Hirdetés:

laowa 10mm f4

Egy újabb nagyon cuki, kici – nem óccó -, kínai pancake objektívet dobott (nem szó szerint) piacra a feltörekvő Laowa gyártó.

Okok semmi meglepő nincs már azon, hogy a kínaiak betették a lábukat az olcsóbb – de semmiképpen sem olcsó – objektívgyártás keskeny piacára. A Laowa a többi hasonló manuális és időnként elektronikus af rendszerrel felszerelt gyártó mellett igyekszi k amaga kis szeletét megtartani, miközben igyekszik dagadni, szélesedni, nem csak a büszekségtől. 🙂

Hirdetés:


Ez a cuki pancake lencse már a gyújtótávolságával is korrekt, mert azért jellemzően nem ez a jellemző. Vagy éppen a fényerőben van eltolódás.
Node, a 10 mm, f4 pont az a kombináció, amire mondjuk egy streetfotósnak, vagy természetfotósnak szüksége lehet, mindamellett, hogy maga a vázra helyezett objektív ne keltsen feszülést tulajdonosában, és annak vállában sem. Ezt biztosítja is a maga 130 grammjával.

 


Hirdetés:

 

A 10 miliméter pont az a gyújtótáv, ami kellően kiszélesíti szűkös látásunkat, így olyan csodák is elénk kerülhetnek a lencsén keresztül, amit szabad szemmel csak fejforgatással tudnánk magunkévá tenni… mármint a látványt. Ehhez párosul a 109,3° látószög.

A Laowa 10mm f/4 APS-C, tükörnélküli vázakhoz lett fejlesztve. AF nincs benne, ne is keresd, neked kell a fókuszt rendesen beállítani. Mondjuk ehhez képest viszont a $299 dodó kicsit elszállt árat feltételez, és még az sem enyhíti a fájdalmat, hogy egy tök egyszerű designú, fém vázba rejtett 12 lencse terelgeti a fény útját a szenzor felé.

Laowa 10mm f/4 specifikáció:

Gyújtótávolság 10 mm
Maximum rekesz F4
Blendék 5
Kiosztás 12 lencsetag, 8 csoportra osztva (4 ED)
Közelpont  10 cm
Betekintési szög 10.8°-2.7°
Filter méret 37 mm
Érzékelő rajzolat APS-C
Élességállítás manuális
Súly 130 g
Bajonett Canon RF / Nikon Z / Sony E / L mount / Fuji X

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x