Kezdőlap » Bejelentes » Panasonic GH5 MKII

Panasonic GH5 MKII

@panasonic.hu

A Panasonic bejelentette legújabb mikro 4/3-os fényképezőgépét a GH5 MK II-t. 20 megapixelen biztosít, akár élő közvetítési lehetőséget, amihez már csak egy izmos netkapcsolat szükségeltetik.

Hivatalos sajtóanyagot nem kaptunk, így “szabadszájú” lesz ez a bejelentés. :J

Hirdetés:

Nos, amit tudunk, hogy ebben a gépezetben egy 20 MP MOS szenzor van, ami a legnagyobb képfelbontásban 5184×3888 pixelt eredményez (jpg és RAW fájlformátumban is). Oldalarányt tekintve 4:3 / 3:2 / 16:9 / 1:1 beállításokat szereti, ebben tud dolgozni, Adobe RGB és sRGB színtérben. Videóban 4K minőséget rögzít, de a korábban jelzett élő közvetítés funkciót “csak” Full HD / HD minőségben tudja RTMP / RTMPS protokollon keresztül.

Ami még igen szembetűnő – a robosztus kialakításán túl -, hogy van hátul egy igen nagy méretű TFT LCD kijelző is, ami kicsit zavaró, hogy mindössze 1,84m képpontocska van, ami a 3″ képátlót figyelembe véve karcsú, ámbár szomorúságunkat enyhítheti az ennél igencsak részletgazdagabb képet visszaadó EVF, ami nagyjából a duplája (pixelt tekintve) 3,68m pixel.

A fókuszrendszere kontrasztalapon működik AF/S, AF-C/MF módban. A teljes képmezőt 1728 ponton tudja érzékelni, és a szokásos fénymérési módok természetesen itt is megtalálhatóak, inteligens szem/arc/test/állat érzékeléssel. Egyébként ma már annyira kifinomult mindegyik gyártónál ez a feature, hogy csak ámulok. Apróság, de nagyban megkönnyíti a munkát az arc érzékelése.

Sorozatban EZ és MZ esetén is max 12 kép / sec (AF-S módban), míg folyamatos éllességállításnál ez lecsökken 9-7 kép / sec -re.

Bár a videós funkcióit mi nem elemezzük, de már az előd is jó tulajdonságokkal rendelkezett e téren, így biztosak lehetünk benne, hogy ebben a továbbfejlesztett modellben is egy combos szoftver mellé telepített proci fogja segíteni a fotósok és vloggerek mindennapjait, ami még kiegészít az 5 tengelyes IBIS képstabi is, szóval szinte garantált az elmosódásmentes felvétel.

Ez is érdekelhet:  Megérkezett: Olympus PEN E-P7

 

Petyusz
Social:
Latest posts by Petyusz (see all)

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x