Bejelentés,  Sony

SONY FE 24-70 f2.8 GM II

sony 24 70mm f2.8 gm ii
SONY FE 24-70 f2.8 GM II

Szépen gyarapszik a SONY objektív parkja. A legújabb modell biztosan belopja magát a SONY-s tulajdonosok szívébe, hiszem kicsi súlya és igen vonzó fényereje mellett az egyik legjobb zoomátfogást biztosítja, ami igen sok helyzetben, szituációban helyt tud állni, mint például portré, táj, vagy akár streetfotó.

 

Sajtóbejelentés

A Sony bejelentette hatvanhetedik objektívjének érkezését a tükör nélküli E-bajonettes termékcsaládban – bemutatkozik a várva várt FE 24-70mm F2.8 GM II (SEL2470GM2 modell). A Sony ezzel a világ legkönnyebb F2.8-as szabványos zoomobjektívjét fejlesztette ki: vezető objektívtechnológiájával biztosítja a Sony „G Master” szériában már megismert lenyűgöző felbontást és a gyönyörű bokeh effektust. Az FE 24-70mm F2.8 GM II a termékcsalád egyik legsokoldalúbb objektívje, amely fotósok, videókészítők és hibrid tartalomgyártok számára egyaránt tökéletes választás.

„Hat év telt el azóta, hogy a Sony piacra dobta az első 24-70 mm F2.8 G Master-t. Ez idő alatt az ügyfeleink igényei megváltoztak” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe képalkotási területéért felelős alelnöke – „Mindig nagy figyelmet fordítunk a közösségünkre, ezért az új FE 24-70mm F2.8 GM II-t a képalkotók visszajelzései alapján terveztük. Tisztában vagyunk azzal, hogy a 24-70 mm-es gyújtótávolság nagy népszerűségnek örvend, ezért elengedhetetlen volt, hogy tovább fejlesszük és a legfejlettebb technológiánkat biztosítsuk a vásárlóink számára egy ilyen jelentős eszközünk esetén. Nagy örömmel mutatjuk be a világ legkisebb és legkönnyebb F2.8-as sztenderd zoomobjektívjét.”

 

Fejlett képminőség egy zoomobjektívben, amely a prímobjektíveki méltó vetélytársa

Az FE 24-70mm F2.8 GM II kiválóan alkalmas a kompakt, mégis sokoldalú működésre, lehetővé téve a felhasználók számára rendkívül éles, részletes művek elkészítését állóképek és videók esetében egyaránt. Az új objektív nagy felbontással rendelkezik a kép egészét tekintve, még szélesre nyitott rekesznyílás mellett is. A teljesen újratervezett optika öt aszférikus elemet is tartalmaz, köztük kettő nagy precizitású XA (extrém aszférikus) elemet. Az FE 24-70mm F2.8 GM II részét képezi még két ED (extraalacsony szórású) és két Super ED üvegelem. Az új, lebegő fókuszmechanizmussal kombinálva az objektív hatékonyan szabályozza a kromatikus aberrációt, az asztigmatizmust, a torzítást és a kómát, így minden zoom- és rekeszbeállításnál kiemelkedő felbontás érhető el a kép teljes területén.

A FE 24-70mm F2.8 GM II még a kihívást jelentő fényviszonyok mellett is kiváló tisztaságot biztosít a tükröződés és a szellemképek minimalizálásával – mindez a Sony eredeti Nano AR Coating II bevonatának köszönhető, amely egyenletes tükröződésgátló bevonatot hoz létre az objektív felületén. Az FE 24-70mm F2.8 GM II lenyűgöző bokeh effektust produkál a zoomtartomány teljes egészében. A gyönyörű és szinte tökéletesen körkörös fényfoltokat a fejlett optikai kialakításnak és az újonnan kifejlesztett 11 lamellás rekeszegységnek köszönheti.

Az új 24-70 mm-es kialakítással az objektív kiemelkedő közelkép-teljesítményt nyújt 24 mm-nél 8,25 hüvelyk (0,21 méter) és 70 mm-nél 12 hüvelyk (0,30 méter) minimális fókusztávolsággal, valamint 0,32-szeres maximális nagyítással.

Gyors és pontos autofókusz

Az FE 24-70mm F2.8 GM II a Sony négy eredeti XD (extrém dinamikus) lineáris motorjának, a lebegő fókuszmechanizmusnak és a fejlett objektívvezérlésnek köszönhetően éri el a megbízható fókuszt, mely érvényes a gyorsan mozgó alanyok fényképezése esetén is. Emellett az objektív támogatja az akár 30 képkocka/másodpercii sebességű sorozatfelvételt állóképeknél és a 4k 120p videofelvételt autofókusszal.

Az FE 24-70mm F2.8 GM II lehetővé teszi a teljes AF-követési teljesítményt állóképek készítésénél, zárt rekesz esetén is, biztosítva ezzel a mélyebb mélységélesség használatát, hogy a mozgó alanyok a sorozatfelvételekiii készítésekor is éles fókuszban maradhassanak. Az objektív AF-követési teljesítménye zoomolás közben megközelítőleg kétszer jobb, mint az előző modelléiv.

Kifinomult lehetőségek a kreatív filmkészítés során

Az állandó F2,8-as maximális rekeszértékkel, a lenyűgöző AF-teljesítménnyel, a sokoldalú vezérléssel és a rendíthetetlen megbízhatósággal az FE 24-70mm F2.8 GM II bármilyen videós alkalmazás mellett megállja a helyét. Rendkívül csendes AF működést kínál az XD lineáris motoroknak és az újonnan kifejlesztett rekeszegységnek köszönhetően, és a legújabb objektívtechnológia felhasználásával csökkenti a fókuszlégzést, a fókuszeltolódást és a tengelyirányú elmozdulást zoomolás esetén, a zavarmentes videofelvételek érdekében. Az objektív támogatja a kompatibilis Alpha sorozatú fényképezőgépekben biztosított légzéskompenzációs funkciótv is.

A fejlett videógyártás további támogatására az új objektív Linear Response MF (kézi fókuszálás) funkcióval rendelkezik, amely nagyfokú ismétlési képességet biztosít, mivel a fókuszgyűrű közvetlenül és folyamatosan reagál a finom vezérlésre. Az eszköz egy rekeszgyűrűt is tartalmaz, amely a manuális rekesz/íriszvezérlést gyorssá, közvetlenné és egyszerűvé teszi. A dedikált íriszgyűrű lehetővé teszi a kattintás nélküli vezérlést a sima mélységélesség-átmenetek eléréséhez.

Páratlan hordozhatóság

A Sony kompakt Alpha™ rendszerű E-bajonettes fényképezőgépeihez tökéletesen illeszkedő FE 24-70mm F2.8 GM II kategóriájában a világ legkisebb és legkönnyebb 24-70 mm F2,8 zoomjával rendelkezik, példátlan rugalmasságot és szabadságot kínál a felvételkészítéshez a legkülönbözőbb helyzetekben. A FE 24-70mm F2.8 GM II mindössze 695 grammot nyom, ami körülbelül 20%-kal könnyebb, mint az eredeti 24-70 mm F2,8 G Master. Az objektív hossza 16 milliméterrel, a teljes térfogat pedig körülbelül 18%-kal csökkent.

Megbízhatóság és jobb vezérelhetőség

Az új FE 24-70mm F2.8 GM II-et professzionális fotósok visszajelzései alapján fejlesztették, hogy még hatékonyabb vezérlést és kezelhetőséget kínáljon elődjeinél. A modell részét képezik az alábbiak:

  • Zoom kapcsoló a zoomgyűrű nyomatékának feszes vagy egyenletes beállításához
  • Újonnan hozzáadott rekeszgyűrű kattintható kapcsolóval és íriszrögzítővel
  • Két testre szabható fókusztartó gomb
  • Fókuszgyűrű, amely kézi fókuszáláskor közvetlenül és lineárisan reagál a finom vezérlésre
  • Új objektívfedél-kialakítás a körkörös polarizációs szűrők vezérlésére szolgáló nyílással (átmérő: 82 mm)
  • A jobb kezelhetőség és működés érdekében átalakított súlypont, mely a tartó felé tolódik vissza

A megerősített por- és nedvességállóvi kialakítás további megbízhatóságot biztosít a kihívást jelentő kültéri használathoz. A gombokat és kapcsolókat gumitömítéssel látták el, ráadásul az objektívtartót is egy gumigyűrű rögzíti. Az elülső lencseelem fluor bevonattal is rendelkezik, amely taszítja a vizet, az olajat és más szennyeződéseket, miközben megkönnyíti a lencse felületére tapadt szennyeződések és ujjlenyomatok letörlését.

Gyújtótávolság 24-70 mm
Maximum rekesz F2.8
Minimum rekesz F22
Blendék 11
Kiosztás 20 lencsetag, 15 csoportra osztva
Közelpont  21 cm
Betekintési szög  nincs adat
Filter méret 82 mm
Érzékelő rajzolat fullframe
Élességállítás Automatikus
Súly 695 g
bajonett SONY FE

 

Elérhetőség

Az új FE 24-70mm F2.8 GM II 2022 májusától lesz kapható a Sony viszonteladóinál.

www.sony.hu


i MTF-táblázat összehasonlítás alapján.
ii Az Alpha 1-gyel párosítva. “Hi+” sorozatfelvételi mód esetén. Hatékony 1/125 másodperces vagy annál nagyobb záridőnél. AF-C módban 1/250 másodperces vagy magasabb záridőnél. A maximális sorozatfelvételi sebesség a felvételi módtól függ.
iii Kompatibilis fényképezőgéppel és a fényképezőgép [Aperture Drive in AF] paraméterének [Focus Priority] beállításával. A fényképezőgép-kompatibilitási információkért tekintse meg a Sony támogatói oldalát az interneten.
iv Sony tesztek. A SEL2470GM fényképezőgéphez képest.
v Kompatibilitási információk a következő címen: https://www.sony.net/dics/breathing/ Csak film üzemmódban érhető el. A látószög és a képminőség megváltozhat a funkció használatakor. A kompenzáció nem feltétlenül képes minden helyzetet lefedni.
vi Nem 100 százalékig por- és nedvességálló.

Hirdetés:

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük