Hirdetés:

canon,canon milc,2022 canon,bejelentés,fotós hírek,fotós pletyka,canon r7,canon r1

Ha a pletykáknak hihetünk, akkor az idei évre várható új Canon modellek száma és tudása is szemöldök ráncoló lesz. Nem kevesebb, mint 6-7 új milc vázra számíthatunk 2022-ben. Lássuk mik lehetnek ezek.

Az teljesen világos már mindenki számára, hogy nem is olyan lassan, de a DSRL vonalat vezetik kifelé a piacról a gyártók. Ezt elég intenzíven teszik, azt ítélje meg mindenki maga, hogy ez jó, vagy sem, de tény. Mi sem bizonyítja ezt az állításomat jobban, hogy a Canon eléggé bele fog húzni idén is az új modellek piacra dobásába. Nyilván a konkurencia is hasonlóképp gondolkozik, de most nézzük meg mi várható piros-fehér fronton.

Hirdetés:


Elöljáróban még annyit, hogy a felső- és a belépő szinten, és a vlog oldalon is láthatunk majd új modelleket, ami jó hír, hiszen így a piac minden területén tudnak biztosítani választékot azoknak, akik az újdonságokra nyitottak, és meg is tudják fizetni. Egyébként ezeket a bejelentések zömét 2021-re tervezték, csak éppen közbejött egy globális chiphiány, ami kissé megnehezítette minden gyártó dolgát.

PRO kategória 

Canon EOS R1  – Talán nem árulok el nagy titkot ez a felső kategóriás váz a Nikon Z9-et és a SONY A1-et kívánja utolérni, vagy ha jobban tetszik megfelelő méretű szeletet kapni a tortából. Abból a szempontból előny, hogy idén valószínű a Nikon nem fog kiadni pro kategóriás modellt, viszont a SONY azon túl, hogy előnyben van nem kicsit a technológiával, az A1 már lassan 1 éves lesz, szóval várható mozgolódás náluk. Nyilván Canon vonalon marketing szempontból az lesz az irányadó, hogy ők az R1 lesz a piac vezető modellje, meglátjuk, reméljük a legjobbakat. :J  Az R1 felbontása körül volt minden, de jelenlegi pletyik szerint valahol a 30 – 54 MP közötti szenzormérettel lesz szerelve, ami részletgazdagabb képeket ígér. A Dual Digic X proci pedig sokkal gyorsabb feldolgozást biztosít, így várhatóan sorozatfelvétel i képességei is kiemelkedőek lesznek, tehát sport és természetfotósok figyelem, gyűjtsétek a pénzt. :J Várható bejelentés 2022. Q2.

 


Hirdetés:

Canon EOS R5C – kicsit kakukktojás, mert ez nem titkoltan az előd R5 nem kevés videós hibáinak kiküszöbölésére IS gyógyír lehet, többek között a túlmelegedés körüli mizéria. Szóval tulajdonképpen ez egy milc kamera lesz majd hasonló szenzorral, mint az R5, és 45 MP felbontással, megannyi videós beállítással, és normál HDMI kimenettel. Természetesen 8k / 30 fps támogatással, RAW videóformátum felvételi lehetőséggel, és normális hűtéssel. Várható bejelentés 2022. Q1.

 

Belépő kategória 

Canon EOS RP Mark II – elődje még 2019 februárjában szerzett hírnevet, akkoriban nagy durranás volt a Canonnál az egész milc mizéria, és egyúttal természetesen vele együtt azért voltak rendesen kezdeti apróbb hibák is – mi is csináltunk róla tesztet – , de ezt az azóta eltelt évek alatt szépen javították, fejlesztgették, és így történt meg az is, hogy végre jön egy frissítés rá, ráfért már. Sok információnk nincs, talán annyi, hogy 24-36 MP között lesz majd valahol az érzékelő, de azt sem lehet pontosan megmondani, hogy a fullframe, vagy az APS-C vonalat fogja erősíteni, de ha követjük a fejlesztéseknek az ívét, akkor inkább a FF verzióra szavaznék. Várható bejelentés 2022. Q3.

Canon EOS R Mark II – Túl sok infónk itt sincs, nagyon titkolóznak, annyit tudni csak a pletykalapok jóvoltából, hogy ez a frissítés már 2021-ben napirenden volt, de egyrészt a pandémia, másrészt a chiphiány közbeszólt, így várhatóan az év második felében lehet a bejelentése. Tesztünket az EOS R-ről itt tudod megtekinteni.

Canon EOS R7 – Nos, itt már picivel több az infó. Ez a modell abszolút a belépő kategóriát fogja képviselni, nem csak azért, mert APS-C szenzoros, hanem azért is, mert nem titkoltan a DSRL vonalon belüli 7D MKII vázat kívánják vele upgradelni, természetesen milc vonalon. Azért nem kell majd panaszkodnia annak, aki e mellett dönt, mert a 32 MP szenzor, 5 tengelyes IBIS technológiának köszönhetően segít még annak is, aki kézremegéssel küzd, viszont ha a videós funkcióit nézzük, az is teljesen korrekt a 4K UHD 60 fps, vagy a Full HD 120 fps sebességgel. Talán nem a leggyorsabb DIGIC X procit kapja majd meg a modell, de szerintem így is bátran használhatják portré, sport, vagy streetfotósok egyaránt.  Várható megjelenés 2022. Q2

Canon G7X Mark IV – vlog kamera is vérfrissítést fog kapni egy javított AF rendszerrel. Többet nem tudni róla, várható bejelentés 2022 Q1.

Neked melyik Canon váz kellene ezek közül?

Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x