Hirdetés:

Pletyka: Jön a Nikon Z8

kamera pletyka

Kishírek a nagyvilágból

A nyáron megszokott már, hogy kicsit alábbhagy a pletykaáradat, de azért most itt van egy igen érdekes infó, ami megér egy postot.

Hirdetés:


A Nikon szélsebesen erősít a milc piacon, és igyekszik minél nagyobb szeletet kihasítani a tükörnélküli piaci tortából. Éppen ezért a K+F részleg bizonyára megfeszített tempóban fejleszti a legújabb modellt, belepakolva mindenféle érdekes és finom, a felhasználók munkáját megkönnyítő feature-t. A típus elnevezésre már sok verzió volt, talán ami a legerősebb befutó lehet majd az a Nikon Z8, aminek erős a gyanúja, hogy a Z7, vagy a Z6 sorozatot váltja majd, de mindenképpen a jelenlegi csúcstartó, a 2021-ben bejelentett Z9 alá helyezik majd, és nem csak a neve miatt. :J

A megapixeleket tekintve több aprócska pixelt sűrítenek bele ugyanakkora érzékelőbe, mint a Z9, ennélfogva a szám ugyan nagyobb lesz, egészen 61 MP-nél áll meg a szám, az viszont kérdéses, hogy dinamikatartományban például mennyire lesz erősebb elődjénél. Az ISO itt is max. 25.600 lesz várhatóan alap esetben, persze kitolhatjuk 102.400-ig, ha éppen nagyon szeretnénk.


Hirdetés:

4K, 8K alap, veszteségmentesen, jó nagy fájlméretekkel. Ehhez kelleni is fog egy – két combos CFEXPRESS vagy SD kártya, amit szerintem a két foglalatba simán bele lehet majd rakni.

Vélhetően egy 5 tengelyes IBIS is meg fogja támogatni a remegő kezeket, így a “shake your body” -t csak a Michael Jackson videoklipben fogod viszontlátni.

Ha már a “rongyrázásnál” tartunk itt megjelenik a pixel shift is, ami a többi gyártónál igen jól megy, így a 61 megapixelünk hopp felugrik 240 megapixelre – belegondolni sem merek ennek mekkora hely kell a kártyán… és a winchesteren. :J Mindenesetre, ha tervezel kooperálni egy rendeztvényszervező céggel, akik falra vetítenek képeket, nem árt, ha beszerzed ezt a Nikon Z8-at, ami még meg sem jelent, de hála Isten nem kell sokáig várnod – már ami a bejelentést illeti -, mert a Nikon augusztusra ígéri, legalábbis a pletyik szerint.

Hirdetés

Pragerfoto - kreatív fotózás Budapesten

Kreatív portréfotók rólad szabadtéren, vagy stúdióban / fotóoktatás kezdőknek egyénileg, vagy kis csoportban, jó hangulatban. Kérj személyre szabott ajánlatot. 

Meglátjuk, mi várjuk nagyon, és te?

0
Neked van Nikon Z kamerád?x

 

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x