Hirdetés:

Új Panasonic 43 mm-es portré és 150 mm tele objektív

A Panasonic a 2013-as CP+ Show-n (amit Japánban rendeztek meg a napokban) mutatta be két darab új objektívjét. Az egyik egy portré, a másik meg egy teleobjektív. Bár a cég már tavaly beharangozta, hogy 2013-ban valószínű le is fogja gyártani ezeket, de akkor ez még bizonytalan volt. Mára már biztossá vált, hiszen be is mutatták a kiállításon.

A Panasonic 43mm f1.2 jelzésű modellnek – amit portré objektívként értékesítenek majd – nagy fényereje van, ami arra enged következtetni, hogy még rossz fényviszonyok mellett is szép képeket lehet majd csinálni vele a kiszemelt modellről. Kérdés persze, hogy mennyire fog torzítani, mert a portré objektívek – bár erről vita van a fotósok körében – 50mm-től indulnak.
Szerinted melyik az ideális méret, oszd meg velünk lentebb a hozzászólásnál.

Panasonic 43mm f1.2 objektiv

Panasonic 43mm f1.2

Hirdetés:


A cégnek van egy hasonló 14-42 mm f 3.5-5.6 II ASPH jelzésű objektívje is, ami ugyan nagylátószögűként üzemel, de ez a mostani ehhez hasonlít a leginkább, bár 25%al kisebb és könnyebb is annál. Végső soron minden stimmel csak nem ugyanaz a felhasználásuk. Ennek az új modellnek azonban a zoom gyűrűje is sokkal érzékenyebb, halkabb az egész rendszer, és valljuk be a kettő nem összehasonlítható, mivel a 14-42mm-es egy alacsonyabb árfekvésű darab, szemben a mostanival, aminek ereje a fényerőben rejlik, így az ára is más.


Hirdetés:

 Panasonic 150mm f2.8 Micro

Panasonic 150 mm f2.8

No és akkor még nem ejtettünk szót a másik objektívről, amit Panasonic 150 mm f2.8 hívnak. Sajnos erről nem sok információnk van, de annyit tudunk, hogy ez egy remek választás lehet olyan fotósoknak, akik jelenlétükkel nem kívánják megzavarni pl. az állatokat, szeretnek a természetben járni és fotózni. Nekik ez egy nagyon jó választás lesz majd. Nagy fényerejű, így az árnyékot adó fák tövében is gond nélkül készíthetünk éles képeket.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

Mind a két objektív képstabilizátorral van felszerelve.

dpreview.com


Hírlevél feliratkozás

... hogy ne maradj le semmiről!

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x