hírek,  Rövidhírek

Jön a Full Frame Pentax!

A Pentax mindig is ismert volt a retro stílusú vázairól, de az innovatív megoldásairól egyaránt. A cég megszellőztetett egy hírt miszerint betörnek a full frame érzékelős DSRL piacra is hamarosan. Ez egy nagyon jó hír a Pentax fanoknak. A cég ismert a jó ár-érték arányű fényképezőgépeiről. A DSLR felhozatal eddig csupa aps-c szenzoros gépből állt, de a CP+ alatt a Tokina egyik alkalmazottja elárulta, hogy a full frame formátumú Pentax gép már prototípus fázisban van.

A Tokina az egyik legfontosabb partnere a Pentaxnak és főleg objektívek gyártásával foglalkozik. A PhotoRumors szerint már létezik egy prototípus, így a megjelenés is várható a közeljövőben, de persze ennek időpontja még nem tisztázott. Ez a lépés már sokak által várt, mert a gyártó roppant népszerű a haladó amatőrök körében és a professzionális szegmensbe főként a teljes kisfilmes képkocka méretű szenzor hiánya miatt nem tudott betörni. Van ugyan egy Pentax 645D névre hallgató középformátumú gépük, de jellemzően ez teszi ki a piac legkisebb szeletét a speciális kamera rendszerek és a nagyformátumú (műszaki) gépek után.

full frame-es Pentax analóg gép.


Hirdetés:

Ezzel a hírrel egy közel öt éves mítosz látszik igazolódni, ugyanis a full frame Pentax DSLR pletykája igen sok éve lóg már a levegőben. Azért is érdekes, hogy pont a Tokina szellőztette meg ezt az információt, mert ők objektív gyártással foglalkoznak és ez kulcskérdés ebben a szituációban, ugyanis a modern optikák közül nem sok olyannal rendelkezik a Pentax, mely kirajzolja a teljes kisfilmes képkört, így valószínűleg a Tokina szerepe pont ennek a hiányosságnak a korrigálásában van. Ezzel az apró hír morzsával akár lavina is megindulhat, így további hírek várhatók.

Pentax K-3 DSLR tervezet
Pentax K-3 DSLR tervezet

forrás: photorumors.com / fordítás: printscreen.hu

Írd meg a véleményedet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük