Hirdetés:

4 magyar a Sony World Photography Awards-on

Kihirdették a Sony World Photography Awards 2013-as fotópályázatának professzionális, nyitott és ifjúsági kategóriájában nevezettek szűkített listáját. A minden eddiginél nagyobb számú beérkezett pályázat közül négy magyar fotós alkotásai is esélyesek az abszolút és a kategória díjakra.

A Sony World Photography Awards idei versenyére 170 országból rekordszámú, közel 122 000 alkotás érkezett, amelyek közül a fotós ipar vezető képviselőiből álló tiszteletbeli zsűrinek kellett kiválasztani azt a párat, amelyek minőségükkel, eredetiségükkel és modern megjelenésükkel kitűntek a többi közül. A beérkezett pályázatok között olyan témájú képek is szerepeltek, mint a szíriai konfliktus, Barack Obama elnöki kampányútja, egy magával ragadó tanulmány a kabuli moziközönségről vagy éppen egy merész kép az állatvilágról.

A világméretű fotóversenyre beérkezett pályázatok közül négy magyar fotós alkotásai is felkerültek a szűkített listára. A professzionális versenyen belül, az „Emberek” kategóriában Gárdi Balázs került be a döntősök közé, míg az amatőrök versenyén belül az „Építészet” kategóriában Forgács István, a „Pillanatfelvétel” kategóriában pedig Nagy Tamás esélyes a győzelemre. A 20 év alatti fiatal fotográfusok versenyén a „Kultúra” kategóriában induló Ilian Filin képviseli hazánkat.

Nathan-Wills-WPO
Nathan Wills

Astrid Merget, a World Photo Organization kreatív igazgatója egyértelműen megfogalmazta a szervezet célkitűzését, mégpedig hogy megtalálja a világ legjobb kortárs alkotásait és művészeit. A WPO igazgatója hozzátette, hogy a szűkített lista a legjobb módszer arra, hogy felhívja a fotósvilág figyelmét az új tehetségekre.

A szűkített listára került fényképészek pályázatai bemutatásra kerülnek a londoni Somerset Housban 2013. április 26. és május 12. között, illetve az évente megjelenő Sony World Photography Awards 2013-as kiadású könyvében is.

Hirdetés:


A Nyitott és az Ifjúsági kategória nyerteseit március 19-én hirdetik ki.

A professzionális kategória győzteseit április 25-én, egy Londonban megrendezésre kerülő gálaesten hirdetik ki, ahol egyben átadják a L’Iris d’Or-t, azaz a Sony World Photography Awards Professional Photographer of the Year (az év profi fotósa) címet is egy 25 000 dolláros jutalommal együtt a 15 profi kategória győzteseiből választott legjobb fotográfusnak. Az amatőr kategória győztese az Open Photographer of the Year (az év amatőr fotósa) díjjal és 5 000 dollárral lesz gazdagabb, emellett a Sony minden kategória nyertesét a legújabb képalkotási felszereléseivel is megjutalmazza.

Ez is érdekelhet:  Megvannak a győztesek - VII. MediaMarkt fotópályázat
Christian-Stangl-WPO
Christian Stangl

Professzionális

Tiszteletbeli zsűri

Elnök: Catherine Chermayoff (USA), a Magnum Foundation igazgatója

Zsűri: Edmund Clark (UK) fotográfus; Tim Paton (UK), ügyvezető igazgató, Balcony Jump; Francesca Sears (UK), rendező, Panos Profile a Panos Pictures-nél, és Monica Suder (Németország) fotográfusoktató és tanár.

A tiszteletbeli zsűrinek legalább három és legfeljebb tíz fotográfust kellett kiválasztania minden egyes kategórián belül. Minden fényképésznek legalább három, de legfeljebb tíz képpel kellett neveznie az egyes kategóriába. Minden beérkezett pályázatnak 2012-ben kellett készülnie. Az egyes kategóriák győztesét a jelenlegi döntősök közül hirdetik ki 2013. április 25-én.

A profik között szerepel egy magyar Gárdi Balázs személyében, aki az Emberek kategóriában az első háromba van benne.

Felix Baumgartner (AUT) - Egress training
Gárdi Balázs

Nyitott


Hirdetés:

Bíráló-bizottság:

Elnök: Damien Demolder (UK), Amateur Photographer magazin szerkesztője

További zsűri: Astrid Merget, World Photography Organisation kreatív igazgatója

A zsűrik kategóriánként 10 képet választhatnak ki a szűkített listáról, majd azok közül választják ki a kategória győztesét. A beérkezett fényképnek 2012-ben kellett elkészülnie. Minden kategóriából egy nyertes kerülhet ki, amelyet 2013. március 19-én hirdetnek ki. A Nyitott kategória abszolút nyertesét április 25-én hirdetik ki.

Ebben a kategóriában két magyar is benne van a legjobb 10 között. Az Építészet kategóriában Forgács István, míg a Pillanat felvétel kategóriában Nagy Tamás versenyzik.

 

Istvan-Forgacs-WPO
Forgács István

Ifjúsági

Az ifjúsági kategóriába kizárólag 20 év alattiak nevezhettek. A pályázatokat a World Photography Organization bírálja el.

A Kultúra kategóriában Ilia Filin képviseli Magyarországot a megmérettetésben.

Ilia Filin

 

Szorítunk minden magyarnak, hogy a lehető legjobb eredményt érhessék el, de természetesen már ez is egy hatalmas siker nekünk- és nekik is.

www.sony.hu

Oszd meg barátaiddal:

Híreinket szemlézi:
imedia
Tárhelyszolgáltatónk:
abplusz

Te váltanál DSRL-ről - Milc vázra, a tükrös objektív parkoddal?

Edit Template
Hírlevél feliratkozás:
Ez van:
  • 948
  • 130
Copyright @ FotosHirek.hu / 2011-2023.
0
Írd meg a saját véleményedet.x