Kezdőlap » milc » Egy CHIPetnyit káosz van

Egy CHIPetnyit káosz van

Kishírek a nagyvilágból

Nos, mondhatnánk hatásvadász címnek, de sajnos nem az. Az egész világon hiány van chipgyártásból ez pedig szinte minden műszaki kütyünek az alapja.

Hirdetés:

Ez a kis mütyürke, illetve annak hiánya felborítja az egész világ eladását. Az világos mindenkinek, hogy a pandémia milyen gazdasági károkat okozott és fog okozni még hosszú ideig. Ha csak a fényképezőgép gyártókat nézzük már most látható, hogy a pár hónapja biztosra mondott bejelentések sorra tolódnak ki. Ezt mutatja, hogy a most július 7-re ígért SONY ZV-E10 megjelenése is csúszik. Ám nem kell messzire menni a Nikon Z9 megjelenése is tolódik várhatóan novemberre, de ki tudja lehet csak jövőre lesz a megjelenés (azért kicsit a Nikon fellélegezhet a most bejelentett Nikon Z fc-vel, bár már most sem tudják kielégíteni kellőképpen a keresletet e vázzal). A Canon EOS R3-at már meg sem említem annyiszor tolták az időpontot.

Természetesen a hiány egyenes arányban emelkedést is von maga után… árban persze. Drágábbak lesznek ezek az egységek, magyarán a gép maga is drágulni fog, és az előállítása is vélhetően. És akkor még nem esett szó a szállításról, gyanús, hogy az is dobni fog az áron.

***

Kérdem én magamban – és tőled is akár, hogy vajon mi az az emelkedés szint (vegyük %-os arányban), amit még a kereslet hajlandó lenyelni, magyarán ,amit még hajlandó a fotós kifizetni egy vázért?

Vegyünk alapul egy milcet – úgyis az a jelen meg a jövő. Te mennyit fizetnél maximum egy Canon R3-ért vagy egy Nikon Z9-ért?

A válaszokat kommentben várjuk, vagy Facebook oldalunkra.

Petyusz
Social:
Latest posts by Petyusz (see all)

Ez is érdekelhet:  Megjelent: Yongnuo YN455 mft kamera

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése

Impresszum

0
Írd meg a saját véleményedet.x