuszt biztosít.  Az új objektív képstabilizátorának köszönhetően 4 értékkel is csökkenthetjük a zársebességet, ráadásul a rendszer felismeri, hogy egy gyorsan mozgó tárgyat követünk, vagy megszokott módon fotózunk.

Az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM az első olyan Canon objektív, amely a Nano USM fókusz technológiát használja – ez a gyorsasága mellett csendes fókuszálást tesz lehetővé. Az új PZ-E1 Power Zoom Adapter egy kompakt és könnyű kiegészítő, amelyet az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM-hez terveztek. Az adapterrel a kézi mozgatásnál sokkal finomabban lehet szabályozni a zoomolást videórögzítés közben. Ha nincs arra lehetőség, hogy a fényképezőgép mellett legyünk – így például egy fészek közelében kihelyezett gép esetében – az adapterrel Wi-Fi-n keresztül távolról is változtathatjuk a beállításokat[1].

Az EOS 80D legfontosabb jellemzői:


Hirdetés:
 • 7 képkocka / másodperc
 • -3EV mellett is működő autofókusz
 • ISO 100-tól 16 000-ig állítható, ISO 25 600-ig bővíthető
 • Vari-angle Clear View LCD II érintőképernyő
 • DIGIC 6 processzor; 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő
 • 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer,
  f/8-as AF támogatás 27 AF pontra vonatkozóan
   

Az EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM legfontosabb jellemzői:

 • Széles fókusztartomány sokféle téma rögzítéséhez
 • Nano USM technológia: gyors és csendes AF
 • 4 értékkel is csökkenthetjük a zársebességet
 • Remegés mentes videók készítése a dinamikus képstabilizátorral
   

A PZ-E1 Power Zoom Adapter legfontosabb jellemzői:

 • Kompakt és hordozható
 • Egyenletes, lassú zoom videók készítésekor[2]
 • A zoomolás Wi-Fi-n keresztül történő távvezérlése a Canon Camera Connect alkalmazás segítségével2
 • Könnyen állítható zoom sebesség az optimális használathoz

 

www.canon.hu

[1] Ha kompatibilis készülékkel használják. További információért lásd a specifikációkat.

 

[2] Ha kompatibilis objektívvel, fényképezőgéppel vagy okos eszközzel használják. További információért lásd a specifikációkat.

 

 

 


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x