Hirdetés:

Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be

Az Olympus bemuttta az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO (35mm ekvivalens: 40mm) objektívjét. Ez a Mikro-NégyHarmad objektív egyszerre kínál lenyűgöző Feathered Bokeh hatást, illetve az M.Zuiko PRO sorozatra jellemző kiemelkedő felbontást és teljesítményt. A kompakt és könnyű, ugyanakkor kiváló minőséggel büszkélkedő, fix objektív a 40mm ekvivalens* gyújtótávolságra jellemző természetes látószög révén sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen ideális portrékhoz, pillanatképekhez, de nagyszerűen használható tájképekhez is. Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO az első termék, mely már a nemrég bemutatott “OM SYSTEM” márkajelzést kapja. Az új objektív várhatóan november végén kerül a boltokba.

Hirdetés:


Kompakt és könnyű PRO objektív, lenyűgöző Feathered Bokeh hatással

Az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző kiemelkedő felbontást a gondosan tervezett felépítésnek köszönhetjük: a 11 elemből, 10 lencsetagból álló konfigurációban Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencséket is találunk, melyek ideális elhelyezésével kiváló képreprodukciót kapunk a kép közepétől a széléig. Ez a nagyfelbontású objektív a fényképezőgép teljesítményét maradéktalanul kiaknázza, ide értve a High Res Shot funkcióval elérhető, elképesztő képminőség biztosítását is. A becsillanás és a szellemkép minimalizálására az objektív ZERO bevonatot kapott – ebben segít az objektív szerkezetében keletkező tükröződéseket csökkentő tervezés és optimalizálás is.

Feathered bokeh: a háttér tökéletes elmosódását biztosító M.Zuiko PRO F1.2 sorozat fejlesztése során megszerzett tudás segítségével valósítottuk meg a Feathered Bokeh hatást, mely finoman vezeti át a éles képterületeket az életlen, elmosódott háttérbe. Az aberrációt mérő eszköz segítségével vizsgálható bokeh hatás erősség és a szférikus aberráció optimális szabályozása által az új objektív egyszerre kínál lenyűgöző felbontást és gyönyörű bokeh-t.

Kompakt méretű és könnyű kialakítás, F1.4 legnagyobb rekeszértékkel: az objektív tömege 247 gramm, így, ha az Olympus OM-D E-M5 Mark III vázzal párosítjuk, a rendszer mindössze kb. 661 gramm**. Ennek és a kis méretnek köszönhető az a mobilitás, melynek eredménye a gondtalan és gyors fotózás lehetősége.

Kényelmes és gondtalan felvételkészítés a legkülönfélébb körülmények között

Rendkívül megbízható, por-, csepp- és -10°C hőmérsékletig fagyálló konstrukció: a tömítésrendszerrel zárt objektív IPX1 szabványnak megfelelő cseppállóságot biztosít. Egy szintén por-, csepp- és fagyálló kivitellel büszkélkedő vázzal párosítva zord időjárás – akár eső, vagy havazás – esetén is gondtalan használhatóságot kínál. A frontlencse fluorin bevonata által a vízcseppek legördülnek annak felületéről, illetve a tisztítása is a lehető legkönnyebb.

Nagysebességű, nagypontosságú AF: a kiváló optikai tervezéssel és lencsekialakítás-technológiák alkalmazásával könnyebb fókuszállító lencsék készítése lehetséges. Ennek köszönhetően gyorsabb és még pontosabb autofókusz érhető el, ami a használója számára gondtalan, villámgyors és precíz AF-használatot jelent.


Hirdetés:

 

Különféle kifejezésmód szinten bármilyen jelenethez

A közelképekkel a Feathered Bokeh előnyei maximálisan kihasználhatók: az objektív tervezésekor a lenyűgöző közelképek készítésének igénye is meghatározó volt. A legkisebb tárgytávolság 25 cm, a maximális nagyítás pedig 0,22x* a közelképekhez. A gyönyörű Feathered Bokeh hatás finoman vezeti át az elmosódott részeket a kreatív makrófotózás biztosítása érdekében.

Egy látószög, mely a természetes perspektívát és a bokeh lehetőségeinek kihasználását is biztosítja: a 40mm ekvivalens gyújtótávolsághoz tartozó látószög valamivel nagyobb, mint egy standard objektívé, de mégis ideális mindenes lehet, hiszen a portré- és pillanatképek mellett látképek megörökítésére is kiválóan alkalmas.

 

Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív 2021 november végétől kapható, 249 990.- Ft ajánlott fogyasztói áron. 

 

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO

Gyújtótávolság20 mm
Maximum rekeszF1.4
Minimum rekeszF16
Blendék9 db
Kiosztás11 lencsetag, 10 csoportra osztva
Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencsékkel
Érzékelő rajzolatAPS-C
ÉlességállításBelső élességállító rendszer
Súly 247 g
BajonettMicro 4/3

www.olympus.hu

Social:
Latest posts by FotósHírek.hu (see all)

Hírlevél feliratkozás


Ez is érdekelhet:

Feliratkozás kommentre
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Szövegbeni visszajelzések
Összes komment megnézése
0
Írd meg a saját véleményedet.x