Kezdőlap » Bejelentes » Megjelent: két új fix Nikkor Z objektív

Megjelent: két új fix Nikkor Z objektív

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S + NIKKOR Z MC 50mm f2.8

A Nikon hivatalosan is bejelentett 2 darab, fix fényerős Nikkor objektívet a Z sorozatú milc vázaihoz.

Sajtóbejelentés

Hirdetés:

A Nikon bemutatja a Nikon Z családhoz csatlakozó első két makróobjektívet. A rendkívül könnyű NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S egy professzionális, S sorozatú makróobjektív, amely lenyűgözően élethű mélységet és részletességet nyújt. A NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 egy kompakt, könnyű és sokoldalú objektív, amely ideális olyan kezdő makrófotósok számára, akik élénk közeli képeket szeretnének fotózni.

A professzionális NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S az életnagyságú képek mestere az 1:1-es leképezési aránynak, a hibátlan élességállításnak és a kiváló képalkotási képességeknek köszönhetően. Az állóképek és videók készítéséhez optimalizált közepes telefotó-látószögnek köszönhetően ez egy lenyűgöző objektív a részletgazdag portrékhoz: az élesség és a kontraszt épp olyan bámulatos, akár az elmosódás. A vezérlés pontos és rugalmas, és a fotográfus átfordíthatja az objektív élességállítási irányát, ami előnyös lehet vegyes alkotási környezetben való munkavégzés során.

Az új NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 egy nagyszerű univerzális objektív, amely a leghétköznapibb témák szépségét is képes feltárni. Akár ételeket, akár virágokat és macskaköves utcákat fotóz felülről, rendkívül éles, életnagyságú (1:1) makrófelvételeket, valamint lélegzetelállító közeliket rögzíthet könnyedén kisméretű témákról és részletekről. Az élességállítás gyors és pontos még akkor is, ha a makróobjektív eleje mindössze 5,6 cm-re van a témától! A klasszikus 50 mm-es gyújtótávolsággal és a természetes perspektívával a portréktól az utcai jelenetekig bármit megörökíthet a felhasználó.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A régóta várt 105 mm-es makróobjektív lenyűgözően szép makróteljesítményre képes a Z rendszerrel, és tökéletes választás mind a profik, mind a makrófotózás iránt lelkesedők számára. Kisebb és megfizethetőbb testvére is sok mindent kínál: az új 50 mm-es makróobjektív ideális megoldás, ha igazi makrófotózásba szeretne belevágni. Ha pedig egy sokoldalú, 50 mm-es objektívre van szükség, amellyel lenyűgöző közelik készíthetők, akkor ez lesz a jó választás.”

 

***

#CreateYourLight: ismerje meg a NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S objektívet

Donna Crous, ételfotós és a Nikon európai nagykövete elmondta: „Olyan szerencsés voltam, hogy az új NIKKOR Z 105 mm-es makróobjektívvel dolgozhattam, amikor a Create Your Light kampányt készítettük a Nikonnal. Teljesen odavoltam a teljesítményéért, különösen attól, amit gyenge fényben nyújtott. Ez az objektív egyértelműen alapdarab minden olyan ételfotós számára, aki szereti a kis mélységélességet, a gyors élességállítást és a gyönyörű elmosódást – hiszen mindenki szereti a háttérben elmosódott gyönyörű fénygömböket!”

Hirdetés:

Főbb jellemzők: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

 • Professzionális, f/2,8-as rekeszértékű közepes, makró telefotó-objektív: S sorozat: Az optikai kivitel új dimenziója. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.
 • Figyelemre méltó mélységű, élethű képek: a széles Z-bajonett és a rögzített f/2,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz tökéletesen lekerekített, természetes megjelenésű háttérelmosást tesz lehetővé.
 • Gyors, tökéletes élességállítás: az élesség kiváló – akár közeliket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. Drámaian csökkenti az elszíneződést, így az AF-rendszer hihetetlen sebességgel és pontossággal tudja beállítani az élességet.
 • Elegánsan tiszta: A Nikon tükröződésgátló ARNEO és Nanokristály bevonata hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A fényképezőgépbe épített rázkódáscsökkentés (VR) az elektronikus VR-rel együtt dolgozik a kézből készült stabil felvételekért még gyenge fényben is.
 • Pontos közelik: a minimális fókusztávolság mindössze 0,29 m, az AF élességállítási határoló pedig 0,29–0,50 m-es tartományban gyorsabban érzékeli a témákat. Kézi élességállítás esetén az Ön által alkalmazott munkamódszernek megfelelően kezelheti a fókuszvetést.
 • Makróvideó: használja ki a halk AF és a zökkenőmentes, stabil rekeszvezérlés előnyeit. A fókuszlégzés majdnem teljes mértékű kiküszöbölésének köszönhetően az élesség a felvétel látószögének befolyásolása nélkül állítható.
Ez is érdekelhet:  Megjelent: NIKKOR Z 40mm f/2

A Nikon sokoldalúsága: könnyedén átfordíthatja az objektív élességállításának irányát¹, és a jól ismert AF-S Micro-NIKKOR 105 mm-es objektívvel azonos, 62 mm-es felcsavarható szűrőkkel is használható.

Munkára tervezve: a bajonett minden mozgó részét szigetelés védi a portól és nedvességtől. A Nikon fluor bevonata taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.²

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

 • Remek makrók: az objektívváz jelölései egyértelműen jelzik, hogy 1:4, 1:2 vagy 1:1 (életnagyságú) nagyítási aránnyal készít-e képet.
 • Látványos mindennapi felvételek: a klasszikus 50 mm-es gyújtótávolsággal és a természetes perspektívával a portréktól az utcai jelenetekig bármit megörökíthet.
 • Borotvaéles közelről is: a 0,16 m-es minimális fókusztávolság akkor is borotvaéles témát tesz lehetővé, ha a makróobjektív eleje csak 5,6 cm-re van a témától! VR funkciós fényképezőgéppel minden felvétel stabil lesz.
 • Téma kiemelése: a kiváló optika és az f/2,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz gyönyörű háttérelmosást tesz lehetővé.
 • Élességállítási határérték kapcsolója: az AF élességállítási határérték kapcsolójával az objektív gyorsabban állítja be az élességet 0,16–0,30 m-es tartományban.
 • Kompakt és könnyű: a könnyen kezelhető objektív egyensúlyt teremt a Z sorozatú teljes képméretű és a DX-formátumú fényképezőgépek között.
 • 75 mm DX-kivágásban: Z sorozatú, DX tükör nélküli fényképezőgéppel az objektív látószöge 75 mm-es. Makrófotók készítésekor kiváló portrékhoz vagy kisebb témák kisebb kivágásához.
 • Pontos, egyszerű vezérlés: a csendes vezérlőgyűrűvel vezérelheti a rekeszt, az ISO-érzékenységet és egyebeket. Az objektívvel azonnal válthat a kézi és az automatikus élességállítás között.
 • Védőbevonat: A Nikon fluor bevonata védi az objektív elülső részét, és megkönnyíti a felület tisztítását. Tökéletes, ha a szabadban lelte meg kreatív játszóterét.

 

További Nikkor Z objektívek érkeznek hamarosan

2021. június 2.: A Nikon örömmel jelenti be a NIKKOR Z 28mm f/2.8 és a NIKKOR Z 40mm f/2 fejlesztését. Az új kompakt és könnyű fix objektívek a Nikon Z-bajonettel rendelkező, teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez készülnek. Az objektívek megjelenése 2021-ben várható.  A NIKKOR Z 28mm f/2.8 egy nagy látószögű fix objektív, amely tökéletes mindennapi pillanatképek készítéséhez. Ezzel szemben a NIKKOR Z 40mm f/2 egy általános fix objektív, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képalkotási kifejezési lehetőségként könnyedén használják az elmosódást. Mindkét objektív könnyen használható felhasználók széles köre számára, beleértve a tükör nélküli fényképezőgépek új objektívjeit is, sokféle mindennapi helyzetben. A Nikon a felhasználók igényeinek kielégítése mellett továbbra is az optikai teljesítmény új dimenziójának elérését célozza meg. Ez végső soron hozzájárul a képalkotási kultúra szélesebb körű fejlődéséhez, amely remélhetően a fényképezés lehetőségeinek bővülését hozza el.

 

www.nikon.hu


¹ A 2020 októberében vagy azután megjelent Nikon Z fényképezőgépekkel együtt használva.

² Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás


Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x