Hirdetés:

Oszd meg barátaiddal:

Új Panasonic 43 mm-es portré és 150 mm tele objektív

A Panasonic a 2013-as CP+ Show-n (amit Japánban rendeztek meg a napokban) mutatta be két darab új objektívjét. Az egyik egy portré, a másik meg egy teleobjektív. Bár a cég már tavaly beharangozta, hogy 2013-ban valószínű le is fogja gyártani ezeket, de akkor ez még bizonytalan volt. Mára már biztossá vált, hiszen be is mutatták a kiállításon.

A Panasonic 43mm f1.2 jelzésű modellnek – amit portré objektívként értékesítenek majd – nagy fényereje van, ami arra enged következtetni, hogy még rossz fényviszonyok mellett is szép képeket lehet majd csinálni vele a kiszemelt modellről. Kérdés persze, hogy mennyire fog torzítani, mert a portré objektívek – bár erről vita van a fotósok körében – 50mm-től indulnak.
Szerinted melyik az ideális méret, oszd meg velünk lentebb a hozzászólásnál.

Panasonic 43mm f1.2 objektiv

Panasonic 43mm f1.2

A cégnek van egy hasonló 14-42 mm f 3.5-5.6 II ASPH jelzésű objektívje is, ami ugyan nagylátószögűként üzemel, de ez a mostani ehhez hasonlít a leginkább, bár 25%al kisebb és könnyebb is annál. Végső soron minden stimmel csak nem ugyanaz a felhasználásuk. Ennek az új modellnek azonban a zoom gyűrűje is sokkal érzékenyebb, halkabb az egész rendszer, és valljuk be a kettő nem összehasonlítható, mivel a 14-42mm-es egy alacsonyabb árfekvésű darab, szemben a mostanival, aminek ereje a fényerőben rejlik, így az ára is más.

 Panasonic 150mm f2.8 Micro

Panasonic 150 mm f2.8

No és akkor még nem ejtettünk szót a másik objektívről, amit Panasonic 150 mm f2.8 hívnak. Sajnos erről nem sok információnk van, de annyit tudunk, hogy ez egy remek választás lehet olyan fotósoknak, akik jelenlétükkel nem kívánják megzavarni pl. az állatokat, szeretnek a természetben járni és fotózni. Nekik ez egy nagyon jó választás lesz majd. Nagy fényerejű, így az árnyékot adó fák tövében is gond nélkül készíthetünk éles képeket.

Ez is érdekelhet:  EISA 2023: 5 díj a SONY-nak

Mind a két objektív képstabilizátorral van felszerelve.

dpreview.com

Hirdetés:
Hirdetés:
imedia
Híreinket szemlézi
abplusz
Tárhelyszolgáltatónk

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Hirdetés:
Edit Template

Ez is érdekelhet:

Mit szólsz hozzá?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 1 014
  • 96
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x